Nasilje v Kočevju povzročajo ciganske tolpe in migranti, dominantni mediji pa molčijo o etničnem ozadju!

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Slabšanje varnostnih razmer v Kočevju je prišlo tako daleč, da tudi mainstream mediji ne uspevajo več prikriti dogajanja, a pri tem se izogibajo poročanju o etničnem ozadju storilcev kaznivih dejanj, pa čeprav so vse glasnejše domneve, da gre za ciganske tolpe in migrante. Tako je ugotovila tudi Nataša Briški, ki ne skriva svojega levičarskega prepričanja. Storilci med drugim zažigajo zabojnike za smeti, uničujejo kolesa iz sistema izposoje, nizozemskim turistom pa so celo prevrnili vozilo. Škode je že za 0,5 milijona evrov, razmere pa so prišle tako daleč, da podjetja kljub naporom občine pri razvoju gospodarstva in turizma razmišljajo o selitvi. Kočevje je sicer že na lanskih državnozborskih volitvah padlo kot rdeča trdnjava, a ker imamo izkrivljen volilni sistem, območje v državnem zboru zastopa poslanec Socialnih demokratov, ki pa je povsem neaktiven!

Kot smo na Nova24TV že poročali, so v Kočevju v zadnjem obdobju varnostne razmere vse slabše, prihaja namreč do povečanega vandalizma, kraj in drugih kriminalnih dejanj na javnih površinah v mestu Kočevje v zadnjem obdobju. Priča so brezobzirnemu divjanju huliganskih tolp, posledica tega so zažgani zabojniki za smeti, uničena kolesa iz sistema izposoje, uničena urbana oprema in podobno, nizozemskim turistom pa so celo prevrnili osebno vozilo. Ogrožene se počuti vse več občank in občanov, na zemljiščih v lasti države pa črne gradnje rastejo kot gobe po dežju. Ta teden so tako problematiko obravnavali tudi na izredni seji občinskega sveta.

Težave očitno povzročajo predvsem “cigani” in migranti
Dogajanje je posledično pritegnilo tudi pozornost mainstream medijev, ki situacije enostavno niso mogli več skriti, pa čeprav se raje ukvarjajo s hvaljenjem vlade Marjana Šarca. Po drugi strani pa se še vedno trudijo skriti podatke o etnični pripadnosti razgrajačev, čeprav se vse glasneje govori, da gre pri tem za “ciganske tolpe”. To je na družbenem omrežju Twitter priznala tudi znana levičarka Nataša Briški, ki je zapisala: “Tako je, ne Romi, ker ti so civilizirani, ampak v 80 % ali najverjetneje še več so to cigani. Pri nas v Kočevju so glavni dilerji z drogo in zadnje čase tudi begunci. Preveč v rokavicah delajo z njimi, zato je, kar je.”

Pravosodni sistem toleranten do kršilcev javnega reda in miru
Kot smo tudi že poročali na Nova24TV, pravosodni sistem pri tem deluje sorazmerno tolerantno do kršilcev javnega reda in miru, do vlomilcev in t. i. manjših kriminalcev. Policija in tudi sodišča odkrito spodbujajo k neprijavljanju manjših škod oziroma k umikanju prijav. Zato ta dejanja praviloma ne doživijo epiloga, tožilci odstopajo od pregona, sodniki, če do postopka sploh pride, izrekajo pogojne kazni ali kazni o opravljanju družbeno koristnega dela. Kriminalni povratniki s svojim delovanjem obremenjujejo in ustrahujejo prebivalce, ki posledično v sistem ne verjamejo več, saj ima tisti, ki je oškodovanec, bistveno več težav kot tisti, ki je zagrešil kriminalno dejanje. V tem začaranem krogu se zdi, da je kriminal z manjšimi materialnimi posledicami ali poškodovanjem drugih posameznikov preprosto dovoljen.

