Oblikovala se je peticija, ki poziva slovensko vlado k odstopu od Marakeške deklaracije

Foto: epa

Včeraj smo objavili prispevek o Marakeški politični deklaraciji, ki jo nameravajo vladajoči uvesti v slovenski pravni red ne da bi za to vprašali kogarkoli. Niti razprave v državnem zboru ne predvidevajo o tem, kaj šele, da bi z vsebino seznanili državljane in državljanke. O tem, da bi slednje vprašali za mnenje, pa sploh ne razmišljajo.

Objava je pokazala veliko enotnost med prebivalci v Sloveniji. Ilegalne migrante večina zavrača, med komentarji ali sporočili ni bilo razlik, če pri tem odmislimo tiste, za katere obstaja velika domneva, da so pripadniki t. i. nevladnih organizacij, ki ilegalnim migrantom pomagajo pri nezakonitih prehodih meje. Morda tudi oseb iz plačilne liste Georgea Sorosa, kdo ve?

Danes pa objavljamo dostop do spletne peticije z naslovom Poziv slovenski vladi za odstop od Marakeške deklaracije. Pobudnik peticije je športnik Rok Bratina. Trenutno študira v Lublinu na Poljskem, od koder “spremlja dogajanje okoli vse bolj verjetne nove migrancijske krize, ki nas bo v kratkem doletela”. Na dogajanja ima tako širši pogled, navsezadnje je Poljska že odstopila od potrditve Marakeške deklaracije. Uvodoma je zapisal: “V Slovenijo se vračam decembra in nikakor nočem niti pomisliti na to, da se bom vrnil v domovino, ki bo oropana suverenega odločanja glede migracijske politike na svojem teritoriju. Ne predstavljam si in nočem verjeti.”

Pojasnil je tudi razloge za odstop od Marakeške deklaracije. Zapisal je:
“Poglejmo si širšo sliko. Madžarska tej deklaraciji že od samega začetka nasprotuje, Avstrija in Hrvaška pa prav tako razmišljata o odstopu. V Italiji vse niti okoli migracij vleče notranji minister Salvini in roko na srce, priznajmo si, Slovenija počasi tone v prepad.  Najbolj pa smo ogroženi  mi Slovenci in Slovenke, ki na tem edinstvenem teritoriju med Alpami, Jadranskim morjem, Panonsko in Padsko nižino živimo že od nekdaj. Po sedemindvajsetih letih, ko smo si končno ustvarili svojo lastno državo in izpolnili sanje naših prednikov smo namesto, da bi prejemali od države varnost in zaščito, dobili občutek, da smo našim oblastem odveč. Tako odveč, da Slovenijo dnevno zapuščajo najuspešnejši kadri, pa tudi tisti, zlasti mladi, ki bodo to (uspešni) šele postali. Razlog za skrb je še zlasti ta, da te kadre nadomeščamo z nekom, ki ne samo, da ni pripravljen delati, da se ni pripravljen integrirati, pač pa ima popolnoma drugačno predstavo o našem svetu. S podpisom Marakeške deklaracije bo naša usoda tako rekoč zapečatena, ker ne bo več v naših rokah.”

Peticijo je doslej podpisalo okoli 4000 podpisnikov. Dostopna je tukajpeticija_za_odstop_od_podpisa_marakeke_deklaracije

K podpisu vabimo tudi v uredništvu.

Več si lahko preberete na portalu moja-dolenjska.

 • opazovalec

  Sem pogledal kakšen “športnik” je tale Rok Bratina. Ugotovil sem da je samooklicani “skyrunner” in pomislite je celo samooklicani demokrat. Prosim pisca ali forumaše, da mi razložijo kaj za vraga je to skyrunner. Pa ne da teka po nebu? Zakaj se pa samooklicuje za demokrata mi pa ni jasno. Do sedaj sem mislil, da je biti demokrat, biti pristaš demokracije v današnjih razmerah samoumnevno.

  • Zzzzzz

   Skyrunning je tek v hrib nad 2000m, gre za ekstremen šport.

   • Zzzzzz

    Btw. Za “športnika” se ima Borut Pahor, v tem primeru gre za ekstremnega ŠPORTNIKA.

