Na poti kar 50 tisoč migrantov! Stvari se v zadnjih dneh stopnjujejo, kaj se dogaja?

foto: Reuters

Najprej je 19. aprila pred novinarje stopila notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, ki je govorila o novi migracijski poti čez BiH v Slovenijo in o tem, da se migracijska slika poslabšuje. Štiri dni pozneje, 23. aprila, je v Zagreb in Beograd odpotoval državni sekretar Boštjan Šefic ter nato povedal, da se na Balkanu nahaja 50.000 migrantov, ki želijo v EU. Dan kasneje je PU Novo mesto izdala sporočilo občanom ob meji. 26. aprila je Šefic odšel še v Črnomelj in se tam sestal le z nekaterimi. Kaj se dogaja, trenutno ni povsem jasno.

Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je že 19. aprila na novinarski konferenci po seji vlade povedala, da ni nobena skrivnost, da se odpira nova migracijska pot čez Bosno in Hercegovino, migracijska slika pa se poslabšuje. Po podatkih Europola se je namreč odprla nova migracijska pot iz Grčije, prek Albanije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine (BiH) na Hrvaško, nato pa v Slovenijo, saj je sosednja Madžarska za ilegalne oz. nezakonite prehode svoje meje skoraj neprodušno zaprla.

Pri tem ima veliko vlogo tudi vreme, zato “v toplejših mesecih pričakujejo, da bodo migranti v porastu, kar se že vidi tudi na terenu”, je povedala ministrica in dodala, da je “policija pripravljena, tudi načrti so izdelani”. Napovedala je, da bodo migranti “zadevali celotno državo, Slovenija pa bo na preizkušnji”.

Opozorila je še na organizirane kriminalne združbe, povezane z migranti, in dejala, da je policija učinkovita pri tem.

Šefic nato v Zagreb in Beograd
Nato je 23. aprila v Zagreb in nato 24. aprila v Beograd odpotoval Boštjan Šefic, državni sekretar na notranjem ministrstvu, ki se je v Zagrebu sestal s hrvaškim državnim sekretarjem Robertom Kopalom, v Beogradu pa s kolegom s srbskega notranjega ministrstva Milosavom Miličkovićem. Po pogovorih je tudi Šefic potrdil vzpostavitev nove balkanske poti iz Grčije, preko Albanije, Črne gore, Kosova, BiH in Hrvaške v Slovenijo.

Tudi Šefic je govoril o organiziranih kriminalnih skupinah, ki obvladujejo nezakonite migracije, nekateri mediji na Balkanu pa poročajo o znesku 5.000 evrov, ki jih te zahtevajo od migranta kot plačilo, da ga prepeljejo preko meje.

Na poti 50.000 migrantov
Šefic je še dejal, “da se v celotni regiji zahodnega Balkana, vključno z Grčijo, nahaja migracijski potencial, ki šteje približno 50.000 ljudi”. Po njegovih besedah vsi zaznavajo, da so se migracijski tokovi okrepili, število migrantov pa se je povečalo. V ponedeljek je tako v Sloveniji število ilegalnih migrantov, ki so prišli v državo od 1. januarja letos, preseglo tisoč, kar je okoli 300 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Poudaril je, da gre za število, ki ga še obvladajo in da niso potrebni kakšni posebni ukrepi. Novo pa je to, da jih je okoli 85 odstotkov v Sloveniji zaprosilo za azil oz. mednarodno zaščito. “To je kar velik pritisk na naš azilni sistem,” je dejal. Največ jih je prišlo po omenjeni novi balkanski poti, ki se začne v Grčiji, je dodal.

Povedal je tudi, da se je struktura migrantov v Sloveniji glede na lani bistveno spremenila, tako jih je letos največ prišlo iz Alžirije, Maroka, nekaj iz Libije, Pakistana, Kosova, Turčije in nekaj malega iz Sirije.

Dan pozneje, 25. aprila 2018, pa je Policijska uprava (PU) Novo mesto napisala posebno sporočilo za javnost. Medijem ga niso poslali, vsaj vsem ne, na svoji spletni strani pa je to objavila Občina Črnomelj. Zakaj samo Črnomelj, saj PU Novo mesto zajema bistveno širše območje, tudi Posavje, ni znano. Kakorkoli, tudi v tem sporočilu so zapisali, da pričakujejo povečanje migracijskih tokov.

Pojasnili so, da so prehodi migrantov razpršeni vzdolž Kolpe, preko Kolpe pridejo na mestih, kjer ni postavljenih ograj, nato pa pridejo tudi do bližnjih naselij.

Policija občane poziva, naj migrantov ne spuščajo v svoje domove in naj se jim ne približujejo, o tem naj obvestijo 113. Svetujejo še, naj varujejo svoje premoženje in naj tudi ob krajši odsotnosti vrata domov zapirajo in zaklepajo.

Le dva dni pozneje, 26. aprila, pa je Šefic odšel še v Belo krajino, konkretno v Črnomelj, kjer se je srečal le z nekaterimi predstavniki občine. Podatki po sestanku so precej skopi, deloma pa tudi odvračajo od pravih problemov.

Stvari gredo hitro, kaj točno se dogaja, bo – kot kaže – jasno že v naslednjih, toplejših dneh.

J. M. / moja-dolenjska.si

 • AlojzZ

  Kaj se dogaja?

  Nič novega. Izumiranje EU staroselcev se nadaljuje in na njihovo ozemlje prihaja tuj živelj.

  Izumiranje? Kaj ni bolj pravilno genocid?

  • antimur

   Zato so pa Kučan in ostala sodrga označeni kot najhujši zločinci, ob vseh drugih zločinih tudi za genocid nad slovenskim narodom, ki ga prvenstveno hočejo utopiti v južnjaški greznici, ob Sorosovi direktivi podkrepleni z denarjem, pa še na pomoč vabijo muslimansko primitivno golazen.

   • AlojzZ

    Ja, tako je. Ampak obsodbe ne bo. Niti moralne ne. Samo midva hočeva nekaj na to temo povedati.

    • antimur

     Bo, ne delaj si skrbi, ti zločini ne zastarajo, sicer je pa tako, da narod ne pozablja, ne toži in sodi tako kot te kučanistične tožilke in sodnice, ki bodo vsekakor zajete v ta paket narodne sodbe. Prihaja ura streznitve nad te levo fašistične agresorje nad Slovenci in Slovenijo.

