Nagradi za predstavo Stenica in Mestno gledališče Ptuj

Foto: spodnjepodravje.si

Mestno gledališče Ptuj je na nedavnem Tednu slovenske drame v Kranju osvojilo še Šeligovo nagrado in nagrado občinstvo, nagrajena pa je bila predstava Stenica, ki je nastala v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj. Kolektiv ptujskega gledališča je danes izrazil zahvalo vsem, ki jih spremljajo in z njimi sodelujejo, zapisali so, da so ponosni, hvaležni, veseli.

Na festivalu 48. Teden slovenske drame se je zvrstilo kar 17 predstav: 6 tekmovalnih, 5 mednarodnih in 5 spremljevalnih, eno predstavo pa so uprizorili v okviru dodatnega programa. Na velikem odru Prešernovega gledališča Kranj sta slavili Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj, ki sta prejeli veliko Šeligovo nagrado, tokrat za predstavo Stenica, ki so jo za najboljšo ocenili tudi gledalci.

Za Šeligovo nagrado so se potegovale predstave, uvrščene v tekmovalni program. Selektorica letošnjega programa je bila dramaturginja in kustosinja mag. Tea Rogelj. Mednarodna strokovna žirija je nagradila avtorski projekt Stenica, ki je nastal v koprodukciji Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj.

Celoten članek preberite TUKAJ

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!