Župan Kočevja Vladimir Prebilič. (Foto: STA)

Zaradi kriminala podjetja grozijo s selitvijo, škoda že presega 0,5 milijona evrov
Župan Vladimir Prebilič je ob dogajanju opozoril še na napade na turiste, ki so konkretno vplivali na turistični obisk, podjetja, ki so tarče hujših kaznivih dejanj, pa grozijo s premikom svojih obratov v drugo občino. Povzročena škoda v podjetjih dosega že pol milijona evrov. Župan opozarja še na tedenska poškodovanja zasebne lastnine – avtomobilov, na vlome, uničeno lastnino in grožnje prebivalcem. Konkretnih ukrepov s strani pristojnih ni, zato je občutek varnosti zamenjal občutek nevarnosti. Zagotavljanje varnosti pa je že na točki oblikovanja civilne iniciative, v občini so že priča primerom jemanja stvari v lastne roke. To je zagotavljanje varnosti z ognjenim orožjem (uporabo lovskih pušk) s strani posameznikov. Prebilič navaja, da je to znak, da se je družba odločila za varnostno samoorganiziranje.

Yaskawa Electric Corporation

V dveh mesecih v Kočevju zabeleženih kar 162 kaznivih dejanj
V občini Kočevje je bilo julija zabeleženih 99 kaznivih dejanj, avgusta še 63. Skupno v dveh mesecih 162 kaznivih dejanj. Občina opozarja tudi na vandalizem v okolici rudniškega jezera v zadnjih treh letih. Požigi trave, večkratni vlomi v vozila tujcev, kraje iz bencinskih rezervoarjev, razbita stekla na avtomobilih in poskusi vloma, prerezane pnevmatike, grožnje in nadlegovanje ribičev, nočna razgrajanja, požigi smetnjakov, kraje in podobno se vrstijo. Iz tega in drugih poročil je razvidno, da kritike letijo predvsem na romske prebivalce, ki jih v posameznih primerih tudi odkrito izpostavijo.

Fotografija je simbolična. (Foto: Moja-Dolenjska)

Poslanec iz Kočevja, ki je član SD, je v državnem zboru popolnoma neaktiven
Ob tem je škandalozno, da imajo v Kočevju svojega predstavnika v državnem zboru. To je poslanec Predrag Baković iz stranke SD. Stranka je pomemben del vladajoče koalicije, ministrica za pravosodje Andreja Katič je članica SD. Vendar pa stranka, kot je to razvidno iz županovega dopisa, za večjo varnost in ureditev razmer v Kočevju in na Kočevskem ni ničesar naredila. Še več. Pri pregledu poslanskih vprašanj Bakovića so sodelavci s portala Moja Dolenjska ugotovili, da je ta v letu dni vložil le osem poslanskih vprašanj in je eden manj aktivnih v državnem zboru.

Nobeno od teh se ni nanašalo na varnostno problematiko v občini Kočevje ali Kočevskega, od koder izhaja. Baković je bil v prejšnji sestavi kočevskega občinskega sveta svetnik in podžupan, zadolžen tudi za romsko problematiko. Javno je govoril, da trdo delajo, vendar uspehov domnevno trdega dela ni bilo in jih ni nikjer opaziti. Tako ni presenečenje, da je v luči migrantske krize in slabših varnostnih razmer na območju te občine na lanskih državnozborskih volitvah, kot je ugotovila tudi Briškijeva, padla rdeča trdnjava, kar je bilo Kočevje nekoč. A žal se to pogosto zgodi, ko je že prepozno!

Rok Krajnc

 • Antonius

  Zdaj me pa zanima, kako se naši Cigani držijo proti šerikatarjem in njim naklonjeni Serpentinškovi vladi?!

  • Franc Šink

   Kako ? Skrivajo jih po svojih taborih in verjetno še zaslužijo zraven.

   • Antonius

    Ne bodiva naivna!
    Najprej je treba priti prek meje, potem šele pridejo na vrsto Romi.
    Zdaj pa prikladno nenadoma po *ciganih*.
    Naj gre po vrstnem redu v tri materine najprej Cerarjeva vladna koalicija in zdaj za njo še Serpentinškova skupnost vladnih izsiljevalcev.
    Nataša Briški in *cigani*?!
    S cigani ozmerjane Rome so nekaj stotnij v II. vojni pospravili že *partizani*.
    In še malenkost.
    75 let kasneje se preimenovani komunisti do, na rob družbe, odrinjenih slovenskih Romov še vedno obnašajo kot, da so Romi ne bodi jih treba, CIGANI.

