LGBT apetiti po Golem otoku: Bo nad Golim otokom že kmalu zaplapolala mavrična zastava LGBT?!

S koncem letošnjega maja so prenehali veljati še zadnji zaščitni ukrepi za Goli otok, ki so ohranjali spomin na komunistične zločine, ki so se v koncentracijskem taborišču na otoku dogajali v imenu Titove Jugoslavije.

Pobude za prodajo otoka zasebnim lastnikom so na hrvaško ministrstvo za kulturo, predvsem iz združenj LGBT, že prihajale v preteklosti. Tokrat pa obstaja prva resna možnost, da otok zamenja lastnika, čemur nasprotujejo hrvaška nevladna združenja.

Ta si prizadevajo za vzpostavitev spominskega parka za žrtve, katerih življenja so pod brutalnostjo komunističnega režima na otoku ugasnila za vedno. Mnogi so svoja življenja na otoku izgubili le zaradi dvoma v idejo Titovega socializma, ki se je nekaj desetletij kasneje zrušil z zadnjim genocidom na evropskih tleh.

Krutost Titove leve zablode
O usodi nekaterih izmed 16.500 Titovih zapornikov smo na našem portalu že poročali. Reportažo si lahko preberete na spodnjih povezavah.

Italijani ne pozabljajo na Goli otok

Goli otok prekletih – 1. Del

Goli otok prekletih – 2. Del

Goli otok prekletih – 3. Del

Goli otok prekletih – 4. Del

Goli otok prekletih – 5. Del

Ravno to kaže izprijeno psihopatsko krutost komunistov in sodelavcev Udbe nad ljudmi. Mnogi izmed preživelih, ki so doživeli nemška nacional-socialistična koncentracijska taborišča in Goli otok, so priznali, da so pekel taboriščne agonije doživeli šele v Jugoslaviji pod Titovo diktaturo.

LGBT apetiti po otoku
Namero, da je Goli otok zaradi svoje izoliranosti idealna lokacija za LGBT-letovišče na Jadranu, so različna hrvaška združenja LGBT v preteklosti že večkrat izrazila. Goli otok pa je v preteklosti že večkrat služil za kuliso v filmih za odrasle s homoseksualno vsebino.

Ravno letos obeležujemo 70. obletnico prihoda prvega Titovega političnega zapornika na otok. “Nič nismo storili za ohranitev spomina na vse trpeče na tem otoku,” je za medije spregovoril Darko Bavoljak, član združenja Ante Zemljar, ki si prizadeva za ohranitev zgodovinskega spomina na Goli otok.

To je naša sramota, je sramota za to državo in njene prebivalce. Zato si prizadevamo in prosimo odgovorne, da se ta kraj trpljenja spremeni v spomenik, preden izgine še zadnja živa priča komunističnega trpljenja na tem otoku.”

Ta spomin na vse komunistične žrtve pa bi lahko za vedno izginil z otoka, če ga bo hrvaško ministrstvo za kulturo prodalo zasebnim lastnikom. Za nakup se že več let zanimajo razna hrvaška združenja LGBT, ki bi rada na otoku, ravno zaradi njegove izoliranosti in zasebnosti, uredila LGBT-letovišče.

Primorska24.si