Med vikendom prijeli več kot 200 ilegalcev

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 109 nezakonitih prehodov državne meje. Policisti PU Novo mesto so jih uspeli odkriti 111.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju policijske postaje Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Nova vas pri Mokricah, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 38 državljanov Maroka, 29 državljanov Rusije, 11 državljanov Nepala, sedem državljanov Alžirije, šest državljanov Kube, šest državljanov Kitajske, pet državljanov Pakistana, tri državljane Indije, dva državljana Sierra  Leone, dva državljana Sirije, državljana Kosova in državljana Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

V petek zvečer so policisti na Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila španskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Kitajske z dovoljenjem za bivanje v Španiji, v vozilu prevaža pet državljanov Kitajske, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. Vozniku so odvzeli prostost, mu zasegli avtomobil in ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je po zaslišanju zanj odredil pripor. Pet državljanov Kitajske so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Andrej Žitnik