fbpx

Logar dobiva vse širšo podporo strank pri kandidaturi za župana Ljubljane! Podprli so ga tudi v Podobnikovi SLS!

Predsednik SLS Marjan Podobnik in kandidat SDS za ljubljanskega župana Anže Logar (vir: STA, twitter)

V sredo se je v Ljubljani na prvi seji po kongresu zbral izvršilni odbor SLS. Osrednji temi seje sta bili priprava na lokalne volitve in predstavitev predloga za oblikovanje Partnerstva za prihodnost. Ravno tako so na seji za župana Ljubljane podprli kandidata SDS dr. Anžeta Logarja. “Nov dan, nova podpora. Hvala stranka SLS za izkazano zaupanje. Dobrodošli med nami, ki Pozdravljamo Ljubljano!” se jim je Logar zahvalil za podporo na Twitterju.

Z vrnitvijo Marjana Podobnika na čelo SLS je v stranki zapihal nov povezovalen veter. Zdi se, da se je stranka, ki se je na zadnjih dveh volitvah zaman borila za vrnitev v parlament, uspela spraviti v red.

Izvršni odbor je ugotovil, da priprave v večini občin potekajo zelo dobro in zato na volitvah pričakujejo dober rezultat. Stranka bo predvidoma imela svoje kandidate za občinske svetnike v več kot 200 občinah, nastopila pa bo tudi večina dosedanjih županov. Povedali so, da v Mariboru pričakujejo zmago Franca Kanglerja, ki ga je podprl mariborski odbor SDS, medtem ko so v Ljubljani podporo izrazili kandidatu SDS Logarju. Ta ima tako podporo SDS, NSi in SLS.

Partnerstvo za prihodnost
Partnerstvo za prihodnost je široka platforma delovanja različnih strokovnih skupin, “ki bodo pokrivale vsa področja delovanja države in v kateri bodo ob strokovnjakih iz SLS večino predstavljali nestrankarski strokovnjaki. Vodil ga bo prof. dr. Ludvik Toplak“.

Prva redna seja izvršilnega odbora SLS (Foto: STA)

Stranka se je zavzela za takojšen dvig glavarine na 608 evrov, kar je trenutna zahteva Skupnosti občin Slovenije, obenem pa si bodo prizadevali za dvig glavarine na 650 evrov. Glavarina je znesek, ki ga občina prejme od države glede na število prebivalcev. Ravno tako odločno nasprotujejo uvedbi novih nepremičninskih davkov, zaradi česar so tudi podprli zahteve Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

SLS si želi tudi povečanja pristojnosti občin, predvsem kar se tiče prostorskega načrtovanja in na področjih, povezanih z izdajo gradbenih dovoljenj.

Ivan Šokić