fbpx

Neslavni dosežki mariborskega župana Arsenoviča: Uzurpacija farmacevtskega podjetja Farmadent in 100 tisoč evrov za odvetniške storitve

Saša Arsenovič se je v prvi vrsti sprehajal s slovenskih političnim vrhom na partizanski ceremoniji na Osankarici. (Foto: STA)

Saša Arsenovič se je v prvi vrsti sprehajal s slovenskih političnim vrhom na partizanski ceremoniji na Osankarici. (Foto: STA)

Mariborski župan Saša Arsenović je javno priznal, da je njegov glavni vzornik pri županovanju sporni ljubljanski župan Zoran Janković. Njegove besede se spreminjajo v prakso, saj s svojimi “balkanskimi” prijemi Maribor spreminja v svojo lastno lastnino po vzoru ljubljanskega vladarja. Sedaj pa želi v farmacevtsko podjetje v večinski lasti mariborske občine nastaviti Marka Oblaka in Boštjana Kebeta, ki sta v preteklosti slovensko sceno razburkala s sumljivimi posli na področju farmacije. Arsenović pa ne razburja samo na področju farmacije, temveč tudi z odvetniškimi storitvami odvetnika mariborske občine Gregorja Živka, ki zastopa mariborsko občino. Ta je v letu dni zaslužil že 100 tisoč evrov!

Mariborski župan Saša Arsenović je našel novo zlato jamo za sebe in svoje poslovne prijatelje, saj je, kot je znano, njegov poslovni imperij v velikanskih dolgovih. Farmacevtsko podjetje Farmadent v večinski lasti mariborske občine obrača na leto več kot 90 milijonov prometa. Mariborski župan je že v lanskem oktobru postavil na mesto direktorja svojega osebnega prijatelja Marka Oblaka, bivšega zastopnika hrvaške farmacevtske družbe Pliva. V nadaljevanju pa vam bomo predstavili še zgodbo novega odvetnika mariborske občine Gregorja Živka, ki je v letu dni zastopanja mariborske občine zaslužil neverjetnih 100 tisoč evrov.

Farmacevt Oblak pa poslovno sodeluje še z enim grešnikom iz farmacevtskih vod, z dolgoletnim poslovnim partnerjem Bojanom Kebetom. Sta namreč lastnika podjetja SmarthPharm iz Kranja. Po podatkih je imelo njuno podjetje v lanskem letu 30 tisoč evrov prometa. Zanesljivi viri z ljubljanske poslovne scene pa potrjujejo, da si Kebe obeta odlične posle s Farmadentom.

Boštjan Kebe in Marko Oblak. (Foto: Vfokosu)

Bojan Kebe in Marko Oblak. (Foto: V fokusu)

Bojana Kebeta aretirali italijanski represivni organi zaradi spornih poslov v Bosni in Hercegovini
Bojan Kebe pa ni neznanka v farmacevtskem poslovnem prostoru. Že leta 2003 poskušal kot zastopnik Plive vplivati in doseči dogovor s 13 zdravstvenim domovi po Sloveniji, da bi za denarno proti uslugo predpisovali Plivina zdravila. Po razkritju v javnosti je hrvaška Pliva umaknila predlog.

Kebe pa je imel razburljivo srečanje tudi italijanskimi represivnimi organi v letu 2015. Zaradi spornih poslov hčerinske družbe Krke, bosanske Bosnalijeka so ga italijanski karabinjeri odpeljali pripor v Palermo.

Arsenovič poskrbel za 100 tisočakov svojemu odvetniku
Odvetnik Gregor Živko je solastnik odvetniške pisarne Živko in Purg. Živko tudi ni kdorkoli, saj je Arsenoviču pomagal izpeljati marsikateri posel. Najbolj znan je pri posredovanju sumljive prodaje Arsenovičevega podjetja S.Olivier nemškemu kupcu, ki je plačal štiri milijone evrov kupnine. Arsenovič je preko svojih računov v Švici vse to zakril, dokler pred lokalnimi volitvami v letu 2018 ni eksplodirala novica v slovenski javnosti. S pokritjem dominantnih medijev in osrednjega mariborskega časnika Večer je bila afera pometena pod preprogo.

Po vzoru ljubljanskega župana Zorana Jankovića si je mariborski župan Saša Arsenovič izmislil svojo propagandno občinsko glasilo. (Foto: FB)

Po vzoru ljubljanskega župana Zorana Jankovića si je mariborski župan Saša Arsenovič izmislil svojo propagandno občinsko glasilo. (Foto: FB)

V lanskem letu je Arsenovičev odvetnik zaslužil 100 tisoč evrov na račun mariborske občine
Svoje usluge je Gregor Živko odlično unovčil, saj je postal odvetnik mariborske občine. Arsenovič pa mu je samo v lanskem letu namenil 100 tisoč evrov iz javnih sredstev. Ni slabo, glede na to, da je Arsenoviču v letu dni uspelo podražiti odvoz smeti, otroški vrtec, komunalni prispevek in parkiranje. Med drugim je uspelo uničiti legendarni festival Lent in novoletno drsališče. Poskrbel pa je za obnovo trga pred svojim hotelom, kupil gostilno v mariborskem parku in si na koncu zamislil še lastni lokalni časopis. Ni kaj, Arsenovič se odlično uči od svojega ljubljanskega mentorja, Zorana Jankoviča, kar se hitro pozna v žepih občanov mestne občine Maribor.

Dokaz, da je odvetnik Gregor Živko zaslužil v letu dni več kot 100 tisoč evrov z mariborsko občino. (Foto: ERAR)

Dokaz, da je odvetnik Gregor Živko zaslužil v letu dni več kot 100 tisoč evrov z mariborsko občino. (Foto: ERAR)

Luka Perš