fbpx

Na pomurski avtocesti ujeli migranta iz Sirije, ki je prevažal 17 migrantov, državljane Afganistana in Iraka

slika je simbolična

V torek so policisti na pomurski avtocesti ustavili kombi z avstrijsko registracijo zaradi suma, da so v vozilu ilegalni prebežniki. Pri pregledu vozila so ugotovili, da voznik v tovornem delu kombija prevaža 17 tujcev. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih odpeljali v azilni dom, voznika pa so pridržali, so sporočili s policije.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so policisti vozniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje odvzeli prostost. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo mariborski kriminalisti osumljenega s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, so še sporočili s policije.

Foto: PU Maribor

Po ugotovitvah policije je kombi iz smeri Lenarta proti Mariboru vozil državljan Sirije, v tovornem delu pa je prevažal 17 državljanov Afganistana in Iraka. Vozniku je bilo zaradi razlogov za sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje odvzeta prostost na podlagi zakona o kazenskem postopku. Kriminalisti SKP PU Maribor bodo osumljenega po vseh zbranih obvestilih ter dokazih s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Demokracija