Politik, ki se je zavzemal za “spolno nevtralna” stranišča, obtožen spolnega nadlegovanja otrok

Datum:

Britanski politik, ki se je zavzemal za uvedbo “spolno nevtralnih” javnih stranišč, se mora pred sodiščem zagovarjati zaradi devetih primerov spolnega nadlegovanja otrok.

                   

David Smith, mestni svetnik v Middlesbroughu, do nedavnega še član britanskih konservativcev in ponosen zagovornik lokalne skupnosti LGBTQ, ki je pritiskal na župana mesta, naj uvede spolno nevtralna stranišča, se mora po pisanju Breitbarta pred sodiščem zagovarjati zaradi devetih primerov spolnega nadlegovanja otrok.

Niti konservativna stranka ni več to, kar je bila včasih. Temu smo lahko bili priča že, ko je bila na čelu stranke zdaj nekdanja premierka Theresa May. Na to je pred časom opozoril tudi vodja stranke Brexit Nigel Farage. “Vemo, da ne moremo zaupati konservativcem, ker niso zares konservativni,” se je ob vedno bolj liberalno držo britanskih konservativcev obregnil Farage, ki ga najbolj moti, da Velika Britanija še vedno ni izstopila iz EU, kar so Britanci izglasovali na referendumu leta 2016.

Biti ponosen zagovornik lokalne skupnosti LGBTQ vrhunec kariere
30-letni Smith je takoj po objavi obtožb o spolnem nadlegovanju otrok izstopil iz konservativne stranke, a ni odstopil z mesta mestnega svetnika, zaradi česar je upravičen do 6.378 funtov osnovnih prihodkov. Ob tem je Smith povedal, da je “biti ponosen zagovornik lokalne skupnosti LGBTQ” vrhunec njegove kariere.

Izrojenosti Fakultete za družbene vede ni videti konca: ukinjajo ločena stranišča za ženske in moške – včeraj že zaprli moški WC!

“To je, kdo sem kot oseba in aktivist v skupnosti,” je povedal Smith, ki vztraja, da so obtožbe, ki ga bremenijo spolnega nadlegovanja otrok, “laži”, kar bo skušal dokazati tudi pred sodiščem. Dejstvo je, da navadne laži ponavadi ne zadostujejo za pregon pred sodiščem, kjer se bo moral Smith zagovarjati 7. avgusta.

Kriminal v Londonu ne poneha, župan pa se ukvarja s spolno nevtralnimi stranišči, ki ogrožajo varnost žensk

Fenomen promoviranja spolno nevtralnih stranišč pa ni tuj niti v Sloveniji, kjer so najbolj opazni podporniki tega predloga ravno na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Nasprotnike ideje se pogosto označuje za transfobe, medtem ko ti vedno poudarjajo, da gre za zaščito žensk in otrok. Vsaj pri Smithovem primeru pa imamo črno na belem, komu je res do zaščite otrok.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...