    • Franc Šink

     No tukaj sem res odšel malce predaleč.
     Z njimi služi Slovenska politika.

  • Marko Snoj

   To boš moral vprašati tvojega šefeta jajota častnega doktorja,pri šeriatarjih je doktoriral za zasluge.

 • Observer

  Kje so želve, ko jih ljudje res potrebujejo…

  • AlojzZ

   Želve ščitijo Murglje in mogoče, ampak samo mogoče, še komedijanta Serpentinška.

 • AlojzZ

  Je Kočevje že padlo?

  • janko

   Je svobodno, vsak lahko diha zrak. Samo gofljo je najbrž bolje tiščati skupaj;)

   • Novakec1

    Kako pa pol dihaš?

    • Kapodistrias

     Ja, skozi nos.

 • GverilaStyle

  z vso golaznijo v gnojne jame!!!!!

 • Andrej

  Tako je, ko se tisti, ki živijo na naš račun združijo in delajo proti nam. Mi jih pa še naprej podpiramo.

 • pajot

  Zaenkrat so še srbi v parlamentu (baković et consortes),hudič bo,ko bojo sulejmani.
  Za domovino z Alahom naprej.

  • Novakec1

   So že, na balkonu.

 • Peter

  Preveč v rokavicah delajo z njimi, zato je, kar je?
  A bejš no.
  Kako pa delate z “begunci” tov Briški?
  In bo, kar bo, ane?
  Ko smo pred leti pisali, da tako ne gre, smo bili pa fašisti, fobi itd itd, no.

  • Dragan Krstič

   Škosa besed za eno trolo kot je Nataša Briški. Kakšno pamet ima je razvidno iz njene izjave da to ne počnejo Romi ker so civilizirani, ampak so vandali cigani. Sicer ste pa pred časom lahko brali njene nasvete tudi na tem portalu, njen nick je bil Sredina. Sredina česa, njene razpočnice?

   • Observer

    OK. Razlika je med enim Romom/ciganom Otom Pestnerjem in enim ciganom, ki razbija po ulici in terorizira ljudi.

    Verjetno je to mislila. Zato o takih ciganih kot je Oto Pestner piše spoštljivo in raje uporablja besedo Rom. V tem se strinjam. Zaradi kriminala in huliganstva, ki ga počnejo cigani, ima ta beseda večinoma negativni pomen, zato se potem uporablja neko ločnica med civiliziranimi in asimiliranimi romi in neciviliziranimi in neasimiliranimi romi. Ampak koliko je ciganov tipa Oto Pestner in koliko je teh huliganskih kriminalnih ciganov? To je vprašanje. Definitivno so v manjšini.

 • Slovenec

  No, g.Šarec in g.Poklukar bo kaj akcije?

  • to_mi_delaj

   Tukaj so gluhi, ko je pa treba ukrasti denar davkoplačevalcem, znajo pa biti zelo aktivni.

 • piko8

  Ustanovit Kočevsko Vardo, saj je še kaj ponosnih Slovencev!!

 • Ehnaton

  Yasakawa v svojem kočevskem obratu menda namerava zagnati proizvodnjo posebne serije robotov tipa Motoman z imenom CIgoman. Model bo posebej prirejen za vlome v avtomobile novejših letnikov, računajo pa z dobro prodajo predvsem v kočevski regiji. Država bo proizvodnjo navedenih robotov podprla z izdatno subvencijo, hkrati pa ga bo vključila tudi v projekt integriranja romske skupnosti v družbo, ki ga koordinira Urad RS za enake možnosti v sodelovanju z Ministrstvom za delo in bla, bla. V pripravi je tudi posebna uredba z zakonsko močjo po kateri se dejavnost odpiranja avtomobilov brez prisotnosti lastnikov ne bo štela za nezakonito ravnanje

  • xtc

   Baje bodo vsi imeli gor sliko Milanove glave.

