fbpx

Podpisan sporazum o sofinanciranju gradnje novega nadvoza pri nekdanjem Motvozu

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in v.d. direktorice Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljana Herga (Foto: Občina Grosuplje)

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič sta v petek, 24. julija 2020, podpisala sporazum o sofinanciranju gradnje novega nadvoza čez železniško progo v Grosupljem proti Ponovi vasi. Pri podpisu sta se njima pridružila tudi direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in v. d. direktorice Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljana Herga.

Gradnja novega nadvoza v okviru sporazuma vključuje tako pripravljalna dela pred gradnjo, kot je odkup zemljišč, izdelava investicijske in projektne dokumentacije, kot seveda tudi samo rušenje starega in gradnjo novega nadvoza ter svetovalne in inženirske storitve. Na nadvozu se bo uredilo tudi površine za pešce in kolesarje ter cestno razsvetljavo.

Ocenjena investicijska vrednost znaša 2.425.128,28 evrov z ddv, pri čemer je delež Ministrstva za infrastrukturo v vrednosti 2.181.964,66 evrov, delež Občine Grosuplje pa znaša 243.163,62 evrov. Z izvedbo investicije se bo pričelo še v letošnjem letu, dokončana pa bo v letu 2021.
Obstoječi nadvoz čez železniško progo proti Ponovi vasi, ki danes predstavlja ozko grlo, se bo porušil in zgradil nov, širši, bolj varen za največja vozila, pa tudi za pešce in kolesarje.

Foto: Občina Grosuplje

V Grosupljem prav zdaj poteka tudi temeljita rekonstrukcija Taborske ceste, ki bo po novem prav tako opremljena z obojestranskim pločnikom in kolesarskim pasom, že naslednje leto se bo predvidoma pričelo tudi s temeljito prenovo železniške postaje Grosuplje. Nova parkirna hiša P+R Grosuplje pa je že tik pred tem, da odpre svoja vrata za naše jeklene konjičke. Gre za res velike premike v smeri, da bo Grosuplje še lepše urejeno, predvsem pa da bo prometna infrastruktura še bolj varna in njena uporaba tudi bolj trajnostna.

Nina Žoher