 • komar marko

  vsak rdečuh je dobil ZADATAK, da v slučaju deportacij,pribežijo v parlament na KAVICO!

 • Krtača 20

  Predlagam da na trstenjakovi v pučnikovi hiši nardimo zbirni center. Pučnik bi si to želel.

  • Waltter

   Kaj res nimaš nobenega pametnega komentarja, al te resnično milan murgelski forsira da bedarije pišeš. Vzami si jih domov in jih vzdržuj ne pa da tišiš migrante na pleča davkoplačevalcev.

   • Krtača 20

    Mam še boljši predlog. Najbolj da še par bomb fuknete dol v Siriji. Pol bo sigurn manj beguncev. Vsi skup desni z jajotem na čelu ste eni osli.

    • sprehajalec

     To tvoj Vladimir dela. kar pokliči ga, še par bomb, gaspadin Vladimir Vladimirovič.

     • Krtača 20

      Putin je v Siriji na povabilo sirske vlade. Medtem ko so američani okupatorji. Oni so tisti ki so podrli mostove, vodovode in industrijo pod pretvezo da uničujejo isis. Poleg tega je ogromno dokazov da američani isis oskrbujejo z orožjem in hkrati uničujejo infrastrukturo. Interes zda je samo uničenje Sirije in nič več.

     • sprehajalec

      Ha,ha, ha, bomba pa sarin pa iperit na povabilo vlade, je kot mana iz neba.

      Daj mi osveži spomin, je tale Asad mlajši imel kakšne volitve? Ali gre povsod pri levičarjih tako kot v S. Koreji?

     • Krtača 20

      Če bi iz begn vn glavo pomolu bi vedu da so imel volitve. Če bi bli proti Asadu, bi ga že sami fental. Sam ti si fuknjen in tega ne vidiš. Vojska brez podpore naroda je padla vojska. In jajo nima podpore naroda! Never ever again!

     • sprehajalec

      Saj so ga poskusili sami fentati, v okviru Arabske pomladi. vendar Asad je raje z rusko pomočjo sprožil državljansko vojno, kot pa da bi se pogovarjal.

      jajota se bojite na oblast, zaradi rent, pa kraje denarja, ki nemoteno poteka zadnjih 8 let. Rdeča kamarija.

     • tohuvabohu

      To so vaši nekdanji zavezniki, hehe.

   • dob

    Oprosti, tukaj bi te pa malo popravil.
    Mi nismo davkoplačevalci, temveč udboplačevalci.

 • lado

  OVCE !!!!! NAREDIMO KAJ !!! SAMI JIH NAŽENEMO Z KOLI IN “MUNICIJO” NAZAJ ALI PA V JAME ,TO NISO LJUDJE !!!!!! SEM BIL V ARABIJI ,SI TUJEC IN TE LAHKO USTRELI VSAK KI HOČE !!!!! REEEEEESNICAAAAAAAAA!!!! KER NISI ALAHOV PEDER !!!!!!! A BOMO UKREPALI !!!!! NEKJE SE ZBERIMO IN GREMO NA MEJO !!! VOJSKE NI ,JE ZGLEDA NE PUSTIJO KER RDEĆA BANDA TO HOČE !!!!!!!PLAVI INKASANTI PA GLEDAJO ,ČE NISI PRIVEZAN !!!!! KJE SO NA MEJI ,ČE JIH JE 1000 TU !!!! V NEDELJO 30.04 . SE VIDIMO PRI “ŽIBERTU ” OB CELOVŠKI V ŠENTVIDU PRI TENIS IGRIŠČIH !!!! OKROG 18h !!!!! DA SE ORGANIZIRAMO…….LP

  • Krtača 20

   Tebe res škoda da so zgrešl.

 • antimur

  Ali se bo vsaj zdaj ta kučanistična drhal zganila in naredila kaj za obrambo države, ali so jim bolj pomembne seanse zombijev, ki v teh dneh množično slavijo pokole nad Slovenci in skačejo od ene do druge proslave kot norci in gobcajo o “junaštvih” teh brezzobih dementnežev, ki se hvalijo s tem, da so klali, ubijijali na najbolj svinjski način vso inteligenco, katolike, uspešne podjetnike, takšne, ki so bili uspešni, pa ne na kriminalni način kot Janković in ostala srbsko mafijska banda, niso se ustavili niti pri otrocih. Bomo domoljubi res morali poskrbeti najprej za njih, nato pa za to nasilno muslimansko golazen, torej se bomo bojevali na dveh frontah, ampak naj bodo prepričani, da bomo zmogli. Živela svobodna Slovenija, brez vsiljivih in neintegriranih jugovičev, kučanistične golazni in brez muslimanskih okupatorjev!!!!!!!

 • Hm, tole se mi zdi, da prihajajo jankovićevi volilci volit, ker je Zoki reku, da hoče zmagat prot Janši :-))

  OK, šalo na stran. Ampak, res bi bilo fajn, da jih dobimo sem ravno pred volitvami. To bi bilo pestro na soočenjih strank ter norenje levakov ….
  Nikoli si ne bi mislil, da bom kdaj vesel, če dobimo zumbote v Slovenijo.

  • Dragan Krstič

   Jest pa ne bi imel nič proti če bi prišle zumbkinje iz Somalije kot je Iman Mohamed Abdulmajid.

   • Sva že dva :-)
    Je še ene par Somalijk, ki se jih ne bi branil. Posebej kakšno Ayaan Hirsi Ali, da mal razgoni naše levake in feministke :-)))

 • Antonius

  Kar je zamujeno in z ravnanjem Cerarjeve vlade z=bano, lahko v dobro domovine Slovenije popravimo že na državnozborskih volitvah. SDS ni vpletena tudi v Cerarjevo šerijatarsko =barijo, zato bo najbolj državotvorno, da na volitvah množino volimo SDS.

  • AlojzZ

   Pa se je SDS izjasnila o migrantih? Kje? Kdaj? Povezava?

   • Dragan Krstič

    A si že kdaj slišal za poslanca Grimsa? Dvomim oziroma sem prepričan da nikoli. Kar naprej še glej mehiške nadaljevanke in Kmetijo nikakor ne pozabi gledati. To so zgleda zate izobraževalne in poučne oddaje.

   • dob

    A maš ti sploh kakšen link na svoje možgane? S čim dokazuješ povezavo z njimi?

    • samotoje

     Nima linka-404 not found error.