    • rrrrr

     Drži. Samo ekstremen športnik kot je Borut Pahor, lahko letošnje jeseni v supergah in prepoteni majčki jogira okrog Bele hiše , med tem ko v ovalni sobani njegova hrvaška kolegica v očarljivi toaleti sproščeno kramlja z ameriškim predsednikom in njegovo soprogo.

   • opazovalec

    Čudno, da mi tega ni našel Google. Sema našel samo nekakšno letalo-avtomobil in skakljanje z nekimi protezami…. Torej jako obskuren šport. Moram pa priznat, da še nisem slišal, da bi bili ekstremni tekači v gorah imenovani skyrunner pa sem zasledil dokaj novic o tekih na 4-tisočake.

  • Feniks

   ZAVEDEN SLOVENEC, KI POZNA VSEBINO TEGA SKROPUCALA, KI GROBO KRŠI SUVERENOST DRŽAV IN NJENIH DRŽAVLJANOV !!! ZATO PA MORAŠ ZNATI NAPISATI EN LEP VSEBINSKI STAVEK. TVOJE RAZUMEVANJE DEMOKRACIJE PA JE VREDNO TOLIKO KOT LANSKI SNEG.

  • pajot

   Če bi znal angleško, bi lahko prevedel skyrunner v tekač v nebo ali nebeški tekač. V kratkem bo to postal tudi milan iz murgelj.

   • Feniks

    ZELO DOBRO ! pa še kdo drug tudi

    • opazovalec

     Čuj feniks, kaj dobro da pajot ne zmore prebrati in razumeti jasno napisanega slovenskega teksta. Prvič slišim, da je polpismenost pohvalna lastnost. No med pristaši Velikega Vodeje je to mogoče celo res.

   • opazovalec

    In kaj sem poznavalec slovenskega in angleškega jezika in polpismeno teslo napisal v ened od stavkov:

    PA NE DA TEKA PO NEBU

    lahko mi pa razložiš, kaj pomeni tekati pobu, oziroma biti nebeški tekač. Sam še nisem zasledil takšnega športa, oziroma tekmovanja v tekanju po nebu.

    Sicer sem pa skyrunner zasledil naslednje:

    1) “SkyRunner MK 3.2 is an FAA certified special light-sport aircraft (S-LSA) fused with a rugged, military grade all terrain vehicle wrapped in a design that would make James Bond blush, https://www.flyskyrunner.com/“.

    2) nekakšno skakanje z nekakšnimi protezami, https://www.youtube.com/watch?v=gCqvUGFwee4

  • Soave

   In zakaj je to važno ?

  • samotoje

   Tipično- osebno diskreditirati vsakega, ki upa dvigniti glavo iz močvirja. Sram te bodi.

 • Zzzzzz

  Zakaj v SDS ne dajo predlog za glasovanje o Marakeški deklaraciji v DZ???

  • mona lisa

   Ker so izdajalci.

  • Lustrator

   Še eden izmed optimistov, ki mu ni jasno da ima v slovenskem parlamentu že vse od osamosvojitve dalje Komunistična partija ustavno dvotretjinsko večino in da je vsakršno glasovanje proti rdečemu stroju podobno kot bi poskušal recimo z golimi rokami dvigniti vrhovno sodišče v Ljubljani in ga zalučati tja nekam v Severno Korejo kamor sodi?

   • Steiermark

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Zzzzzz

  Btw. Bravo Rok! Na nas mladih Slovenija stoji!

 • karpelec

  O, ne, ne . Mi v Sloveniji bomo spet extra kšaid in se bomo šli povuci , potegni do zadnjega diha in bomo sledili unikatnim rešitvam z zelo obrabljeno temo prebežnikov, ki meji že po svetu na absurd.

  • janko

   Sem pravkar podpisal peticijo.

   • mona lisa

    Jaz tudi. Vsi državljani Slovenije bi jo morali ki nam je mar za Slovenijo in naše otroke in vnuke.

 • Lisjak

  Pa poglejmo kaj nam pripravlja išijasti junec.Predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker je v četrtek 25.oktobra,med obiskom Tunizije dejal,da bo Evropa še naprej podeljevale azile za tiste,ki si to želijo.
  Naša strateška pobuda za Afriko je pot naprej,Evropa bo še naprej azilni kraj.
  Partnerstvo med(podsaharsko)Afriko,Severno Afriko in Evropsko unijo mora biti pravično.
  Zato smo začeli zamisel o novem zavezništvu,ki bi lahko vodil do resnične prostotrgovinske cone med Afriko in Evropsko unijo.
  Prosta trgovina bi vključevala tudi prosti pretok delovne sile.

