fbpx

Medved ob osnovni šoli Škofljica! SLS opozarja na nujnost takojšnje sprostitve odstrela, ko so medvedi in volkovi opaženi v bližini domačij, šol in vrtcev!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Ob informaciji, da so včeraj opazili medveda v neposredni bližini osnovne šole na Škofljici, v SLS opozarjamo na nujnost takojšne sprostitve odstrela oz. odlova volkov in medvedov, ki napadajo oz. so opaženi v neposredni bližini domačij, šol in vrtcev,” vladi sporočajo v stranki SLS. V primeru napada zveri na otroka ali drugo osebo s tragičnimi posledicami bo SLS zahtevala ugotavljanje materialne in kazenske odgovornost predsednika vlade, ministra za okolje in prostor ter drugih objektivno in subjektivno odgovornih za sedanje stanje.

V Slovenski ljudski stranki so po opaženem medvedu v okolici Osnovne šole Škofljica opozorili na nujnost takojšne sprostitve odstrela oziroma odlova volkov in medvedov, ki napadajo oziroma so opaženi v neposredni bližini domačij, šol in vrtcev.

Če bo kljub vsem opozorilom Vlada RS vztrajala pri nasprotovanju odstrelu ali odlovu vseh tistih zveri, ki prihajajo oziroma napadajo v neposredni bližini naselij, bo v primeru napada zveri na otroka ali drugo osebo s tragičnimi posledicami SLS zahtevala ugotavljanje materialne in kazenske odgovornost predsednika vlade, ministra za okolje in prostor ter drugih objektivno in subjektivno odgovornih za sedanje stanje.

S ciljem, da se zmanjša potreba po odstrelu kot glavnem načinu za zmanjševanje populacije zveri, SLS po zgledih iz tujine predlaga ustanovitev regionalnega parka v strnjenih državnih kočevskih in snežniških gozdovih. Tja bi se lahko preselilo tudi del populacije volkov in medvedov iz okolij, kjer jih doslej ni bilo in predstavljajo velik problem za varnost ljudi in njihovega premoženja.

Peter Truden