Policija na meji prestreže le manjši del ilegalnih migrantov, minister Poklukar in premier Šarec pa trdita, da je meja dobro varovana

Šarec in Poklukar že sedaj ne obvladujeta migrantske situacije, z novim in še večjim migrantskim valom pa bo sistem ob trenutnih ukrepih povsem odpovedal. (Foto: STA)

Sindikat policistov Slovenije je v petek pripravil zelo odmevno novinarsko konferenco, na kateri so med drugim predstavili zavajanje slovenske javnosti glede migrantske krize pa tudi velike težave v policiji. Poudarili so, da vlada Marjana Šarca ni sprejela nobenih ukrepov v smeri zmanjšanja ilegalnih migrantov. Nezakonitih prehodov je vse več, notranji minister in predsednik vlade pa trdita, da je slovenska južna meja dobro varovana. 

Policistov je premalo, ti svoje delo opravljajo dobro, so pa povsem izgoreli. Na razpise za nove nadzornike državne meje je izredno malo prijav. Policija je kadrovsko podhranjena, primanjkuje ji vsaj 30 odstotkov kadrov, hkrati pa na ministrstvu zaposlujejo neustrezne ljudi po strankarski pripadnosti.

Minister Boštjan Poklukar zavaja javnost, nezakonitih prehodov državne meje pa je vse več. Policija na meji prestreže le manjši del ilegalnih migrantov, večina jih tako brez težav nadaljuje pot proti notranjosti Slovenije, kjer izvajajo najrazličnejša kriminalna dejanja. Med temi je bila tudi ugrabitev 79-letnega Mirka Moravca iz Malega Nerajca pri Dragatušu, ki so ga ilegalni migranti zvezanega v prtljažniku njegovega osebnega avtomobila po Sloveniji vozili kar 6 ur.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Kristjan Mlekuš (Foto: STA)

Policisti podpore na terenu ne čutijo, najmanj, kar mora narediti vlada, pa je, da zaustavi negativen kadrovski trend v policiji. Mag. Kristjan Mlekuš, predsednik Sindikata policistov Slovenije, je pri tem dejal: “Policistov ni niti za opravljanje rednih nalog.” V sindikatu opozarjajo, da so policisti preobremenjeni, sodelovanje v mešanih patruljah z vojaki na meji pa so označili za Sizifovo delo, saj vojaki dela ne morejo opravljati samostojno.

Koliko so vojaki v pomoč?
Predstavniki sindikata so nato predstavili, kako poteka delo z vojaki, ki ne morejo delati samostojno. Za administrativno delo pri prijetju ilegalnega migranta je namreč odgovoren le policist. “Ko mešana patrulja policista in pripadnika Slovenske vojske prime skupino 74 ali 60 ilegalnih migrantov, to pomeni, da vse administrativno delo, celoten postopek izvajanja policijskih pooblastil pade izključno na policista. Vojak pa se mora odstraniti iz postopka.” Zato je treba dati vojakom večja pooblastila, česar pa v vladi Marjana Šarca ne nameravajo storiti. Mlekuš je med drugim opozoril tudi na strankarski klientelizem v policiji ter na to, da zahteve policistov, ki delajo v nemogočih razmerah, niso slišane s strani ministra in vlade.

Poudaril je, da se varnostna situacija slabša, policisti pa kljub izgorelosti svoje naloge opravljajo odlično in požrtvovalno. Ob tem je komentiral tudi navedbe ministra Poklukarja na odboru za notranje zadeve, da ministrstvo izvaja aktivno politiko zaposlovanja za policijo. “To je popolna laž, sprenevedanje in zavajanje,” je dejal.

V sindikatu so napovedali tudi tožbo zaradi izplačil iz projekta varovanja schengenske meje in vključenosti stroškov delodajalca v znesek 15 milijonov evrov, kolikor so jih predvideli s stavkovnim sporazumom. V nasprotju z ministrstvom namreč menijo, da bi za te stroške morali zagotoviti dodatna sredstva. Napovedali so tudi stopnjevanje sindikalnih aktivnosti. Policisti si želijo ukrepov, s katerimi bi zmanjšali pritok migrantov, in poenostavitve postopkov.