  • mona lisa

   Juncker pa je največji izdajalec in z Merklovo eden izmed pogrebcev Evrope.

 • Anton

  jaz pa ne razumem od kod Cerarju pooblastila, da je podpisal to deklaracijo, brez vednosti državljanov? To je evidentna izdaja Države.

  sarkazem press

  • Stajerka

   ne samo to – podpisal jo je po tistem, ko je že odstopil!!!

   • marta

    Zato je ta podpis NIČEN.

   • Steiermark

    In če bo ta svinjarija obveljala, potem ko z njo soglašajo levaški divjaki in njihov hlapec cmerko, mu privoščim, da se kamelarji najprej izžživijo na njem, nato pa na njegovih potomcih – hčerkah, ter njegovi grdi partnerici, za katero bo pa moral kamelarje prisiliti, da jo bodo “blagoslovili” po islamsko, kjer ženske veljajo manj od domače koze…..

  • Black_Raven

   od kdaj pa je našim politikom mar za nas državljane?!? boli jih kurac za nas…

   • Lustrator

    Ne meči vseh v isti koš. Politiki so namreč odraz družbe – tako kot imaš med volivci zlato in plevel, imaš tudi med izvoljeni enako razmerje.

  • mona lisa

   Cerar je veleizdajalec naroda in še marsikateri tudi ki danes delajo škodo v politiki.

 • Common Sense

  Ne bi škodilo, če bi se pridružili Avstriji (in ZDA med drugim). Cmerarja in Korla (Boli me Đoka) bi pa veljalo postaviti pred sodišče, da so si drznili parafirati tako škodljiv sporazum. Če oa Šarec dejansko podpiše decembra in postanemo žep, je pa s komunisti dokončno konec. Mogoče bo to celo dobro.

  • Lustrator

   Se ti ne zdi da malo precenjuješ nivo slovenskega dojemanja demokracije? Nemci so se totalitarnih ideologij otresli že leta 1945, slovenclji pa še leta 2018 veselo vzklikajo Heil Tito in polagajo vence na spomenike partizanskih revolucionarjev – krvnikov slovenstva. Med nami in njimi so svetlobna leta razlike pa čeprav se je kulturni marksizem tudi v Nemčiji zavlekel v vse pore družbe.

   • Common Sense

    Lustrator, upam, da nimaš prav. Se pa bojim, da imaš.

    • Lustrator

     Tudi jaz upam, da se debelo motim!

 • Lisjak

  Le kje so vse te silne peticije,ki so se podpisovale v tem zadnjem času?
  Bilo katera politična opcija je na oblasti se boji samo množičnih protestov.Vse ostalo je samo scanje proti vetru.

 • rrrrr

  ,,Samo totalni idioti leta 2014 najprej izvolijo vlado Židana, Cerarja in Erjavca zato, da ti v njihovem imenu podpišejo kameltrajbarsko kastracijo lastne domovine in jih potem leta 2018 izvolijo vnovič zato, da vlada podpisano kastracijo tudi uresniči.¨” Marakeški pregovor.

  • Simon Novak

   Če pa ste vi, zahojeni đesnjaki, absolutni zmagovalci volitev

   • KAPIBARA

    Ti pa “podpisnik” deklaracija..

 • ZatonMesecnikov

  Zakaj je temu tako, (da nikogar nič ne vprašajo) nam je pojasnil Luka Polmesec v predvolilnh soočenjih.

  Citiram: Pri obrambi cilvizacijskih vrednot ne bo nobenih posvetov in referendumov.

  Seveda se on čuti poklicanega, da določa, kaj so te Civilizacijske vrednote in kdaj jih je potrebno braniti…

  • Common Sense

   Razvajen neveden pamž, kateremu mama pere gate čez vikend. Njegovih (prosto po Jelinkotu) “idiotskih” civilizacijskih vrednot smo se naposlušali. Jaz jim pravim: “Beda za vse, razen za nekatere”. Temu primerno jih ni za braniti ampak sesuti.