   • Ehnaton

    Tega proizvajalec še ni razkril.

 • xtc

  Mislim,da ne gre za naključen porast ampak načrtovan,kajti levaki ,ki so izgubili večino SLO občin,bodo preko svojih ulučnih vandalov in huliganov z takilimle akcijami rušili ne leve župane,češ ,da niso sposobni urediti zadev,preko svojih pristašev na sodišču in policiji,ki jo obvladujejo z tožilstvom vred pa poskrbeli,da nebo nobenemu od teh njihovih huliganov nič hudega ,saj so to njihovi volilci in verniki za opravljanje umazanih poslov,zakaj mislite ,da SLO levaki tako zavirajo in onemogočajo dostop poštenim ne njihovim ljudem do orožja?
  Če so ljudje nemočni in policija in sodstvo v njih roikah ter še huligani-lahko ustrahujejo ljudi po mili volji,ko je narod oborožen in ko mu nekdo ropa hišo,krade avto ali uničuje njegovo imetje ga bo hitro počil-ja ampak potem levičarji nimajo podpornikov.
  Skratka ne ngre za naključja.

 • xtc

  Očitno so Milanovi rojaki z Dolenjskezelo aktivni in “delovni”.

 • Ježek Teka Teka

  Briški ??? … hahahahaa … Naj qvantno fiziko komentira … to je njeno področje …

  • Rožle

   .. kaj pa atletika.. ? ..

   • Ježek Teka Teka

    Skok v širino, pa to …

 • Andrej, Miha ali Jure

  Ja pred sodnika in v arest, ne vem v čem je problem.

  • Kapodistrias

   Ja, ampak tudi v arestu jih je treba “futrati”, pa socialno, psihološko, andragoško in ne vem še kako obdelovati, kar vse stane.

 • mona lisa

  Pogrom države. Šarec pa varno krmi državo v maloro.

 • Kapodistrias

  Vsa Dolenjska trpi zaradi njih. V Novem mestu ni nič bolje kot v Kočevju. V Trebnjem menda samo še oni hodijo iz Mercatorja s polnimi vozički; sociala pač. Začuda pa jih na Gorenjskem ni; pravijo da bi od lakote po… Pa so svojčas bili, tako imenovani Sinti, vendar so se lepo vključili med “civile”. Zares zanimivo sociološko vprašanje: zakaj samo na Dolenjskem? Prislovična dolenjska dobrotljivost? Morda.

  • Nata

   Slabe izkušnje !!

  • Antonius

   Problem Romov na dolenjskem bi družba morala začeti reševati pri najmlajših. Otroke obvezno vključiti v vrtce, da se socializirajo v drugačnem okolju, Rome pa obvezno razseliti iz skupnosti, ki generira stalne spore prebivalstva z romsko skupnostjo. Nezaposlenim staršem je treba socialo vezati na spoštovanje družbeno uveljavljenih pravil in v končni konsekvenci z grožnjo odvzema otrok, če ne bodo sodelovali in upoštevali strokovnih zahtev in priporočil Centrov socialnega dela.
   Strojanovim Drnovšek ni pomagal z ničemer. Izsilil je preselitev, neizšolane otroke je prepustil pa vzgoji staršev, ki so se v drugem okolju večinoma še naprej preživljali s kriminalom.
   Romskim otrokom mora družba omogočiti priliko, da se dokopljejo do poklica in izobrazbe, izplačevano socialo neizobraženim in nezaposlivim staršem je treba vezati pa na pogoj.
   In po vsem zapisanem se človek vrne na začetek. Socialo vodijo tisti, ki Rome že iz vojnih časov zmerjajo s cigani. Še danes jim, od revolucionarnih med vojno umorjenim, Kučanov Janković ne dovoli pokop in spomenik na ljubljanskih Žalah.
   Slovenija je pa zares ciganska do njenih dolenjskih Romov.

   • Kapodistrias

    Se strinjam. Žal pa ostaja to samo dolenjski problem.

