fbpx

Moldavec tihotapil 11 ilegalnih migrantov, Srb pa 3

Slika je simbolična (Foto: epa)

Pomurski policisti so v četrtek pri varovanju državne meje pred naseljem Srednja Bistrica ustavili osebni avtomobil in ugotovili, da je 35-letni državljan Moldavije v njem nezakonito prevažal 11 ilegalnih migrantov iz Pakistana. Predali so jih Hrvaški. Tja bodo predali tudi tri tujce, ki so se skriti v tovornjaku pripeljali iz Srbije v Gornjo Radgono.

Policisti ljutomerske policijske postaje so osebni avtomobil znamke Renault scenic z avstrijskimi registrskimi tablicami pred naseljem Srednja Bistrica ustavili v četrtek malo pred 7. uro. Pri kontroli vozila in potnikov so odkrili, da voznik nezakonito prevaža 11 državljanov Pakistana, ki so jih po končanih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom. Voznika so pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nezakonite migrante, skrite med tovorom, so policisti v četrtek dopoldne obravnavali tudi v Gornji Radgoni. V tamkajšnje podjetje je tovorno vozilo, h kateremu je bil pripet priklopnik, pripeljalo tovor iz Srbije. Po odprtju priklopnega vozila so iz njega skočili trije tujci in zbežali, a so jih policisti kmalu prijeli.

Policisti so v postopku ugotovili, da so državljani Afganistana v tovorni del vozila vstopili 9. marca v Srbiji in da so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Po končanih policijskih postopkih jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom, so danes sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, poroča STA.

Sara Kovač