fbpx

Plačna nesorazmerja ena od tem srečanja Janše in Poklukarja s predstavniki mladih zdravnikov

Srečanje premierja s predstavniki mladih zdravnikov in predsednikom FIDES, Konradom Kuštrinom (foto: Vlada RS)

Premier Janez Janša in minister za zdravje Janez Poklukar sta se sestala s predstavniki mladih zdravnikov, pri srečanju v kabinetu predsednika vlade pa je bila navzoča tudi Jelka Godec, državna sekretarka. Srečanju je sledil še sestanek s predsednikom sindikata Fidesa Konradom Kuštrinom, tematiki srečanj pa sta bili stanje v zdravstvu in delovanje zdravstva v covidnih razmerah.

Včeraj so se v kabinetu predsednika vlade sestali predsednik vlade Janez Janša, minister za zdravje Janez Poklukar in  predstavniki mladih zdravnikov, katerih glavna interesna področja so predvsem izobraževanje, zdravstvena in delovna politika. Tema pogovorov je bilo trenutno stanje v zdravstvu in samo delovanje zdravstva. Podrobnosti vsebine srečanja sicer niso znane, so pa ob potrdilu srečanja mladi zdravniki omenili, da so izpostavili problematiko novonastalih plačnih nesorazmerij.

Po sestanku s predstavniki mladih zdravnikov je sledilo še srečanje s predsednikom sindikatov zobozdravnikov in zdravnikov Konradom Kuštrinom, ki je prav tako ostal skrivnosten glede vsebine pogovorov, javnosti pa je zaupal, da naj bi šlo za začetek pogovorov o možnosti korigiranja plačnega sistema.

Tanja Brkić