fbpx

Ljubosumje botrovalo umoru športnega novinarja?

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Policisti obravnavajo nasilno smrt 48-letnega nekdanjega športnega novinarja Aleša Tiheca. Z nožem naj bi ga zabodla žena. Tragediji naj bi po poročanju Slovenskih novic botrovalo ljubosumje.

Policisti policijske postaje Rače so bili malo pred 15. uro napoteni na intervencijo v zasebnem prostoru na območju PP Rače, v kraju Brunšvik, v občini Starše. Ob prihodu na kraj dejanja so našli moškega, ki ni kazal znakov življenja. Takoj so pričeli z oživljanjem, ki so ga nadaljevali še reševalci, vendar moškemu niso mogli več pomagati, saj je umrl. Po poročanju medijev je po družinskem prepiru mrtev obležal 48-letni Aleš Tihec, nekdanji športni novinar.

Prve okoliščine kažejo na nasilno smrt. Zaradi tega so policisti prijeli eno osumljenko in jo pridržali. Na kraju dejanja mariborski kriminalisti opravljajo ogled kraja dejanja, ki ga v navzočnosti dežurne državne tožilke iz ODT v Mariboru, vodi dežurni preiskovalni sodnik iz Okrožnega sodišča v Mariboru.

Pokojni Aleš Tihec je odrasel na Dravskem polju. Prihajal je iz Loke, že kot študent je bil poznan kot športni novinar. Dolga leta je delal na Pop TV, kasneje je skupaj z nogometašem Markom Simeunovićem vodil športno televizijo Sportklub, zadnja leta je delal v marketingu na TV Arena v Celju. Bil je zaljubljen v šport in tudi sam rekreativni športnik, nekaj let je bil predsednik Nogometnega kluba Brunšvik.

E-Maribor