 • Franc Šink

  Kaj se dogaja? Neumno vprašanje.Dogaja se kulturna okupacija celotne Evrope.Levuharjem pa kar verjemite še naprej.
  Ravno včeraj mi je prijatelj ki je obmejni kmet rekel da mu je skoraj že nelagodno iti na svojo njivo!
  Dajmo se že enkrat upret. Tako ne gre več naprej.

 • Artur

  Zaradi svoje levajzarske degenerirane zblojenosti je fasala “porcije” s strani svojih zapečenih simpatij .
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2018/04/27/liberalnu-ljevicarku-koja-je-posla-sa-imigrantima/

 • VERRZIFIKATOR

  Boštjan Š. Žnidar

  BEDUIN ŠEFIK

  Beduini so migranti,
  to se ve od pamtiveka,
  nič ne škodi jim pripeka,
  so v oazah azilanti.

  Takšen naš je beduinček,
  ki se Šefik imenuje,
  po puščavi pohajkuje
  in res pravi je fakinček.

  Šefik, tajnik beduinski,
  znani notranjezadevni
  in migrant prav prizadevni,
  hip ujel je zgodovinski.

  Kdo le kdaj bi slišal zanj,
  ko fant ne bi navigiral,
  vedno sem in tja migriral,
  zaželen bil vedno manj?

  Kjer postavit šotorišče
  beduinsko se nameni,
  tam iznajde laž poceni,
  da vsa stvar bo le igrišče.

  Dvignejo se domačini
  beduinov se bojijo.
  Kaj naj z njimi naredijo,
  saj so tu in ne v tujini?

  Štirinajst je izgubljenih
  tisoč menda beduinov,
  niso šli naprej v tujino,
  so v deželi razkropljeni.

  »To sta Fata in Morgana,«
  Šefik vse bi rad prepričal,
  ker nekdo mu je zabičal,
  zgodba da naj bo prodana.

  Šefik naj si brž izmisli
  pravljico nadvse priročno,
  jo zabeli z žavbo močno,
  plagiira tuje misli.

  Pa takole premišljuje,
  da ustreže svojim šefom
  in domačih šejkov sefom,
  takšno zgodbico zasnuje:

  »Niso tisto mujezini,
  ki iz stolpov dol kričijo,
  zgolj kamelice podijo
  miroljubni beduini.«

  Pasejo če vaše polje,
  Šefik nič zato ne more,
  nudi ustne le podpore:
  »Potrpite, pa bo bolje.«

  Šefik v vlogi portparola
  vreden ni ubeseditve,
  ko usmerja prireditve
  v čistem slogu avtogola.

  Ta pojav da je prehoden,
  s frazami samo opleta,
  brezizrazno se zapleta
  Šefikov izraz zaboden.

  Saj nad njim je beduinka,
  tudi brezizrazno resna,
  resna kot boginja Vesna,
  kot prebarvana blondinka.

  Šefik njej le odgovarja,
  ona vladi beduinski,
  v tej pa družbi sirotinski
  vsak dan huje zaudarja.

  Kaj naj kdo, kako napravi,
  pojma nima živa duša,
  Šefik beduin posluša,
  kar se reče, to opravi.

  Da zadeva se popravi,
  Šefik naš lahko le upa,
  fant prerokbam ne zaupa,
  vse da policaj ustavi.

  Ko pri tistih bo zavrelo,
  česar šefi ne bi radi,
  to bo znamenje pomladi,
  saj tedaj se bo začelo.

 • sprehajalec

  Osebno jaz tukaj ne vidim neke zarote. Vidim le levičarsko nesposobnost prilagoditve razmeram, ter enačenje vseh migrantov tega sveta (2-4 milijarde potencialnih) z političnim oportunistom tipa Pučnik, Mandela, Aliende, Janša, Imre Nagy….
  Situacija je podobna kot bi v hiši puščala pipa, curljala, ti bi pa samo brisal vodo. Hitrost curljanja pa presega tvoje zmožnosti brisanja.
  Ker Levičar se boji, da ga bodo obtožili Fašizma. Če bo zaprl vrata migrantom, saj so svoj lonček pristavile raznorazne organizacije sumljivega izvora, ZZB NOB, Vstala primorska, Rdeču Džihadisti, Antifa ki se napajajo in utemeljujejo svoj obstoj z “Borbo proti Fašizmu”.

  Kapljalo bo in kapljalo. Ta proces se je zgodil v Braziliji, Indiji, sedaj pa je postal globalen. Reveži se nabijajo v velemesta, v želji po zaslužku, ustvarjajo slume. To pa ne bodo več slumi tipa Fužine, Tabor v Kranju, Koper, Ankaran. To bodo plehnati in kartonasti slumi, potencial pa je ob majhnosti Slovenije, da bodo segali od Šiške do Kranja. Ob obstoječi zakonodaji se tak slum niti ne da odstraniti, saj moraš urediti nadomestno bivanje.

  Takšno kapljanje bo prej ali slej vodilo do nasilja. To je en krat ena. Si res želite takšno Slovenijo in Europo? Oziroma jo želite zapustiti svojim potomcem? Da vas bodo preklinjali nekoč?

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/Manila_shanty.jpg

 • Striker

  Če gre za migrante brez papirjev, je AZIL nemogoče izdati. saj so storili kaznivo dejanje po KZ-1, člen 308, Šefica pa, ki trdi, da je treba pomagati takim, obtožiti po istem zakonu pargaraf 3 in 4.

  • Krtača 20

   158 prošenj vloženih
   69 prošenj rešenih
   5 priznanih prošenj za status begunca.

   Strašno.

   • Striker

    V sosedstvu Slovenije NI VOJNE; torej se osebam brez dokumentov, skladno s pravili UNHCR NE SME izdajati statusa begunca. Kdor je tako odločbo podpisal, je izdajalec slovenskega naroda. In enkrat smo z izdajalci leta 1945 že opravili, bo treba še enkrat? In kako lahko izdajo azil nekomu, za katerega ne vedo, kdo sploh je saj nima dokumentov. Ali v tako kratkem času dobijo podatke iz države izvora, da ga tam res preganjajo? Ali pa a tam preganjajo zaradi kriminala, pa so ga izpustili, mu dli letalsko karto iz držve izvora v Istambul, potem pa se naj sam znajde. Kdo pozna tega s tiralice Interpola: https://www.interpol.int/notice/search/wanted
    Present family name: AHMAD
    Forename: CHWIHNEH
    Sex: Male
    Date of birth: 15/01/1964 (54 years old)
    Place of birth: Syria
    Language spoken:
    Nationality: Syria
    CHARGES Published as provided by requesting entity
    Charges: SWINDLING AND MONEY LAUNDERING
    Ali pa ga zato držijo, ker je strokovnjak za pranje denarja, pa še arabsko zna, pa se lahko z Iranci dogovarja.

