Ob trku v transformatorsko postajo je zagorelo vozilo

Pri ljubljanskih Žalah je prišlo do prometne nesreče, kjer je vozilo trčilo v obcestni objekt in zagorelo. (Vir: STA)

Voznik osebnega vozila je zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja trčil v transformatorsko postajo na območju Žal. Ob trku je vozilo zagorelo. Prišlo je tudi do večjega izpada električne energije.

Po doslej zbranih obvestilih je bil v trčenju v objekt – transformatorsko postajo samoudeležen voznik osebnega vozila. Slednji je na Pokopališki ulici zapeljal čez rondo Žale in nato izven vozišča na zelenico do transformatorske postaje, kjer je trčil v objekt, vozilo pa je zagorelo.

Voznik, ki mu je uspelo zapustiti vozilo, je potreboval zdravniško oskrbo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer je ostal na zdravljenju. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, ter ostale ekipe, ki so odpravljale posledice dogodka.

Vzrok in okoliščine dogodka še niso v celoti pojasnjene, do njega pa je lahko prišlo tudi zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja voznika. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na širšem območju Most in Bežigrada je bila motena oskrba z električno energijo, moteno je tudi delovanje semaforjev.

Zaradi trka je prišlo tudi do večjega izpada električne energije. Približno pol ure po nesreči je Elektru Ljubljana uspelo zagotoviti električno energijo za približno 25.000 uporabnikov na območju Centra in Bežigrada, 30.000 odjemalcev pa je bilo brez električne energije še dlje.

Utrip Ljubljane