Ostri do Šarca
Predstavniki sindikata so bili ostri tudi do navedb Marjana Šarca. Šarec je namreč v enem od intervjujev izjavil, da po njegovo sedaj v policijo prihajajo ljudje, za katere bi bilo bolje, da bi opravljali kakšen drug poklic. V sindikatu so Šarčevo izjavo označili za škandalozno, nemoralno in nedopustno in ob tem dodali, da se sprašujejo, ali se mora tudi on o pravnem redu v Republiki Sloveniji še podučiti. Medtem ko vlada za odpravo kadrovske podhranjenosti policije ni naredila ničesar, pa je minister Poklukar v kabinetu zaposlil brezposelnega strankarskega kolega Julijana Rupnika iz Štalcerjev, za katerega sindikalisti pravijo, da hodi v Ljubljano le na kolegije. Čedalje več je tudi opozoril, da gre v primeru zaposlitve Rupnika najmanj za sum korupcije in klientelizma.

Šarec v odzivu spet zavajal
Šarec se je odzval na navedbe policijskega sindikata tako, da je spet ponovil, da je Slovenija varna država, vlada je policistom zagotovila 15 milijonov evrov za plače, na mejo so poslali dodatne vojake, naročili so dodatno ograjo. Vendar pa smo že razkrili, da so v torek, tri dni po znanem črnomaljskem protestu, naročili le 3.800 metrov dodatne ograje, kar je kaplja v morje (samo na območju Občine Črnomelj je meje preko 50 kilometrov), pri plačah so jim takoj odvzeli 3 milijone evrov, na mejo so poslali 35 vojakov, kar je približno en vojak na 20 kilometrov slovenske južne meje, pa še te so poslali na območje Ilirske Bistrice.

Nadalje so v Šarčevem kabinetu izpostavili, da “predsednik vlade izrazito ceni zaposlene v policiji”. Kako zelo jih ceni, pa je na Twitterju zapisal Blaž Mrevlje, znani zdravnik, ki je dlje časa (neuspešno) opozarjal na korupcijo v UKC Ljubljana, nato pa odšel na delo v tujino. Zapisal je: Policisti navajajo, da so za stanje odgovorni: Marjan Šarec, Damir Črnčec, državni sekretar v Šarčevem kabinetu, in Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve.

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska.si.

 • učko

  Šaro in njegov Po-Klukec sta dva cepca !!!!

 • Darth Vader

  marjan šarec je egocentrični narcisoidni psihopat in nič drugega….#fakepolitik……

  Globalni dogovor o migracijah je bil sprejet, na mednarodni konferenci v Marakešu v Maroku, v ponedeljek 10.11.2018, s strani 164 Vlad. Zgodovinski dogodek je, vodja Združenih Narodov, Antonio Gutierrez opisal kot “stvaritev zemljevida za preprečevanje trpljenja in kaosa”. Še več dvoumnega govora umirajoče globalistične agende. Poplavljanje narodov z milijoni tujcev, ki nimajo nobenega namena asimilacije in ki se jih ne pokliče na odgovornost zaradi njihovih kriminalnih dejanj, je najbrž najbolj potenten recept za trpljenje in kaos, ki ga je svet kadarkoli poznal. Francozi, morda največji nacionalisti svetovne zgodovine, so dosegli točko zloma. Po ulicah so postavili večje število giljotin – orodje, ki so ga izumili v francoski revoluciji, da so odsekali skoraj 40.000 glav voditeljev države. V Bruslju v Belgiji so ljudje izbruhnili v
  protestih proti svoji Vladi zaradi podpisa dogovora Združenih Narodov o migracijah. ISIS poziva k napadom na protestnike v rumenih jopičih, kot da bi podpirali globalistično francosko vlado. Medtem so globalne elite
  in radikalna levica nategnili svoje podložne minjone, da mislijo da je agenda odprtih meja agenda miru. Ostali se trudimo, da svet ne bo padel v roke tistim, ki iščejo več oblasti na račun globalnega uničenja.
  Lebanon se je strinjal z dogovorom Združenih Narodov o migracijah in oni kopljejo tunele pod zidom na meji z Izraelom. Tunele koplje radikalna islamska skupina Hezbolah, ki zasleduje cilj uničenaja Izraela. Mehika se strinja z dogovorom Združenih Narodov o migracijah. več v vieoprispevku s slovenskimi podnapisi: https://ambasador21.wordpress.com/2018/12/17/video-brez-mej-migracija-je-orozje-ki-se-uporablja-za-unicevanje-drzavne-suverenosti/