 • Krtača 20

  Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno. Hkrati pa seštevek kvot predstavlja končno število beguncev, ki ga je EU še sposobna sprejeti na svojem ozemlju. To bi moralo biti zelo jasno poudarjeno in znano tudi v okoljih, kjer nastajajo vzroki problema.

  Janez Janša 2015

  • macon

   Janša je socialdemokrat, to že dolgo vemo. Vi ste pa levi fašisti in ti, drekova krtača, si levi komentatorski plačanec, ki s svojim drekanjem potrjuješ obstoj levega režima, ker samo režimska država plačuje take drekače kot si ti. Tvoji predniki so vlekli na ušesa po bifejih in gostilnah in ovajali, pred tem pa pijani s krampi pobijali po gozdovih in jaških.

   V par letih tvojega početja si boš karmo nepovratno zasral. Pričakuj težko življensko sranje, kot so ga doživeli praktično vsi udbaški špiclji, ki so za 2 dc vina in klobaso ovajali normalne sodržavljane.

   • sprehajalec

    Zadel si v nulo Krtačin psihološki profil.

    • Antišiptar

     To je nas lukec, foglof tunek, tweety bird, sale, prdo itd…

     • sprehajalec

      krtača ni. Gre za zadrtega ZZB člana stare šole. Komunista. Hitro se razpizdi, ostali se ne. Po tem jih ločiš…

   • Antišiptar

    To sem mu že jaz povedal lukecu, da je iz defektne špiceljske družine. Foter drhal, sine pa isti izmeček . Že dejstvo, da ima toliko imen ga pokaže kot dno dna manipulacije. Izrojen rdeči primitivni dihur.

    • tohuvabohu

     Tipi, kakršen je Tunek Pajnkiher, lahko serjejo le še tukaj. Celo dominantni mediji so jih že siti.

  • sprehajalec

   Če bi jih bilo po predlogu Ivana janeza 1200, potem pa nič več, kot je modro predlagal Ivan Janez bi bil sedaj mir. lepo v taborišču, obkroženi z varnostniki.

   Tako so jih pa Levičarji vmes navlekli že nekaj tisoč.

   • Krtača 20

    Slovenija pri premeščanju prosilcev za azil iz najbolj obremenjenih članic Grčije in Italije kaže zgledno podporo beguncem in sledi svojim evropskim zavezam. Od načrtovanih 567 prosilcev za azil smo do sedaj iz obeh držav sprejeli skupaj 199 ljudi, kar predstavlja 35 % naše zaveze in Slovenijo uvršča nad povprečje EU glede izvedenih premestitev. To povprečje je aprila 2017 žal znašalo le 17 %.

    • sprehajalec

     Od kod Krtača so pa 2x zapečeni po Ljubljani, pa Postojni, pa beli Krajini? Ti boš tumbal o 199tih, ko se bo pa vlada zamenjala, se bo pa izkazalo, da jih je v resnici 19.900.

     kako levičarji znate lagati, smo izkusili zadnjih 70 let.

     • Krtača 20

      Ni vsak turist begunc. Kokr ni vsak desničar glih inteligenten.

     • sprehajalec

      Praviš Alžirski turisti se sprehajajo po Ljubljani….

     • Krtača 20

      Ja. Pa kitajski pa francoski. Kaj teb ni jasno?

     • sprehajalec

      Sedajle ti povem, Kitajci so 100x bolj dobrodošli kar se mene tiče, ker gre za miroljuben in civiliziran ter vljuden folk.

      Kreteni levičarski ste pa začeli vlačiti džihadiste pa vaše Palestinsko-Arabske brate sem. Ljudi, ki jim je izvleči nož tako kot spiti kavo.

      kretenčino, Alžirci majo socializem, veliki prijatelji vašega Broza. Sedaj jih pa levičarji spuščajo sem.

     • Krtača 20

      Fuknjen si

     • sprehajalec

      Želim ti 2x zapečenega v riti Krtača. Pa obilo užitkov, ko ti bo rezal glavo, potem ko mu bo prišlo….

 • Krtača 20

  Statistika glede beguncev. Šetač tuge nehi lagat, ker te že dva klika postavita znova in znova na laž:http://www.vlada.si/pomoc_beguncem/

 • Stajerka

  lejte…..Violeta puna dnara, odškodnina, plača in še 20% obveznost v svoji profesiji…….dnara prek teče……
  glede na to, da lewaki trdijo, da migranti pač niso takšen strošek, predlagam, da jih NAJMANJ 10% dostavite pred njena vrata – ostale si naj razdelijo poslanci SMC, SD, DeSuS in Levice, pa na Hanžka ne pozabit, bo užaljen……

 • Krtača 20

  Reševanje življenj beguncev, še posebej tistih, ki so že na begu kot cele družine, mora ostati prioriteta. Tu je evropska solidarnost potrebna. Obenem je nujno tesno sodelovanje vseh članic EU pri preprečevanju prikritih vstopov pripadnikov ISIS.

  Janez Janša 2015

  • sprehajalec

   #Reševanje življenj beguncev, še posebej tistih, ki so že na begu kot cele družine, mora ostati prioriteta.#

   Morda Sircev, katere je mislil Ivan Janez, ki je pač humanist po duši. In ker je bil sam politično preganjan, ima nekaj več občutka za ljudi v stiski.

   Levičarji pa trpajo na kotnikovo pa Postojno Alžirce, Maročane pa Afganistance. teh pa Ivan janez ni imel v mislih. Sirce so namreč že Nemci pobrali.

   • Krtača 20

    45% je sircev, 17% iračanov, 30%afganistancev, ostalo je mešano. Spet lažeš.

    • sprehajalec

     Od te kvote 199? kaj pa ostali tisoči, ki jih snamejo na meji, kjer so levičarji pokradli žico pa jo nesli v Rog?

     • Krtača 20

      Večina gre za njemačku vašu omiljenu zemlju.

     • sprehajalec

      Ne, ker jih Nemčija vrne državi vstopa v Šengen.

     • Krtača 20

      Dej šetač, fuknjen si. Odšetaj s svojimi lažmi.