 • Simon Novak

  Malo so se đesnjaki umirili pri komentiranju, zgleda, da je konec malice, ulice se ne bodo pometle ali prekopale same od sebe…ko boste odložili metle in krampe, pa ste spet lahko malo za tipkovnico

  • šmentanamuha

   Ti pa si kot kaže eden od nevladniških voluharjev, ki imaš nalogo, da drkaš po tem portalu. Ker pametnega nisi napisal še nič. Včerajšnje soočenje županskih kandidatov za MB je ponovno razgalilo Arsenoviča kot lutko v rokah levičarjev, ki nima pojma, za kaj gre. Vsakič ko ga poslušam se mi zdi bolj beden. On lahko Kanglerju samo kuha kavo.

   • Simon Novak

    Kangla že dobro ve, zakaj v MB več ne more zmagati

    • Lustrator

     Ker je tako odločil centralkomite, kajpak.

     • Simon Novak

      Kangla že ve

     • Lustrator

      Vsi, ki vemo kdom, kdaj in zakaj je rušil Kanglerja, to dobro vemo, brez skrbi.

     • Simon Novak

      In?

     • Lustrator

      Ko bo roke pravica zadela tiste, ki so organizirali tisti državni puč, ne boste komiji dobili niti enih samih volitev več. Je pa res, da v Slvoeniji po zaporih nimamo zadosti kapacitet, da bi vanje pospravili vse tiste, ki so/ste pri tistem rušenju ustavnega reda posredno ali neposredno sodelovali.

     • Simon Novak

      In?

  • Republic Commando

   Govoriš luzer, ki nimaš niti sekunde delovne dobe in celi dan že visiš tu. Si breme naroda in potrata zraka. Kot vsak povprečni levićar. zahojenc.

 • Andrej

  Soodločanje o takih zadevah bi morali preprečiti vsem nevladnim organizacijam, ki so prikoritene na državni proračun.

 • if

  Levičarska oblast izvaja tri naklepe zoper suverenost slovenstva v RS in zoper samostojno RS.

  Referendumsko ne vpraša državljanov, ker se zaveda, da bo njena migranska politika zavrnjena.
  Sodeluje s posiljevalsko navezo evrolevičarji-migracije.
  Naklepno izvaja program uničenja slovenstva.

  • šmentanamuha

   Zato pa morajo držati Šiškota pod ključem.

   • Lustrator

    Šiškota držijo pod ključem natanko toliko kot jim in mu ustreza – ta trenutek vladi služi kot idealna dimna zavesa po Shamiju, s katero lahko javnost preusmerijo od resničnih problemov čim je to potrebno.

 • loli1999

  Od 2 miljonov ljudi pa celo 4000 podpisov. To bo sigurno učinek. Kot vsaka peticija do sedaj

  • rrrrr

   Poskusiva drugače. Le 4000 ljudi med 2 milijona babunov.

  • Olga2345

   V nekaj dneh? Odličen uspeh!

 • tramal

  Cmerarju ,bi morali po hitrem postopku soditi za izdajstvo države.Tudi ostalim komunajzerjem ki so izdajalci in proti lastnemu narodu.

 • soc

  Značilno za ustrahovani narod – skorajda vsak drugi podpisnik ne dovoli objave svojega imena. Da ne bodo jutri tako kot nekoč oboroženi možje krvavo rdeče barve potrkali na vrata…

  • KAPIBARA

   Ti so dovolil objavo.. ??

  • BARBARA RAKUN

   Ja to je žalostno :(

 • Ryuk

  Dokler bodo taki (https://www.unwatch.org/farce-u-n-s-2018-membership-human-rights-council/) na Svetu OZN za človekove pravice, nam ni treba podpisati prav ničeser, kar pride od tam!

 • Artur

  4000 no to je že nekaj pa še bolj bi morali propagirat to pomembno peticijo tudi s plakati po mestih jaz sem svoje kar se objav v zvezi s tem tiče na naših oglasnih panojih že storil.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Nova 24 tv zdaj pa tale članek in peticijo, do decembra imejte skoz na prvi strani, da bo videlo čim več ljudi.

  • BARBARA RAKUN

   Tole je super napisano!!

