fbpx

Nujno, nujno: V društvu Viljem Julijan nujno potrebujejo zaščitne otroške maske

Slika je simbolična. (Foto: Fb)

Nujno, nujno … v Društvu Viljem Julijan prosimo za pomoč za naše male borce, ki se zdravijo za rakom – nujno potrebujejo otroške zaščitne maske,” sporočajo v društvu in dodajajo, da je obraznih mask zmanjkalo za otroke. Kot kaže so “šenkanje” mask Kitajcem na lastni koži občutili tudi bolni slovenski otroci.

V Društvu Viljem Julijan sporočajo, da je zaradi koronavirusa povsem zmanjkalo otroških zaščitnih mask, ki pa jih otroci, ki se zdravijo za rakom nujno vsakodnevno potrebujejo, saj imajo zelo oslabljen imunski sistem in so zelo dovzetni za vse virusne in bakterijske okužbe. Nujno je, da so zaščiteni z maskami, ko kam gredo, saj so drugače lahko v življenjski nevarnosti.

Prioriteta so otroške zaščitne maske – teh se nikjer pri nas ne da več dobiti – trenutno jih nujno potrebujeta vsaj 2 mala borca. Eden se zdravi v Italiji, drugi bo šel čez 2 tedna na zdravljenje v Pariz. Jasno je, da potrebujeta čimveč mask, saj jih morata menjati večkrat na dan.

V Društvu Viljem Julijan se pridružujemo akciji očeta male junakinje – Matija Gradišar – kopiramo njegovo objavo: “‼️⚠️Vsi, ki lahko pomagate‼️⚠️…zaradi “izrednih” razmer (🤦‍♂️), otroci, ki se zdravijo za rakom, ne morejo dobiti zaščitnih mask in razkužil, čeprav to nujno potrebujejo, saj imajo zaradi kemoterapij porušen imunski sistem … Vse, ki imate doma zaščitne maske (zaželjene so predvsem otroške) in razkužila, pa jih ne potrebujete ali pa veste, kje se da to dobiti, vas prosim če me kontaktirate …

Rok Krajnc