Novih 129 ilegalcev v Posavju

Datum:

Policisti policijske uprave Novo mesto so obravnavali 129 tujcev, ki so na nezakonit način pretopili notranjo mejo oziroma ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji. Vsi so bili prijeti na območju Posavja (Rigonce, Obrežje, Loče, Mihalovec, Jereslavec, Brežice, Drnovo).

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so zjutraj na avtocestnem počivališču Starine kontrolirali francoskega audija, ki ga je vozil 42-letni državljan Turčije. S seboj je peljal še štiri sorodnike, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo. Voznika so oglobili, tujce pa odpeljali v postopek na policijsko postajo.

Policisti državne specializirane enote za nadzor državne meje so popoldne na Drnovem kontrolirali 42-letnega voznika osebnega avtomobila iz Romunije. V postopku so ugotovili, da prevaža pet državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. 42-letnika so pridržali, postopek s tujci pa so prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...