 • Artur

  ZOOM ZAGREB – Migrantska kriza ne jenjava:
  https://www.youtube.com/watch?v=WwyAKrBeEWk

 • Artur

  V ruknjenih levih Butalah kaj takega ni mogoče.” A ja JJ veliki vodja se pripravlja na javen udaren kritičen govor v zvezi s to problematiko”. Potem sem s epa zbudil in vse tiho je bilo.
  https://www.youtube.com/watch?v=PSrWRnUReNc&t=502s

  • Lustrator

   Samo v ruknjenih butalah se najdete modeli, ki mislite, da se bo komunistično totalitarno omrežje po 70 letih nemotenega vladanja samo-razpustila v istem trenutku, ko bo vodja opozicije javno pozval k podpisu neke spletne peticije.

   Dobro jutro Artur, realnost kliče!

   • Artur

    Ja pa prav zaradi tega, ker se ne bo samo razpustila bi morala opozicija preiti iz salonaskega nakladanja in demagogije k dejanjem in to veliko bolj dratičnim torej med ljudi za ljudi na množičnih protestih, kjer bi po vsej logiki morala imeti glavno besedo. Do sedaj o JJ velikem vodji na protestih proti migrantski invaziji ne duha ne sluha. Danes so drugačni časi in potrebni so drugačni pristopi da večino naroda pridobiš na naslednjih volitvah drugače bo JJ s svojimi še naprej cjazil v opoziciji.Ko bi vodja opozicije javno pozval k podpisu neke spletne peticije ??!! Kaj je pa tu narobe ?Ja zaboga ali bi mu zaradi tega kronai zpadla z glave ali kaj? Ja vsaj to , če že česa drugega ne upa.

    • Lustrator

     Artur, si ti kdaj v življenju slišal za demokracijo? Si kdaj v življenju slišal za Slovenijo in aktivno državljanstvo v njej? V Sloveniji smo bili v minulih letih priča najogabnejšim totalitarnim prijemom za uničenje pravne države in demokracije, pa se nas je pred sodiščem in parlamentom zbiralo po nekaj 100 ljudi, namesto da bi bila cela Ljubljana polna nezadovoljnih aktivnih državljanov, ki bi zahtevali lustracijo in normalizacijo vseh sistemov in podsistemov države. Ja, tudi SDS je bil zraven (tako kot glavna žrtev partije, kakor organizator), pa ni kaj dosti pomagalo – potomčki partizanov se izobražujejo preko režimskih medijev in učbenikov in vlečejo nezaslužene privilegije iz prejšnjega režima in se nam vsem ostalim režijo s kavčev, ko premražćeni in premočeni vztrajamo na tovrstnih shodih – zakaj? Ker lahko! Kdaj se bo to spremenilo? Bodisi z volitvami ali z vojno. Vse ostalo je bilo že n-krat preizkušeno v preteklih 30 letih, a kot vidiš brez haska.

     Ti bi tudi Putina z dosmrtnega prestola odstavil kar s spletno anketo, Kim Jung Una pa z nagradno igro?

     • Artur

      Artur, si ti kdaj v življenju slišal za demokracijo!!??

      Ja sem, doživel pa jo nisem v polnem pomenu, kot jo to doživljajo v drugih kolikor toliko demokratičnih državah.

      Si kdaj v življenju slišal za Slovenijo in aktivno državljanstvo v njem!!??

      Sem doživel in konzumiral aktivno državljanstvo na protestih (samo nas okoli 500 udelžencev) proti migrantski invaziji, kjer bi pričakoval veliko tistih tzv “desnih ” visoko pozicioniranih “domoljubov”, katerih so floskule o aktivnem državljansvu samo polne goflje predvsem na njihovih piknikih.
      Zakaj pa pred sodiščem ? Zakaj pa ne z Janšo z megafonom v roki na trgu pred parlamentom pa ne samo zaradi skorumpiranega sodstva temveč zaradi veliko večjih levih svinjarij, predvidevam, da bi bilo s predhodnim pompom za to veliko večji odziv kot s stotimi udeleženci.

      Ker lahko! Kdaj se bo to spremenilo? Bodisi z volitvami ali z vojno. Vse ostalo je bilo že n-krat preizkušeno v preteklih 30 letih, a kot vidiš brez haska.??!!

      Spremenilo se bo, ko bo narod dejansko in dokončno potisnjen v kot, ko ne bo imel več kaj zgubiti a takrat lahko pozabimo na volitve temveč na narodni puč.

      Ti bi tudi Putina z dosmrtnega prestola odstavil kar s spletno anketo, Kim Jung Una pa z nagradno igro!!??