  • Luiggi

   Tam v 50tih letih porejsnjega stoletja so bili cigani tudi na Gorenjskem.Ce me spomin ne vara,so se pisali Rataj.Ko sem bil v zaporu,za poskus pobega preko granice v Kranju,so pripeljali enega cigana v naso celico,dobil je takohj paket od doma,prinesli so mu svijnskih uses in repov in je fant po dnevi jedel,ponoci pa sedel na kibli in sral,da je neznansko smrrdelopo mali celici,Zapori so bili predelani iz Jhaceve stale!

  • Schemva Miro

   Na Gorenjskem ni problemov z njimi,opravljajo pač svoja posla,ampak približno vse v mejah zakona,naši politiki so stokrat večje barabe.

 • Slovenec

  Naredimo to deželo spet demokratično in Slovenec mora biti gospodar na svoji zemlji.

  • neuralinkn1

   Mogoče so pa gospodarji slovenske zemlje zato napadli nizozemce, nočejo tujcev, raje imajo, da jih zatira in tlači domač gnoj.

 • Radolf Mitler

  Skrajni čas je za deratizacijo Slovenije, ampak ne z kemičnimi sredstvi ampak z svincem. Ta ciganska in migrantska golazen je že presegla kritično točko. Uničili bodo našo državo. Seveda za naše birokrate zaenkrat še ni nevarno, ker sedijo v svojih varnih stolčkih po pisarnah. Ko pa bo postalo bodo pa verjetno spizdili iz države. Gospod Šarec in gospa Katičeva – ukrepajte , da ne bo prepozno!

  • neuralinkn1

   O kakpnih migrantih sploh nabijaš, a si nor, saj ja vidiš, da v Kočevju ni nobenih muslimanov. Hrvati in šiptarija, isto kot povsod pri nas.
   Ne govorijo o romih ampak o ciganih, to do slovenski čefurji, ne tujci, zakaj se v Kočevju nič ne da zmeniti na civiliziran način, po pravni poti, to je glavni problem, ne pa kako z buldožerji odstraniti reveže, ker to bi znalo vsako govedo.

 • Olga101

  Dragi moji! Če nimate drugega, se zberite, vzemite s seboj veliko deko, cepce in udri po divjakih! Seveda, v zavetju noči!
  Ko bodo prišli divjaki iz Ljubljane, pa se po njih!

  • neuralinkn1

   Tepeni bodo seveda nedolžni, kdaj je pa še drhal linčala prave krivce.

 • Nata

  + + + + + Cgani ( kakšni Romi vendar ) in migranti ( kakšni begunci ) ?
  Nedotakljivi !!
  Provladni novinarji so pa še užaljeni, če jih imenujemo. . . . presstituti !!
  Malo v spomin na tiste čase nesoglasij v Ambrusu .
  https://siol.net/novice/slovenija/druzina-strojan-naj-bi-od-drzave-mesecno-prejemala-13-tisoc-evrov-video-199418

  • neuralinkn1

   Kaj je bil sploh problem v Ambrusu, Strojane je drhal izganjala iz zemlje, ki so jo pošteno kupili. Tisti slovenski šrot je lahko vesel, da Drnovšek ni nad njihovo policijo poslal vojsko. Saj bi jo, če bi jo imel.

   • Nata

    Tako malo se spomnim, kaj je bil vzrok . . . .. Sem iskala po portalih, a se prav nič šametnega ne najde. Kako se je začelo-

    Kar tako nedolžno že ni moglo biti, da so se jih v Ambrusu bali. Saj so se kar selili sem in tja. Ne verjamem, da je bila tisto njihova posest, saj so dobivali kar visoko socialno pomoč. . . . . .
    https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/strojanovi-se-sirijo-naseljujejo-tudi-zemljo-ministrstva-za-obrambo

   • Nata

    Pa še tole. Se pa spomnjam, da so Ambrušani imeli kar velike težave s to družino. . . . .
    Zato ne moremo govoriti o drhali, ki jih je izgnala
    https://www.dnevnik.si/214933

   • sloven

    Bucman nic niso kupili, so pa kradli, izsiljevali, nadlegovali in pretepali ljudi lincat bi jih morali ne pa jim novo hiso iskati

   • Kapodistrias

    Ja, Strojani da so pošteno kupili zemljo. Kje pa so dobili denar? Kje so ga zaslužili? In elektriko in vodo so imeli tudi legalno napeljano? So jo redno plačevali? Dajte no, pa kje živite? Verjetno v najlepšem mestu na svetu.

