Plaz z Male Mojstrovke odnesel sedem planincev – dva sta huje poškodovana

Mala Mojstrovka, 2332 m (Foto: STA)

Gorska reševalna zveza Slovenije obvešča, da so danes ob 9:41 uri prejeli klic na pomoč, da je plaz, ki se je sprožil z Male Mojstrovke, odnesel planince. Dva planinca sta sodeč po najnovejših podatkih huje poškodovana.

“Snežni plaz je na Mali Mojstrovki odnesel sedem ljudi, ki so nesrečo preživeli, so pa poškodovani,” je za STA sporočil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. “Aktivirani so gorski reševalci GRS Kranjska Gora, Bovec, Rateče in Mojstrana ter helikopterja SV z združeno GRZS HNMP ekipo in LPE,” so navedli pri Gorski reševalni zvezi Slovenije.

Oba helikopterja je pri reševanju ovirala megla. Vmes naj bi na gori tudi snežilo. Najnovejši podatki kažejo, da sta težje poškodovana dva planinca, s helikopterjem sta bila oba odpeljana v bolnišnico. V zdravstveno oskrbo je bil kasneje prepeljan še en planinec, dva poškodovana pa so po navedbah Gorske reševalne zveze Slovenije odpeljali z reševalnim vozilom.

Planinci so se danes vzpenjali proti 2332 metrov visoki Mali Mojstrovki po Župančičevi grapi, navaja STA. Ob izhodu iz omenjene grape jih je po poročanju PU Nova Gorica odnesel snežni plaz v dolžini približno sto metrov. Po podatkih reševalne zveze sta se dva planinca težje poškodovala, trije lažje, dva pa sta jo na srečo odnesla brez poškodb.

Ana Horvat