      S poštenimi voltvami prav gotovo ne še posebej ne z mlačnim pristopom, če imaš nasprotnika več kot nepoštenega.

      Kako bi putina s prestola odstavil ?

      Vprašaj rajši Ruse. Nobeden ni večen.

     • Lustrator

      – “Sem doživel in konzumiral aktivno državljanstvo na protestih (samo nas okoli 500 udelžencev) proti migrantski invaziji,”

      Narobe oziroma prepozno. Migrantska invazija je neizbežno dejstvo, o tem kako jo bomo zaustavili pa odloča vsaka država posebej. Slovenski cepci so izvolili Cmerarja in ta je naredil to kar so mu strici rekli. Če bi bil rezultat volitev drugačen, ta shod ne bi bil potreben, tudi tako pa žal ni imel nikakršnih posledic za vlado ne glede na to, da je bilo na njem precej SDS-ovcev, ki so jih mediji zaradi tega raztrgali in še dodatno oslabili opozicijske vrste. Torej zadeva ne deluje – preverjeno.

      – “Zakaj pa pred sodiščem? Zakaj pa ne z Janšo z megafonom v roki na trgu
      pred parlamentom pa ne samo zaradi skorumpiranega sodstva temveč tudi
      zaradi veliko večjih levih svinjarij, predvidevam, da bi bilo s
      predhodnim pompom za to veliko večji odziv kot s stotimi udeleženci.”

      Sodstvo ni le skorumpirano, ampak sistemsko služi prejšnjemu režimu in prav vse podstati rdeče države slonijo na njem. Z lustracijo na področju pravosodja odpraviš največji tumor v slovenski družbi, saj ob delovanju prvne držćave kmalu za rešetke pridejo vse rdeče hijene. Janša z megafonom? Ne le z mikrofonom in megafonom, celo v zaporu si ga lahko videl – pa je to kaj pomagalo? Še vedno nekaj 100 ljudi, namesto 100.000 – ljudstvo SPI!

    • Common Sense

     Ne vem, ampak meni se Artujev zapis ne zdi sporen. Vsak normalen politik v Sloveniji bi moral pozvati ljudstvo k podpisu peticije (zaradi mene te iste, ki sedaj kroži naokoli). Še več, v državnem zboru bi morali normalno razmišljujoči poslanci izzvati sklic izredne seje DZ. Ljudem bi morali jasno predstaviti kaj so posledice sprejema (ker folk pojma nima kaj je ta deklaracija, ker pač ničesar ne berejo). Tako so pa tudi v SDS in Nsi ter SNS tiho kot riti. Ali pa sem jaz spregledal.

     • Lustrator

      Brez zamere, ampak tudi ti si brezmejno naiven, če misliš da bo ta peticija karoli KORENITO spremenila. Tudi če bi v Sloveniji res imeli možnost neposrednega odločanja na zunanjo politiko preko anket in bi Marakeška deklaracija padla v vodo, ni to še nič dokler nimamo 2/3 parlamenta rdečega, celotno pravosodje, izobraževanje, zdravstvo, sindikate, gospodarstvo, civilne družbe pa prav tako. Bi si pa čez 1 mesec izmislili neko posebno Slovenia-only deklaracijo v kateri bi z dvotretjinsko večino izglasovali, da so vsi prišleki muslimanske veroizpovedi upravičeni do davčnih olajšav, medtem ko se domorodcem dvignejo za 50 % – SO WHAT?!

      Seveda z vsemi silami podpiram podpis te peticije, a se hkrati realno zavedam, da ne gre za nič drugega kot zvonenje po toči – a že kakršnokoli zvonenje je bolje kot pogrebna tišina politično mrtvega naroda.

      “Vsak normalen politik v Sloveniji bi moral pozvati ljudstvo k podpisu peticije (zaradi mene te iste, ki sedaj kroži naokoli).”

      SDS se že od svojih začetkov glede te tematike opredeljuje zelo jasno in precej bolj obsežno in konkretno kot v tej peticiji – glas SDS-u je v PRAKSI vreden nekaj tisočkrat več kot podpis te popolnoma neobvezujoče spletne peticije. Dokler živimo v vsaj navidezni parlamentarni demokraciji, se spremembe dosežejo le preko parlamentarnih strank, zato na volitvah volimo programe strank, da se nam naknadno ni potrebno ukvarjati s tovrstnimi utopičnimi poskusi, ampak imamo v parlamentu zagotovljeno večino, ki bo VSE zakone sprejemala v prid Slovencev, ne le tega, ki se tiče nelegalnih migracij.