 • Unikatna

  Če v enem kraju država oz. policija ne zna narediti reda in miru, potem bo res šlo vse v tri krasne, če se to začne dogajati po vsej državi! Zakaj so plačani? Da si v parlamentu riti grejejo?

 • +Slovenec

  Ne sme se pisati resnice o ciganih. Tudi tukaj se ne bi smelo, ampak nova24tv je Janševo podjetje, Janša ni pa nikoli dokončno obsojen, ker ima svoje delavce na ustavnem sodišču. On bi lahko pred kamerami z mitraljezom pobil kup ljudi, pa bi sojenje zastaralo.

  • neuralinkn1

   Potem ni kriv Janša, ki se pač znajde ampak Ustavno sodišče, zakaj ne bi bili jezni najprej na njih?
   Brez skrbi, nihče ne bi verjel Janši, če ne bi imeli slovenci tako slabe izkušnje s popolnoma skorumpiranim krivosodjem.

   • +Slovenec

    Ja. KPK v bistvu pomeni Komisija za Prikrivanje Korupcije. Janša se je nazadnje zmenil za sodno napako, ko ga je tožila novinarka na rtvslo. Prej se je zmenil s tipkarjem, da je naredil napako pri tipkanju obsodbe (kakšno vejico preveč ali premalo) in so to videli na ustavnem sodišču.

    Na kratko, če imaš dovolj denarja, ne greš nikoli v zapor. Tako je povsod na svetu. Zdaj si je morda Janša zrihtal zadetek na lotu. Loterija je tudi skorumpirana.

  • Luiggi

   Tisi navadni vol iun ne Slovenec.Bos bedak trdil,da so sodisca Janseva in on je kriv,da je zadeva zastarala,Zastaralla je for reason,kapish?

 • antimur

  Levofašistična, oziroma kučanistična medijska drhal se klanja barabam kot je zločinec in izdajalec Kučan. Njegovi pizduni kot je omejeni Šarec so nam pa celo odvzeli možnost, da bi se v Sloveniji, domovini Slovencev, ne čefurjev in ostale pritepenske golazni, imenovali Slovenci. To je genocid našega naroda in to zahteva takojšen splošni upor.

  • neuralinkn1

   Hrvaška naveza bi se morala imenovati hrvati, ne slovenci, ne razumem zakaj rabijo dve državi.
   To je pač Slovenija, nezaželjene slovenske državljane so izbrisali, hrvaški begunci, ki naj bi bežali pred državljansko vojno, so postali pa slovenci, to sta dva zločina proti slovenskem narodu, ne eden.

   • samotoje

    Ali ti nimaš nobenega drugega dela, kot da visiš tu okoli in trosiš bedarije?

 • šmentanamuha

  Še dobro, sem mislila, da so spet medvedi krivi. Koga boste pa zdaj odstrelili?

  • Nata

   Eno sitno šmentano muhico. . . . . .

   • šmentanamuha

    Šmentane ne ujameš kr tko … se pa vidi način razmišljanja … vsi bi kr neki streljali in odstreljevali, če vam kdo ne paše … zgleda da ste že pozabli na povojni “odstrel” … here is the point … razočarala si me.

    • Nata

     Malo premisli, kaj napišem.

     Jaz ne bi kar streljala. Ampak, ena pravila pa menda ja obstajajo ! Pa saj je razumljivo, da se prizadeti oglašajo in želijo vsaj delno urediti problem. Pa se vsi pristojni nekako izmikajo svoji dolžnosti. Nered , ki je v državi seveda ljudje izkoristijo. . ..

     In primerjava pa res ne zdrži, no !!