     • sprehajalec

      Na Avstrijski meji je avstrijska vojska, na šentilju je avstrijska policija. Enako na nemški pri Salzburgu. Si nor ali kaj, pride tja Alžirec, pa mu ploskajo pa naprej ga pošljejo? To gre vse nazaj v državo vstopa.

     • Krtača 20

      Dej šetač. Čist vsako ampak čist vsako tvojo izjavo lahko v trenutku postavim na laž. Ta trenutek te mam dost. Kredibilen si tolk ko ta zadn konjski drek. Odšetaj sem ti že rekel. Ne da se mi več. Upam da si ponosen na tvoje laži bk

     • sprehajalec

      Daj postavi jo, kretenčino. Sem se vozil čez Avstrijsko pa nemško mejo. Povsod ti glavo pomoli k šipi. Če si 2x zapečen, ti pretres ne gine, tako kot nekoč z jugo pasošem.

     • Krtača 20

      Ti si šel kvečjem na sprehod po begnskem dvorišču. Pa še to s petardo v riti pa belmo jopičem in spremstvu strica da nis še enkrat na betico padu bimbo.

     • sprehajalec

      Krtača, ki v življenju pozna samo Poljče pa Kumrovec, dopusti pa v Vojnem odmaralištu Fažana, ne upa niti čez Avstrijsko mejo. Tako kot njegov šef Zoki ne.

      Takšni ste. Si kdaj videl Zokija iti v tujino? pa ne tisto vašo domačo? ne upate?

     • samotoje

      Zoki je bil v Londonistanu na tečaju angleščine, ko se je moral pobrati iz Mečkatorja. Brezupen poskus socializacije.

     • sprehajalec

      na sumu ga imam, da ne upa čez mejo zaradi Dea in FBI.

     • samotoje

      Ti bi ga že tu sneli, če bi se jim zdel vreden truda. Ni pa nemogoče.

     • sprehajalec

      Tudi Karnerje je socialistična mafija tukaj uspešno skrila. Kralje steroidov.

      Kaj ne bo Zokije. le čez mejo ne sme. Razen tiste v koljevki…

     • antimur

      Kaj se trudiš s tem kretenom, saj je več kot očitno, da je nedorasli norec zadrogirane Levice, ali pa brezzobi zombi, kar je isto sranje, vsekakor pa intelektualno nedorasel za objektivno spremljanje dogajanja v Sloveniji, naši domovini.

 • Jani Steiner

  Vse domove levičarskih politikov nabasat z migranti, pa da vidimo kakšni “migrantoljubci” so.

  • Krtača 20

   Se prav nisi za kvote ampak za miljon in pol beguncev v Sloveniji. Desni izvzeti de…

 • Krtača 20

  Državam, ki so z begunci najbolj obremenjene, je treba izdatneje pomagati. Turčija se je nekaj let pretežno sama soočala s sto tisoči beguncev iz Sirije, ki so v begunskih taboriščih na njenem ozemlju najprej čakali in upali, da se bo vojna v domovini končala. Ker učinkovitega posredovanja ni bilo in mednarodna skupnost ni bila sposobna zagotoviti Asadu boljše alternative, so stotisoči obupali in se napotili proti EU. Preko tega vala prejemamo račun za tiščanje glave v pesek v preteklih letih.

  Janez Janša 2015

  • sprehajalec

   #Državam, ki so z begunci najbolj obremenjene, je treba izdatneje
   pomagati. Turčija se je nekaj let pretežno sama soočala s sto tisoči
   beguncev iz Sirije,#

   premetenost Ivana Janeza je občudovanja vredna. Nakazal je namreč, da naj ostanejo v Turčiji, Turčiji se pa denarno pomaga…..

   • Krtača 20

    Desni ste popušil na celi črti.

    • sprehajalec

     Ker se uresničuje vaš načrt natrpanja Slovenije z Alžirci in Afganistanci?

     Izdajalci ste levaki. vedno ste bili, od Sovjetske Slovenije naprej.

     • Krtača 20

      Še enkrat Državam, ki so z begunci najbolj obremenjene, je treba izdatneje pomagati. Turčija se je nekaj let pretežno sama soočala s sto tisoči beguncev iz Sirije, ki so v begunskih taboriščih na njenem ozemlju najprej čakali in upali, da se bo vojna v domovini končala. Ker učinkovitega posredovanja ni bilo in mednarodna skupnost ni bila sposobna zagotoviti Asadu boljše alternative, so stotisoči obupali in se napotili proti EU. Preko tega vala prejemamo račun za tiščanje glave v pesek v preteklih letih.

     • sprehajalec

      denarno pomagati, kar je potem storila Unija s Turčijo. 3 milijarde, ali pa Erdogan dozira čez.

     • Krtača 20

      In kaj je s tem narobe?

  • Jan Kovalski

   To je bilo leta 2015. Danes smo leta 2018, in to kar je napisano vse drži.

   • Krtača 20

    A zdej k je pa jajo napisu taisto pa že desnakarji umirjamo retoriko…. Zdej je pa dobr….. Taki ste desni…… Aha….

 • Hribouc

  Kdo bo poslal vojsko na mejo v naslednjih dneh ?
  Odgovor: Nihče
  Kaj se bo zgodilo?
  Slovenija bo imela 50.000 lačnih ust, ki bodo hotela stanovanja, hrano, mošeje, porodnišnice, vrtce in denar !
  KDO BO TO PLAČAL IN PRENAŠAL?
  ———————————————
  Če mi slučajno pride eden sam na dvorišče, ga peljem naravnost k Šeficu ali Gyorkoševi in Cerarju na dom !

 • Dilinger

  Če bodo vdirali,grozili in napadali,verjemite,da jih bo policija stolkla na fertik,ker bodo poslali specialno policijo,oni so pa upičeni z njimi šale.

  • sprehajalec

   proti 50.000 specialna policija, ki ne bo smela uporabljati bojnih sredstev ne bo opravila nič.

   • Dilinger

    To imate prav,vendar,če bodo napadali državljane RS,potem bodo uporabili tudi skrajno silo,na sami meji dokler ne pride do nasilja pa ne bodo ukrepali.

 • Soave

  Ja, pa kje za vraga so te silne horde ? Kaj tudi tega policija HR , SLO, BIH ne ve ? Videli smo samo nekaj posnetkov iz Velike Kladuše.
  Vse se ve. . . .. kje prehajajo meje nezakonito. Kje potem bivajo.Kje dobijo hrano, obleko, elektriko za telefone. . . .
  Ve se tudi, da so brez dokumentov. Torej so storili prekršek. Od kdaj se lahko po EU, vsak, ki se mu ” sprdne ” špancira ?
  To sploh niso migranti, ampak je invazija ljudi, ki bi radi živeli na naš račun.