     • Common Sense

      Sploh ne mislim na KORENITO spremembo. Sploh nisem naiven. Ker mi je jasno, da bi za korenite spremembe moral presaditi možgane 30% folka v Sloveniji. Mogoče v naslednjih 100 letih. Govorim pa konkretno: Marakeška deklaracija. Ne vem kaj SDS, Nsi, SNS čakajo? Zakaj ne vložijo izredne seje DZ? Pod minimum. Zakaj ne začnejo zbirati podpisov za referendum? Če so ga lahko za vsak pi*kin dim, potem lahko tudi za to. Kvorum bodo dosegli brez problema. Nisem zasledil nobene take iniciative s strani parlamentarnih strank. Ker edino te imajo nek (še vedno omejen) doseg. Vse ostalo je “piši propalo”.

    • samotoje

     Tebi toliko stvari ni jasnih, da bi vse skupaj terjalo preveč napora in naprezanja, za kar pa nimam ne časa in ne volje. Morda se bo komu drugemu dalo.

     • Artur

      Kaj je pa tebi jasno kar pri meni ni, da slišimo.

 • Soave

  + + + + + + +

  Je pa res malo čudno, da je samo 4000 podpisov. Saj ta peticija že nekaj časa kroži.
  Najbolje, da mi pošljemo povezavo svojim prijateljem in znancem !!
  Stopimo resno skupaj, ljudje ! Tako ne gre več naprej !!

  https://www.pravapeticija.com/peticija_za_odstop_od_podpisa_marakeke_deklaracije_11_in_12_decembra_v_maroku?a=2&fbclid=IwAR1WdMeU_a8k96n6VjYsqiqLNHlKblzR3H6VR6NAFVyb1ad1aPuKZz30ST0

  • samotoje

   Že nekaj časa lepim link v svojih komentarjih. Dajmo, ljudje, zganimo se.

   • Soave

    Pa gre res vse skupaj hudirjevo počasi !!

 • Olga2345

  Bravo Rok! Podpišem!

  • ALERON

   sem že podpisal

 • Van Der Waals

  FAKE REFUGEE!!!!

 • Boštjan Ivković

  Potreben bi bil SHOD, ne samo peticija.

  • Lustrator

   Potreben bi bil ravno obraten izid na volitvah (2/3 ustavna večina demokratov in 1/3 komunistov), pa ne bi bilo potrebno nič od navedenega. A bebavi slovenclji so se še nedavno na volitvah jasno opredelili, da želijo nadaljevanje protislovenske, protidemokratične, protievropske, protirazvojne, protipravne, protimoralne politike, zdaj pa se nekateri čudijo od kod zdaj “naenkrat” prihaja rdeči smrad.

   • Boštjan Ivković

    Tega v Sloveniji ne bo nikoli več. Komunisti se množijo hitreje kot demokrati. Emancipacija žensk je naredila svoje.

 • Lustrator

  Sicer je ta vlada že pred uradno potrditvijo dala JASNO vedeti, da jo zanima le vladanje, ne pa demokracija – kompromisi, poslušanje, širša koalicija, diplomacija,… in zato nadaljevanje totalitarne prakse izključevanja tistih zaradi katerih so sploh tam (državljanov) ne čudi kaj prida. Po drugi strani pa imajo na nek način tudi prav; nori slovenclji so se pustili še enkrat znova nategnit rdeči paradržavi, ki so jim na volitvah namenili kar ustavno večino – zakaj bi jih torej zdaj ponovno spraševali za mnenje? Brezumni ignoranti so jih izvolili, zdaj pa naj še pojejo župo, ki jo bodo skuhali. Čeprav se celo nemalo rdečih spranih možganov brani multikulti agende, pa ne pričakujem množičnih protestov volivcev komunističnega šestorčka, češ da so izdali njihove glasove.

  Pridresirana apatija in strah pred spremembo na oblasti sta enostavno prevelika, da bi se obnašali kot normalna kritična demokratična družba, zato slepo prikimavajo generičnim Kučanovim lutkam na oblasti, čeprav se z njimi v marsičem celo ne strinjajo (beri: mediji še niso 100% zaključili možganopralnega procesa).

