Mariborski svetnik Vojko Flis: “Ravnanje vlade, da ustavi gradnjo nove infekcijske klinike, je pravilno?!”

Vojko Flis, Gibanje Svoboda (Foto: STA)

Očitno danes mestni svetniki Svobode vsi razmišljajo z levo stranjo možganov?! Potem ko je vlada Roberta Goloba razburila Mariborčane, ker je ustavila gradnjo nove infekcijske klinike v Mariboru, se to mestnemu svetniku Vojku Flisu zdi pravilno?!

Na mariborski mestni občini so danes izrazili zaskrbljenost zaradi odločitve vlade, da projekt gradnje nove infekcijske klinike v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor izloči iz načrta za okrevanje in odpornost. Nekoliko so jih pomirila zagotovila ministrstva za zdravje, da bo država sredstva za projekt zagotovila iz proračuna.

Podžupan Samo Peter Medved je dejal, da so se vse od objave informacije o omenjeni odločitvi veliko ukvarjali z omenjeno zadevo, saj je zanje povsem nesprejemljivo, da sto let stara stavba ne bi dobila novih prostorov.

A to je očitno nekaj normalnega, kot je zatrdil tudi Golobov izbranec za novega direktorja UKC Maribor in nesojeni župan Maribora Vojko Flis. Je bilo ravnanje vlade, ki je ustavila izgradnjo nove infekcijske klinike, pravilno, češ da s tem ne bo ogrozila evropskih sredstev, hkrati pa zagotavlja vir financiranja?

Kot je zapisal mariborski poslanec SDS in tudi mestni svetnik Dejan Kaloh: Svobodnjak Vojko Flis meni, da je Golobova vlada ravnala pravilno, da je UKC Maribor odtegnila EU financiranje infekcijske klinike. Da se bo ta projekt pod antimariborsko vlado financiral iz skrahiranega državnega proračuna, je seveda utopija. In Flis bo stari-novi direktor UKC MB?!

e-maribor