fbpx

Obiski v novomeški bolnišnici niso dovoljeni

Splošna bolnišnica Novo mesto

Splošna bolnišnica Novo mesto je na svoji spletni strani objavila, da zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in naraščanja respiratornih virusnih okužb obiski pri pacientih v bolnišnici niso dovoljeni. Dovoljeni so samo pri kritično bolnih pacientih z dovolilnico lečečega zdravnika. Izjema sta Oddelek za ginekologijo in porodništvo ter Oddelek za pediatrijo.

Oddelek za ginekologijo in porodništvo:

  • Pri porodu je dovoljena prisotnost ene zdrave odrasle osebe in dule.
  • Obiski so z dovolilnico dovoljeni vsak dan med 15.00 in 16.00 uro za eno zdravo odraslo osebo dnevno za največ 30 minut.

Oddelek za pediatrijo:

  • Dovoljeno je bivanje enega zdravega starša ves čas hospitalizacije otroka.

Vse obiskovalce prosijo, da na obiske k pacientom prihajajo zdravi, brez akutnih okužb, da ves čas obiska v bolnišnici nosijo zaščitno obrazno masko in izvajajo higieno rok in higieno kašlja.

Zaželeno je, da je spremstvo pacienta na preglede in posege le v primerih, kadar zdravstveno stanje pacienta ne omogoča samostojnosti pri naročenih aktivnostih. Pacienta naj spremlja ena zdrava oseba.

Če bi želeli svojcem dostaviti pripomočke za osebno higieno in osebno uporabo, jih izven časa obiskov lahko oddate receptorju na glavnem vhodu v bolnišnico, in sicer vsak dan med 13. in 15. uro. Zagotavljajo, da bo pacient to zagotovo prejel.

Moja Dolenjska