Luč miru iz Betlehema je začela pot po Sloveniji: Pustiva se vneti

Luč miru iz Betlehema (foto: STA).

Danes so skavti plamen luči miru iz Betlehema začeli podeljevati po lokalnih župnijah, ustanovah in skupnostih. Njihov namen je, da bi plamen, ki simbolizira mir, povezovanje in enotnost, v adventnem času do božiča gorel v čim več domovih in da bi njihovo sporočilo doseglo čim več ljudi.

Akcija Luč miru iz Betlehema ima korenine v Avstriji, ko so na tamkajšnji televiziji ORF ljudem v zameno za zbran denar za otroke s posebnimi potrebami dali plamen, ki je bil prižgan v kraju Jezusovega rojstva v Betlehemu. Danes je razširjena že skoraj po celi Evropi in zahodnem delu Azije, širi pa se tudi v Ameriko.

Letos se odvija pod geslom Pustiva se VNETI. Sporočilo gesla je, da nisi nikoli sam. Vedno je nedkdo s teboj, ki mu lahko zaupaš. Geslo je zapisano v dvojini, saj ni ukaz in ne prisila, ampak vabilo. “Je kot odpiranje vrat – jaz sprejemam plamen in želim goreti, a bom neskončno srečnejši, če lahko to narediva skupaj,” so v sporočilu o dogodku zapisali na Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Več si lahko ogledate na portalu go-portal.si.