  • Rožle

   Ja, zverinice na dveh nogah …

 • Dragan Krstič

  Sicer pa rdeči občani Kočevja, najemite privatne varnostne službe da poskrbijo za vašo varnost. Saj vam bodo tovariši v parlamentu izglasovali da vam bodo določene stroške kompenzirali občani iz manj rdečih občin.

  • neuralinkn1

   Kdo pa zaupa tem čudnim varnostnim dlužbam, kako sploh odpreš varnostno agencijo, najbrž moraš biti najprej policist ali celo kriminalist.
   Mogoče je normalna plača vseeno boljša, isti strici plačujejo davke in še varnostnike posebej, potem je jasno katera storitev je bolj kvalitetna.

 • ZatonMesecnikov

  Pregnane “Kočevske Švabe” so nadomestili novi prebivalci….

  V splošno zadovoljstvo vseh…

  • neuralinkn1

   Kaj bi pa ti rad, mogoče bi morali nemčurji in ustaši spet izvajati genocid slovenstva, da boš ti srečen.

   • ZatonMesecnikov

    Ne, sedaj sem bolj, ko harajo tam cigani pa arabci…. Tudi prebivalci so bolj srečni.

    • Alma mater studiorum

     A niso komunisti metali tudi Rome v rove, jame…v tem koncu?

     • ZatonMesecnikov

      Vse, ne samo Rome. Tistega, ki jim je prišel pod roko….

   • Alma mater studiorum

    Za kočevske Nemce dvomim, da so bili slabi prebivalci Slovenije oz necivilizirani

 • Mariborska Mestna Straža

  Županu, migrantom in ciganom ured it stalno prebivališče na pokopališču.

 • neuralinkn1

  Prav jim je, kaj pa volijo cigane za občinske svetnike.

 • neuralinkn1

  Malo sranja mora biti, da lahlo fašisti uvedejo vojaško policijsko diktaturo in totalno zatrejo reveže, ki so jih nezakonito uničili.
  Slovence uničujejo, državi kradejo, zdaj pa ne bi radi odgovarjali, s čistko bi se znebili vsaj največjih kritikov.
  Saj vedo kdo so tisti cigani, verjetno kakšni razvajeni otroci bogatih oligarhij in miličnikov, nastradali bodo pa eni čisto tretji, ampak najprej rabijo razlog za totalno represijo in verjetno čakajo, da se nabere dovolj za konkretne obtožnice.

 • radames

  Iz pekla pokličte Mačka-Matijo. Bo hitro naredil red v svojem bivšem fevdu.

 • NoName

  Popolnoma vsem v Beli krajini je jasno tudi tamkajšnji policiji, da Romi transportirajo migrante iz Hrvaške, jih skrivajo v Romskem naselju Lokve in jih dalje prevažajo v drug Romski tabor proti Kočevju in ti dalje iz kombija v kombi naprej, dokler niso tam, kjer migranti želijo biti.
  Za to raboto pokasirajo jurja ali dva na osebo, poleg preprodaje orožja, kokaina,, trave ipd. sranja je to njihov glavni posel s katerim Romi odlično zaslužijo.
  Romi se s tem po gostilnah po nekaj popitih piv sami kelnarcem hvalijo, kaj pa policija dela pa nihče ne ve.

  • Luiggi

   Sami ste si krivi,ker po kommunisticni diktaturi imenujete Cigane romi!

   • NoName

    Mimogrede tudi Romi so ljudje, tudi če bi jih imenovali Cigani ne bi bilo nič drugače…

 • Waltter

  ko migrante vracate na hrvasko fuknite se poleg vsakic 10 ciganova pa bo mir. 2 x na mesec pa po 50 v rodno indijo pa je problem resen.

 • Alma mater studiorum

  A Nataška ni več dopisnica z ZDA? Išče novo službo?

 • Liberalec

  Kočevarji si to zaslužijo! 80 let podpirajo in volijo komuniste, zločince, kriminalce,………to so posledice.