  • DJURO SUMAR

   Verjemi mi, da je tole vse skupaj v glavnem predvolilna kampanija. Le kako lahko skriješ 50.000 ljudi, da jih ni mogoče slikati.

 • McBobo

  Vprasanje je, kaj bo. Ja kaj bo? Vojna bo, saj druge vec ni. Razen, ce cez dober mesec v slo oblast prevzame desnica. Ce ne, ne bo druge, kot se zacet oborozevat. Ob Kolpi se bo treba oboroziti pa ze danes, saj pravijo, da je treba varovati imovino. S cim, z vilam?

  • Soave

   Z vilami in koli ob ograji !!

  • antimur

   Nekateri smo pripravljeni, vemo, da bo hudo, toda domovina je naša druga mati in za njo se je potrebno žrtvovati. Tukaj smo domoljubi v neizmerni prednosti pred kučanisti, kajti njihova privrženost tej okupatorski internacionalistični Kučan-Sorosovi pizdariji bo skopnela ob prvem poku, drugače je pa z domoljubjem, ki je najmočnejšo čustvo.

   • DJURO SUMAR

    Domobranci boste morali ustanoviti vaške straže, še prej pa boste morali priseči Angeli Merkel, Adolf Hitler je pač že umrl.

  • DJURO SUMAR

   Me pa res zanima kaj bi na oblasti naredila slovenska desnica. Ti pa si naivnež.

   • McBobo

    To bomo pa sele videli. Kaj je naredila levica oz. komunizem, vemo, saj vidimo stanje, kakrsno je.

    • DJURO SUMAR

     Torej ne veš kaj bi naredila desnica, pišeš pa, kot da je to rešitev.

     • McBobo

      Napisal sem, da BOMO šele videli in ne BI naredila desnica.

     • DJURO SUMAR

      Napisal si, da bo desnica rešila težave, ko pride na oblast.

 • ljubinica

  Prihajajo iz Alzirije, Maroka, Turcije, Pakistana, Kosova ….
  In v Sloveniji zahtevajo ” zascito” ….
  ??????

  • Dragan Krstič

   Naprej ne morejo, Avstrija jih ne sprejme.

   • ljubinica

    Razumem. Ampak zakaj nasi sploh sprejemajo njihove zahteve za azil. Zakaj jih takoj ne posljejo nazaj ?

    • samotoje

     To bo pa treba šlogar’co vprašati.

 • Dragan Krstič

  Poučni video: Come to Malmoe, Sweden and see what the new world will look like.

 • Dragan Krstič

  Migranti ki prihajajo so v veliki večini maroškega, alžirskega, tunizijskega, pakistanskega in afganistanskega porekla. Sirijci so v manjšini.

  • sevenx

   Verjemi da so “maročani” v bistvu afganistanci.

 • rrrrr

  Tudi v novem migrantskem (na)valu kljub temu vidim nekaj pozitivnega za Slovence. Zgodovina nas uči, da nam do samozavedanja in streznitve vedno v zadnjem hipu bolj pomagajo agresivni tujci-okupatorji kot pa preostanek naših lastnih, z zaostalim komunizmom in propadlim jugoslovenarstvom pregnetenih možganov.
  Prvič, brez Miloševića, ki je z vojsko in ob pomoči domačih levičarskih izdajalcev hotel dokončno okupirati našo domovino, ne bi bilo osamosvojitve leta 1991. In drugič, brez horde šeriatarskih afro-azijskih lačenbergerskih negroidov, ki s pomočjo istih levičarskih izdajalcev že preplavljajo naše južne domačije, ne bo najprej streznitve, potem upora in nazadnje še dokončne nacionalne in državne suverenosti.
  Hvala Bogu, nesnaga prihaja v pravem trenutku – pred volitvami. Še poslednji slovenski kreten bo končno dojel, da mu hiše, vrtička, psa, audija in dolenjskega vikenda ne more obraniti četica izdajalskih usranetov tipa Šarec, Židan, Mesec ali Tonin, teveč nekdo, ki je to enkrat že uspešno storil leta 1991.
  Leto 2018 bo zgodovinsko. Tako ali drugače !

 • garfi

  lažni leviČĆarski begunci lahko pomagajo osvoboditi Slovenijo
  tako kot je srbska-miloševiĆeva JLA pomagala pri osamosvojitvi
  DOL Z UVOZNIKI GOLAZNI JUNIJA NA VOLITVAH, ALI PA SAMOMOR !!!
  UDBOPARTIJSKE protiSlovenske stranke šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-sloga-itd
  IZVOLIMO SlovenskeDomoljubneStranke SDS-ZD-itd !!!
  VSI NA VOLITVE BREZ IZGOVOROV !!!
  SVOBODA SLOVENIJI !!!

 • elh.

  Promigrantstvo = prošeriatarstvo.

  Katere so migrantom naklonjene stranke?

  SD
  SMC
  ZL
  DESUS

  Te stranke, če pridejo na oblast, so garant, da bo v nekaj letih tu več muslimanov, kot katolikov in ateistov katoliškega porekla, torej domačinov.

  Če nočete, da v naslednjih štirih letih pridelamo šeriat, jih ne volite.

  Četudi vam obljubljajo visoke penzije in dobre službe v upravi se to ne bo izšlo ob vseh prišlekih, ki jih bodo vzeli pod streho in jim razdajali slovenskih davkoplačevalcev denar. Zanje bodo vedno prvi prišleki, muslimani, temnopolti, ker navsezadnje bodo to njihovi edini volilci.

  Treba je zaščititi avtohton način življenja in Slovence, kot nujni večinski del prebivalstva.

  Japonci so zaščitili svojo kulturo, način življenja, omejili priselitve…

  Po istem principu imamo pravico storiti enako tudi Slovenci skupaj s samo povsem lojalnimi državljani. Vsi ostali ne morejo računati na državljanstva, podpore, nastanitev, kakršnokoli pomoč.

  Treba je pregledati vse priseljence iz Kosova, Makedonije… ki so se zadnje čase prišli prisesat na slovenski proračun. Nihče od njih ni nikakršen begunec, prihajajo iz mednarodno priznanih varnih držav, preko več državnih mej in nihče od njih ni upravičen do č e s a r k o l i.

