Občini Ivančna Gorica je država vzela sredstva za dokončanje nadvoza

Gradnja nadvoza čez železniško progo v malem Hudem. (Foto: STA)

V občini Ivančna Gorica je zaradi preusmeritve sredstev Direkcije RS za infrastrukturo zastal projekt izgradnje nadvoza čez železniško progo pri Malem Hudem, ki bo tamkajšnjo novo obvoznico povezal z industrijsko cono in avtocesto. Direkcija, ki bi morala dokončati projekt, je namreč sredstva preusmerila pod pretvezo odpravljanja posledic poplav.

Z izgradnjo nadvoza sta direkcija RS in občina Ivančna Gorica začeli lani spomladi. Nadvoz je praktično že zgrajen, izvesti je treba le še tehnični pregled in pridobiti uporabno dovoljenje. A se je zapletlo.

Že v začetku gradnje je bilo namreč dogovorjeno, da direkcija pred predajo nadvoza za promet zgradi še montažno krožišče pri bližnji trgovini Hofer. Direkcija je tehnično dokumentacijo za izgradnjo krožišča že pridobila in bila pred postopkom izbire izvajalca, nato pa postopek ustavila. Vmes so se namreč po navedbah župana Dušana Strnada v Sloveniji zgodile poplave, zato je direkcija vsa razpoložljiva sredstva namenila za intervencije in odpravo njihovih posledic, posledično pa je izgradnjo montažnega krožišča premaknila za nedoločen čas.

Projekt je tako zastal, a bo po navedbah župana vseeno izpeljan do konca. Občina se je namreč z direkcijo dogovorila, da bo sama financirala izgradnjo montažnega krožišča, vložena sredstva pa bosta z državo poračunali pri izgradnji stalnega krožišča, ki ga načrtujejo v prihodnjih letih.

Občina je postopek izbire izvajalca že začela. Ko bo zgrajeno, bo stekel tudi promet po nadvozu, kar bi se lahko zgodilo še to jesen, je na spletni strani občine zapisal župan.

Sara Kovač