  • Common Sense

   V bistvu se vlada obnaša zelo racionalno. Jasno ji je, da je povprečni Slovenski volilec usekan. Najprej stranke prejšnje vlade kaznuje s 3x slabšim rezultatom, nato pa dopusti, da se mu te iste stranke spet na*erjejo v novo vlado. In to se večini Slovenceljnev očitno zdi še fletno! Ergo, aktualna vlada točno ve, da bo Slovenceljn v smrtnem strahu pred JJ požrl vse in še več:) Zato lahko dela kar hoče. In BO delala kar hoče. Dokler se ta “matematika” ne spremeni. A nič ne kaže, dase bo v kratkem. Je še vedno preveč opranih glav v Slovenistanu.

 • Soave

  Mene pa samo to zanima.
  Ali je Deklaracija obvezujoča za države, ki so jo podpisale. ? Po mnenju nekaterih znancev, ne obvezuje k ničemer. !! Dokončen žegen da Parlament !
  Spomnimo se . Deklaracijo , oz. Resolucijo o treh totalitarnih režimih smo sicer podpisali. Parlament pa je ni sprejel, kot obvezujočo.
  Sedaj mi pa naj nekdo razloži, kako in kaj !!

  Ali kurimo narod kar tako, malo za šalo in pokritje mnogih nepravilnosti ??

 • Bandit123

  Nekdo se je odločil biti pomemben in se je spomnil na peticijo, a izgleda da ne bo ne vem kako uspešna, ker je ljudje ne jemljejo resno.

 • goldhorn

  Razširite povezavo do peticije na družbenih omrežjih, elektronski pošti,…… Narod je premalo obveščen.

 • Common Sense

  Kje je sedaj SDS z zahtevo po referendumu? Ne dvomim, da bi referendum tokrat pridobil zadosten kvorum. V preteklem desetletju se je vlagalo referendume za vsak pi*kin dim, sedaj je pa za tako pomembno zadevo opozicija tiho kot rit. Kaj čakajo? Miklavža (in ratifikacijo)?

 • skorpijon93

  na češkem,slovaškem ni albancev, ni muslimanov, nič, si jih ne uvažajo !

 • skorpijon93

  podpisal peticijo in na vlado poslal zahtevek za takojšen odstop od Marakeške deklaracije , ne želim si še več muslimanov tukaj, Slovenijo Slovencem !

 • Stric iz ozadja

  In koliko casa se bo podpise zbiralo ter komu se jih bo poslalo. Ce ne je vse brezpredmetno.

 • soc

  Od 4000 do 5500 v enem dnevu! Pa nihče, res nihče razen Nove24 o tem ne želi in sme govoriti. Sam sem link forwardiral vsaj tridesetim znancem, prijateljem in sorodnikom!

  In članek z linkom potem umaknete s prve strani???

 • Lojz

  Gej pa SDSovec, a je treba še kaj pripomniti.

 • Nata

  Poleg te nesrečne deklaracije in velike nevarnosti pod prisilo sprejeti narode iz Afrike, imamo v državi še druge nevarnoati. Saj se spominjate tega, ali ne . . . . . . .
  EXYUMAK Zveza konstitutivnih narodov YU.
  Danes jih sprejme na pogovore predsednik Parlamenta Židan . . . . . . . .
  Zveza, ki že nekaj časa tudi dviga glavo.Saj hočejo ti konstiutivni narodi biti pi nas manjšina !!
  Koliko jih je že pribežalo takrat ? In vse smo sprejeli.
  Sedaj nam bodo pa oni komandirali ? Eden od predlagateljev te nebuloze celo kandidira za župana glavnega mesta !!
  Tudi to nismo pozabili – menda no ??

 • Olga2345
 • Slovenka

  Podpiram.

 • Get Smart

  MURGL JUGOKOMUNISTIČNA vlada v Sloveniji je MURGL JUGOKOMUNISTIČNA vlada v Sloveniji,
  ni slovenska.

  MESSI je argentinski nogometaš v Španiji, NI ŠPANSKI nogometaš
  RONALDO je portugalski nogometaš v Italiji, NI ITALIJANSKI nogometaš.
  .
  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
   hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljao ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • pajac debeli

  Ta dekleracija je smrt za Slovenski narod in jo je treba nujno prepreciti. Sem absolutno proti

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!