  Neha naj se jih servisirat s prevajalci, denarjem, zdravstvenimi storitvami, varstvom otrok, stanovanji s čimerkoli. To je čista neumnost, kaj takega ne delajo v nobeni državi, četudi imajo tisočkrat večji standard.

  Kdorkoli daje prednost šeriatu avtomatično ne more biti lojalen državljan Slovenije in je kot tak nezaželen.

  Če v džamiji pridigajo, direktno ali indirektno, da so zakoni šeriata nad zakoni države Slovenije, je džamijo treba zapreti, če nam je mar za ohranitev Slovenije kot neodvisne demokratične države. Take pridige so uperjene proti naši državi.

  • ljubinica

   “Ker navsezadnje bodo to njihovi edini volivci …”
   Seveda, za to gre. Za oblast. Levaki si hocejo z migranti zagotoviti vecno oblast …
   Gre pa tudi za sluzbe. FDV usposablja ljudi za sluzbe v “nevladnih organizacijah”. Vec migrantov, vec sluzb za “nase” …

   • DJURO SUMAR

    Si blesava kot noč. Pisariš, kot da je naša oblast kriva, da prihajajo migranti proti Sloveniji. Za stanje so krive ZDA in EU, ki pa sedaj modro molči in stvari prepušča posameznim državam, da se vsaka po svoje ukvarja z zadevo. Sicer pa bi jih morali zaustaviti že v Grčiji.

  • DJURO SUMAR

   Kdo pa so ateisti katoliškega porekla? Prvič slišim to neumnost.

   • elh.

    Ti si itak nelojalen državljan in Slovenija ni tvoja intimna opcija, tvoje besede ne štejejo, kadar govorimo o Sloveniji.

    • DJURO SUMAR

     Ampak nisi mi razložil kdo so ateisti katoliškega porekla

     • sevenx

      Poznaš kakšne druge ateiste mogoče?

     • DJURO SUMAR

      Ateisti smo neverniki, torej nimamo nobene povezave z vero.
      Majčkeno se izobrazi, pa boš hitro razumel.

     • elh.

      Domačini smo vsi tisti, ki imamo slovenska imena, slovenske priimke, zemljo, gozdove, hiše, štale, mline, žage, starše ali stare starše, ki so hodili v cerkev, nekateri še vedno verujejo, drugi pač ne, morda še jemo potico ob večjih praznikih, priznavamo izjemno pomembno vlogo cerkvi v zgodovini Slovenije in Evrope, cerkev in duhovščino niti slučajno ne preziramo, nas prizadane skrunjenje slovenskih kulturnozgodovinskih spomenikov, sakralnih objektov s strani levih skrajnežev in islamistov, nam gre na bruhanje medijski pogrom nad katoliki s strani osrednjih medijev pod taktirko skrajnih levičarjev, nas očara pogled na bližnji hrib s taborsko cerkvijo in gozdovi za njo, nas ne moti zvonenje cerkva, tuljenje iz minareta, če ta ni vsaj v Bosni pa…
      Slovenska kultura temelji na krščanstvu, življenje v Habsburški monarhiji nam je dalo dragocen pečat, pravi Slovenci imamo vse to v krvi, razen vseh tistih, ki so komunistično, panslovansko in balkansko preparirani že po družinski tradiciji in zdaj pozdravljajo migrantsko okupacijo Slovenije, kot so nekoč pozdravljali okupacijo komunistične ideologije.

     • DJURO SUMAR

      Zelo obširno in sovražno si opisal koga vse sovražiš, ampak še sedaj ne vem, kaj ima to z ateisti.

     • elh.

      /////////Zelo obširno in sovražno si opisal koga vse sovražiš//////////////////

      Kakšne klatiš.
      Kdor ni vernik je pač ateist. Nisomo vsi ateisti sovražniki cerkve.

      Sovražiš ti, – desničarje, katolike, ideološke nasprotnike, in jih ne preneseš niti v parlamentu, zato se ti toži po jugoslovanskem režimu s samo eno enakomislečo stranko v skupščini.

     • DJURO SUMAR

      Pojma nimaš koga prenašam in koga ne, ker me ne poznaš, tako kot jaz ne poznam tebe. Hočem ti le dopovedati, da ne obstajajo ateisti katoliškega porekla, ti pa bluziš o sovraštvu, parlamentu, jugoslaviji itd. To nima nobene zveze z ateizmom.

     • elh.

      No, če si celo tolk prizadet, da sam ne zmoreš priti do tega zaključka imaš tukaj link:

      https://www.huffingtonpost.com/david-briggs/study-atheists-christians_b_10742750.html

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • totex39

  Potrebno se bo res oborožiti, kajti prihajajo nam novi sovražniki.

  • Novakec1

   Sovražnikov slovenstva je že na domačem dvorišču v izobilju.

  • DJURO SUMAR

   Očitno si želiš državljansko vojno, saj bi klerikalci takoj začeli pobijati nasprotno misleče.

  • Zgornji

   .No, jaz sem se že, … čeprav mislim da sploh nebom rabil, … ker so že moji prijatelji oboroženi, in ker bom uporabil druge načine …

 • Jan Kovalski

  Evropa prehaja v neko skrajno čudno stanje, ko je zanikanje holokavsta stogo obravnavano, demonizirano in tudi kaznivo. Ne mine priložnosti, da se ne bi omenjalo antisemitizem in ga obsojalo. Zadnji primer pri nas v TV Odmevih:

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174535513

  Ob 27:44

  Torej, antisemitizem je kazni. Na drugi strani pa nasilje, preganjanje in celo pobijanje Judov pa se skoraj tolerira in celo skriva. Vse se je še bolj razmahnilo z množično invazijo mohamedancev v Evropo. Ker jih oblasti ne morejo obvladati, jih začenjajo tolerirati in se obračajo proti tistim, ki opozarjajo n njihovo nasilje.
  Judi v Nemčiji so pod vedno večjim udarom in dnevno izpostavljeni nasilju s strani migrantov.
  Judi v Franciji pa se množično izseljujejo, ker se ne morejo več ubraniti pred migrantskim nasiljem in stalnim ustrahovanjem in grožnjami. Judovski otroci moraj v šole skupaj z varnostniki, pred sinagogami straži policija in celo vojska. Torej:
  Verbalno izražanje antisemitizma je kaznivo, fizično preganjanje Judov pa se tolerira. To je Evropa in vedno bolj tudi Slovenija danes.

