Med ilegalnimi migranti na Koroškem so samo mladi moški

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Ilegalni migranti, ki jih policisti obravnavajo na območju Koroške, so mladi moški. Letošnje poletje so obravnavali tri primere, izvor migrantov pa sta Afganistan in Bangladeš.

Kot smo na portalu e-Koroška že poročali, regija za migrantske tokove, ki prihajajo ali prečkajo Slovenijo, ni preveč priljubljena. Koroška je od Hrvaške meje toliko oddaljena, da migrante, ki se prebijejo do Slovenije, že prej ulovijo policisti ali pa zaprosijo za azil. V zadnjih dveh letih so policisti na območju Koroške prejeli nekaj deset migrantov, večjih težav pa z njimi niso imeli. Prav tako se z migranti niso srečevali na mejnih prehodih, ki jih avstrijska vojska in policija skrbno varujeta. “Na notranji meji z Republiko Avstrijo na našem območju v letu 2018 ni bilo varnostnih dogodkov, ki bi bili povezani z nedovoljenimi vstopi oziroma izstopi državljanov tretjih držav. Tovrstna problematika tudi ni izstopala v preteklih letih,” pravi Božidar Pezdevšek iz Policijske uprave Celje.

A od časa do časa koroški policisti zalotijo kakšnega ilegalnega prebežnika, ki se prebije do Koroške. V  prvih treh mesecih letošnjega leta so obravnavali tri primere ilegalnih prebežnikov, od 1. aprila do 1. septembra pa so zopet obravnavali tri. “V mesecu juniju smo obravnavali dva primera. PP Slovenj Gradec je obravnavala 2 državljana Afganistana ki sta se, skrita v tovornem vozilu, izmaknila mejni kontroli na MP Gruškovje. Tujca sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila po postopku na policijski postaji odpeljana v azilni dom,” sporoča Pezdevšek. Eden od prijetih Afganistancev je bil polnoleten, eden pa mladoleten.

Tudi Policijska postaja Ravne na Koroškem je junija obravnavala primer, kjer se je ilegalni prebežnik iz Afganistana skrival v tovornem vozilu. Božidar Pezdevšek poroča, da se je Afganistanec “izmaknil mejni kontroli na neznanem mejnem prehodu. S strani policistov je bil prijet v Ravnah na Koroškem. Tujec je zaprosil za mednarodno zaščito in je bil po postopku na policijski postaji odpeljan v azilni dom”.

V mesecu juliju pa so policisti obravnavali en primer treh mladoletnih ilegalnih prebežnikov. “PP Dravograd in PPIU Celje sta obravnavala 3 državljane Bangladeša, ki so se, skriti v tovornem vozilu, izmaknili mejni kontroli na MP Gruškovje. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po postopku na policijski postaji odpeljani v azilni dom,” še sporoča Pezdevšek in dodaja, da tujcev, ki so jih obravnavali zaradi izmika mejni kontroli na mejnih prehodih, niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj. Vprašanje, ki se ob tem poraja in nanj odgovora seveda ni mogoče podati, pa je, koliko ilegalnih migrantov se izmakne koroškim policistom in mejni kontroli na koroških mejnih prehodih ter pot nadaljuje naprej v Avstrijo in druge evropske države.

Več si lahko ogledate na portalu e-koroška.

 • Soave

  Kaj se bo pol Afganistana preselilo v Slovenijo ?

  Si bo potrebno malo ogledati to državo iz katere toliko ljudi beži. . . . . . . za vsak slučaj ! Morda nas doleti, da bomo MI morali tja ??Za vsak slučaj pripenjam malenkost iz turističnega vodnika
  https://wiki.potnik.si/Afganistan
  Oprostite, no !!

  • totex39

   Upajmo, da se kaj takega ne bo naredilo z Evropo, sedaj že gre počasi v to smer, če ne bodo pravočasno vse zaustavili.

   • BlackOpsSystem

    in kdo bo to zaustavil???? z čim bodo to zaustavili??? Če se v bosni že oborožujejo in to je neka postranska novica, ki ni vredna naslova in omenjanja!!!

    • Jože Kovač

     Ja, ampak v Bosni tudi vadijo bosanske otroke https://rs-lat.sputniknews.com/regioni/201802081114478584-bosna-daes-deca-kampovi-/ katerih starši se lahko legalni migranti v RS, pa čakajo na združitev z družino. In kaj bodo proti takim otrokom slovenski mladci, ki nikoli niso obiskovali nobenega vojaškega izobraževanja ali služili vojnega roka? Klali jih bodo kot ovce, ker se ne bojo hoteli igrati on-line, ampak samo preko nišana na kalašnikovu, ki jim jih je Kučan leta 1992 prodal preko Izetbegovičevih muslimanskih bratovščin.

 • mona lisa

  Najcenejša rešitev je nabasat jih na transportno letalo in jih v domovini zmetat iz njega. Sami posiljevalci in vojščaki ki čakajo na ukaz.

  • stane

   Tocno to. Nekaterim se pa jutrisnji klavci zeloo smilijooo…! Oh,kako so”ubogi”!

   • Zgornji

    JA, TO SE DOGAJA NEKATERIM NAIVNIM LJUDEM, IN NEKATERIM ZLOBNIM LJUDEM … NALAŠČ, ALI PA NE NALAŠČ …

  • Zgornji

   NE , TE ZVERI NE POTREBUJEJO NOBENEGA UKAZA, KER DELUJEJO ZLOBNO ŽE V ŠTARTU , KJERKOLI LE NAJDEJO PRILOŽNOST . IN, KO BO SPET PRIŠLA PRILOŽNOST …

 • Slovenec 33

  In ti opičjaki bodo dvignili intelektualni potencial v Sloveniji.

  Kaj takega lahko najdemo le v glavah topoumnih produktov usmerjnega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, ker imajo tam čisto praznino.
  Kaj hočemo idioti pač, ki ne doumejo pojma patriotizem.
  Še razlaga, če komu kaj ni jasno.
  Ko pride človek do znaka prepovedan prehod se obrne.
  Ko pa pride žival do istega ali enakega znaka pa gre naprej, kot da nič ni.
  Zato lepo prosim, da doumete, da ti ilegalni prebežniki niso ljudje ampak živali. Zaradi podobnosti človeški vrsti sem jih pa opičjaki poimenoval. Jasno !

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! DOBRO POVEDANO + RAZLOŽENO !!! ! !!! … KAJ TAKEGA NAIVNEGA RAZMIŠLJANJA NAJDEMO LE V BUČAH ZLOBNIH FDV BEDAKOV !!! ! !!!

 • jaz mene

  Predlagam, da vsakega 5. v mesecu (ko JS dobi plače), v znak protesta proti BANDI NESPOSOBNI trobimo z hupami avtomobila. Vsi. Preko celega dne. To bi bilo lepo videti vsakega 5. v mesecu. Naj se to prime in naj pol Slovenije hupa! Naj to postane tradicija in naj se vsi v JS sprašujejo vsaj 5. v mesecu zakaj so tam in za koga delajo. AKCIJA

 • Van Der Waals

  ilegalni posiljevalci!

 • Zgornji

  … Mlade zveri v človeški podobi … !!! ! !!! Evropa, … Sploooooooh se ne zavedaš, kaj te Čaka Kmalu … Slovenija se pa še toliko Manj zaveda Kaj jo Kmalu Čaka … !!! ! !!! Žal.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!