Ljubljana skozi fotografski objektiv tujca

Datum:

Na Križevniški ulici, najlepši ljubljanski ulici, je od 23. decembra pa vse do 15. januarja na ogled razstava Ljubljana MonoChrome. Razstavo je organiziral Teater Tivoli v sodelovanju z Mini teatrom in predstavlja vodnik po najlepšem mestu skozi fotografski objektiv tujca, ki živi v Ljubljani. Črno-bele fotografije razkrivajo lepoto tega mesta na čudovit način, avtor Marco Secchi želi skozi slike navdušiti ljudi, da se zaljubijo v čudovito in brezčasno Ljubljano. Razstava je odlična za praznični čas, ob sprehodu po mestu, okrašenem z lučkami.

Kot je povedal Secchi, je ljubljanska enobarvna izdaja njegova “fotografska interpretacija enega najbolj raznolikih mest v Evropi, ki ponuja svež pogled na starega znanca. Mislim, da vsakdo v sebi nosi pomembno zgodbo. Zagotovo so resnične zgodbe bolj zanimive od lažnih. Zato je moj pristop hiter, ležeren in zabaven. Iščem vmesne trenutke, ker govorijo resnico. Rad imam energično slike, posnete v hipu.”

O avtorju
Marco Secchi
je italijanski fotoreporter, ki živi v Ljubljani. Njegove fotografije redno objavljajo časopisi, revije in mediji, nedavno pa so jih objavili tudi v Vogueu, Guardianu, Vanity Fairu in New York Timesu. Znan je po svoji strasti do kamer Leica. Svojega dela se loteva zelo nekonvencionalno. Fotografira zelo hitro, objektiv uporablja kot tretje oko, ki mu zaupa svoj talent in s katerim gledalcu ponuja vpogled v prave podrobnosti.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Voditelja oddaj Kdo vam laže in Signal, Boris ter...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...

Ameriška veleposlanica obiskala Brežice

V sredo, 21. 2. 2024, je Občino Brežice in...

Tudi kokoši imajo lahko svojo vilo

Podjetje Run Tiger je pod blagovno znamko Run Chicken...