  • samotoje

   Vse, kar praviš, drži. In me veseli, da se oglaša vedno več pametnih ljudi, ki vidijo in razumejo. Leta 14 in 15 so mi rekli, da sem nor, ko sem govoril o invaziji islama na Evropo. Kar me jezi, je nemoč, da bi karkoli uspel dopovedati volom.

   • DJURO SUMAR

    Prav so imeli tisti, ki so ti rekli, da si nor, ker si res totalno nor.

    • Jan Kovalski

     A nimaš niti trohice samospoštovanja da neprestano provociraš s primitivizmi in trolanjem?

     • DJURO SUMAR

      To pa res ni provociranje, človek ki govori o invaziji islama je pač nor. Veš sploh, kaj je invazija?

   • sevenx

    Vole šolajo 20 let zato jim ne moreš dopovedati da so voli.

 • Novakec1

  Butalski polcaji svetujejo da se jim ne približujemo, kaj pa če se bodo ono nam hoteli približat nam ali vstopiti v hišo, a naj zbežimo u hosto?

  • DJURO SUMAR

   Meni se zdiš ti bolj butast od vsakega policaja. Mislim, glede na tvoje butasto vprašanje.

   • Novakec1

    Zakonodajo prečiti butalc, in to butalsko

    • DJURO SUMAR

     Se mi je kar zdelo, da živiš v Butalah.

  • sevenx

   Drži.

 • DJURO SUMAR

  Jebeš takšno Evropsko unijo, ki nima enotnega načrta za nastalo situacijo. Ne vem pa, zakaj se nihče ne vpraša, zakaj ti ljudje bežijo iz svojih domov. Vodilni zahodni imperialisti, ki so to zakuhali, seveda dobro vedo, desničarske ovce na tem portalu pa na žalost nimate pojma o pojmu.

  • plavi-mil

   Koliko jih boš vzel k sebi?, povej, potem pa piši neumnosti, jaz ti po pravici povem, da nobenega, ker jih ne odobravam, ti pa vsekakor MORAŠ izpolniti multikulti.

   • DJURO SUMAR

    Si pa res bedak. Le zakaj bi jih jaz vzel k sebi? Ne bežijo od doma zaradi mene, kajne.

    • sevenx

     Ne bežijo. Prostovoljno grejo.

     • DJURO SUMAR

      Če bi na tvojo hišo padale bombe, bi tudi zbežal prostovoljno.

     • Novakec1

      Moraš prej poskrbet da ne pride do tega?? Tako kot z požarom.

    • plavi-mil

     Aja, zdaj pa ne?, kaj?, samo lapati znaš, nič drugega.

     • DJURO SUMAR

      Kaj pa ti počneš drugega kot lapaš. Sem lepo napisal, da je za migrantsko krizo kriva EU (poleg ZDA seveda) in zato naj ona rešuje obstoječe stanje. Jaz pa res nimam nič pri tem.

  • sevenx

   Ima enotni načrt. V tem je problem. Evropejce želijo uničiti.

   • DJURO SUMAR

    Upam da veš, da EU vodijo desničarji.

   • Novakec1

    Načrt uničenja €U imajo drugi, butasti €pejci pa tega ne dojemajo.

    • sevenx

     Res so butasti. :) Ko bodo posiljeni, obrezani, pretepeni, umorjeni… bodo razumeli.

  • moon

   CE imas ti kaj pri zahodnem imperializmu, izvoli.. nassli si hordo pri sebi na dvoriscu..
   Pred letom je bil pri nas na obisku nek profesor iz Nizozemske.. no, ko je bilo govora o beguncih je zagovarjal isto stalisce o imperializmu… pa sem mu lepo razlozil, da naj si jih NL zaradi obcutka krivde (kot imeprialisticna sila) naslei par milijonov.. nas naj pustijo na miru, ce jih nocemo.. Posledica: mozakar je cisto popenil in spakiral kufre… ker on je v svojem bistvu se vedno imperialist..

 • Republic Commando

  Komaj čakam ,da pridejo, da bodo levičarji končno lahko dokazali vso svojo humanost in jih vzeli v svoja domovanja.

 • plavi-mil

  A, jo violeta že nastavlja?

 • bisabre

  Saj je že dolgo jasno, da žele še pred volitvami uvoziti nekaj 10 tisoč svojih bodočih volilcev in tudi vojščakov, ki bodo pripravljeni koga iz t.i. desnega pola likvidirati. Levčarji bodo takšen zločin seveda opravičevali z domnevnim ksenofobnim vedenjem desničarjev, ki naj bi bili posledično sami krivi za nasilje, ki so ga, ali ga še bodo deležni, saj se ubogi migranti počutijo ogrožene in ponižane. Si upate staviti, da bo tako?
  Po drugem scenariju pa naj bi zaradi enormnega priliva migrantov in poslabšanja “varnostne situacije” v državi, začasno uvedli izredne razmere in zaradi tega prestavili volitve za nedoločen čas. Med tem nam bo še naprej vladal samoodstopljeni v.d. premje, s svojo anarho-ultralevičarsko slovenofobno kamarilo.

  • sevenx

   V bistvu čakajo na volitve potem pa jih bodo spustili noter v večjem številu.

 • Jan Kovalski

  Ironično, rdeči proslavljajo nek svoj dan nekega t.i. upora in se junaško napihujejo v trenutku, ko oblasti pozivajo domačine ob meji naj se zaklepajo in skrivajo v svoje domove pred ilegalnimi migrantskimi prestopniki meje.
  Bodo spet potrebne vaške straže.

 • samotoje

  Glede na to, da se namakajo že v Kolpi, jih velkamrefjudžis potrebnicam ne bo treba voziti na morje. To je v redu. Jim bodo pa verjetno morale dostaviti rokavčke. To pa bo strošek. Lahko bi ga Škoberne in Kordiš plačala.

 • DJURO SUMAR

  Kje so kaj našli tisto zgornjo sliko? So morali kar dobro pobrskati po arhivih.

 • mginko

  Kučanova drhal jih komaj čaka, rabijo bodoče glasove.

 • plavi-mil

  A so razne Violete, Fajonke , Krtače in ostale Radodajke že na meji, da potolažijo muslimanske seksualne potrebneže, da ne bodo napadali nedolžne deklice.

 • Novakec1

  Ustavo in zakonodajo je treba spremenit ker eni zaradi nedorečene zakonodaje na področju migracij filajo to državo z divjaki.