 • učko

  Spomnite se kaj se je dogajalo v Ambrusu ! Cigani so organizirano napadali starejše ljudi, ki so bili sami in so dobivali pokojnino, jih pretepali, ustrahovali, policija je spisala več kot 600 ovadb, sodišča pa nič. No, ko pa je bil revolt krajanov in so cigane hoteli nagnati, pa se je cela Udbo-država, skupaj s prfuknjencem Drnovškom nasrala v Ambrusu, prišla je Hanzi-TV in so vse skupaj prikazali kot nasilje nad Cigoti, pardon Romi !

 • učko

  Zlovenčki folk prehitro pozablja, za to pa je tako kot je !

 • Rožle

  Če Jugoviću preveč dovoliš,…..te hitro požre…
  nekako tako je z našimi lewaki, cigoti kot tudi z Ahmadovci …

 • Dudo

  To kar se dogaja v Sloveniji pocasi meji na grozo.Samo pojdite na upravne enote in poglejte koliko siptarjev vsak dan pride v Slovenijo.Migranti in cigani so problem,vendar bi se migrante dalo zaustavit z ograjo in cigane z vaskimi strazami,ki bi udrihale po njih ob najmanjsem prekrsku(do 5 kolena).Siptarji se pa legalno naseljujejo po Sloveniji,kupujejo stare hise in nas preplavljajo.Groza in strah,kaj se dogaja.Cez 20 bomo iskali te,ki so krivi za uvoz siptarjev in jih tudi nasli.Jaz osebno bom takrat imel 70 let in ne bo skode,ce se bom se malo usedel na toplo,vendar prej bom pa “nasel” krivce za uvoz taksne in drugacne drhali.

 • Dudo

  Nova,pa tako ali tako pise samo o migrantih,o siptarjih,ki so jih polna mesta in vasi pa niti besede.Tukaj res nekaj smrdi,mogoce pa imajo levuharji prav o poreklu najvisjega svecenika….

 • Dudo

  Samo poglejmo v naso soseko.Poglejmo v Srbijo in kaj se je zgodilo na Kosovu.Poglejmo koliko siptarjev je bilo na Kosovu pred 100 leti in koliko jih je danes???Poglejmo isto za Makedonijo in Crno goro.Aja v Sloveniji se kaj takega na more zgoditi.A res????Zivi bili pa vidjeli.

 • Dudo

  Poglemo malo v slovenske vasi in mesta,sami siptarji.Vsaka mlada zenska noseca in se najmanj 4 otroci zraven.Koliko je bilo siptarjev na Kosovu pred 50 leti,koliko v Makedoniji,koliko v Crni gori.Kosovo,Makedonijo so ze osvijili,Crna gora je na poti.Aja v Sloveneniji se to ne more zgoditi.Ha ha ha…..bruh banda leva in desna

 • jernej kuznik

  e tako. vi folk pa še naprej bulte u fb, TV pa đuskejte pa tračajte, namest da bi kakšno premikanje ustavrli…. lahk bi se že zdavnej zbral pa use potamanli s policaji in politiki vret k nč ne nardijo, več nas je k ciganou in policajev. te policaji itak sam sedijo pa se redijo v avtomobilih in delijo kazni poštenim ljudem… če ubijš cigana v samoobrambi bi dubu več let k pa če on ubije tebe… to ti use pove o teli državi. uvedt samoobrambo če je država nesposobna ne…..gadijo se mi že počas. od vlade pa do ciganou use u ist grob notr. kok lahk te ljudje pogledajo svoje najbližje v oči men ni jasno. zato pa noben človk ni več policaj, sam še ovčke k nevejo kaj z lajfom , pa retardi k drugje ne dobijo šihta so tam. kumi čakam da grem vn iz slovenije, že zdavnej bi mogli propadt pa it pod nemčijo k to ni nč use skup. itak nam že nemci vladajo, usaj poštimali bi kej več k te politiki pa policaji spadajo u ist koš s cigani. usi istu smrdijo. fujj, dabogda propadla ta država čimprej kr vidm da se folk itak ne bo nikamor premaknu.

 • montyamp

  Vam povem , da rdeči cigani z odpisom miljonov , naredijo daleč več škode kot navadni cigani .

 • SilverWolf

  Hja, na kolena in šus v tilnik

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!