 • sem dokaj

  Od kod je na zahodni meji polno migrantov v postopku, ki posedajo pred poslopji policije.
  Mar jih Italijani vozijo iz Lampeduze nam razkazovat na mejo z Italijo. Ta balast je ves prišel k njim od nas, nato pa ilegalce nam vračajo.

 • Darth Vader

  mimogrede…..na prvi sliki, kjer sta naturalizirani šiptar in polpismeni retard iz gorenjske poklukar……izgledata, kot da se bosta oba pedra vsak trenutek pofukala, toliko ljubezni seva na sliki iz njih

  • sem dokaj

   Uf, uf, tvoja ostrina je hujša od njihove laži.

   • Darth Vader

    ko jebe tedva klovna, za njihovo plačo (če slučajno ne delaš v javni upravi) še vedno v obliki raznih tržnih dejavnosti, plačujemo tisti, ki nismo prisesani na davkoplačevalski kapital oziroma proračun……in dokler kot davkoplačevalec slovenije (zaenkrat še) plačujem tedva klovna s svojim trudom, bosta za ne-delo, sprenevedanje, zavajanje in laganje prejela tudi takšen tretman…..kje si videl to pravljico, da plačuješ nekoga s svojim denarjem, trudom in znanjem, ta klošar pa s tvojim denarjem dela proti tebi oziroma te uničuje? kje si videl to burlesko še na tem planetu? združeni narodi so nekaj jebal ameriko, pa jim je trump ustavil financiranje…..si jih zadnje čase kaj slišal?

    • sem dokaj

     Dajmo še teh nekaj klovnov spravit z državnega prizorišča v ograjeni cirkus, se strinjam.

 • VERZIFIKATOR

  Marjanca Spodklanca

  ŠARO VARUH MEJE

  Šara lani psička smo kupili,
  s trinajstimi le odstotki vsega,
  na popust dobili smo zgolj tega,
  s tem naj bi se pač zadovoljili.

  Da bo branil meje nam dvorišča,
  ni tedaj nihče zares razmišljal,
  Šara vzeti ni preveč pomišljal,
  kakor vzameš kakšno reč s smetišča.

  Šaro laja, skrbno nadzoruje
  nam dvorišča in posesti meje,
  govori se in da bo kasneje
  lajal cucek vsak dan le še huje.

  Cucek ta opazi kriminalce
  že ko bližajo se serpentini,
  jih popade urno na klančini,
  vzame bojda jih domov za talce.

  Takšne širijo o njem novice,
  varuh meje je in to sposoben,
  vam opis podajo še podroben,
  Šaro da lovi prebegle ptice.

  Z njim je še Pokljukec, cucek drugi,
  bevska bojda ta vso noč za stavo,
  s Šarom da si priborita slavo,
  drug je drugemu s tem na uslugi.

  Koliko sta cucka nalovila,
  vam povedati sploh ni mogoče,
  na dvorišču že postaja vroče,
  vse ubegle tja sta napodila.

  Ko na poti kakšen teh opeša,
  Šaro k sebi mu domov pomaga,
  v nastanitev pospešeno vlaga,
  ptic prebeglih je, da se ti zmeša.

  Srečaš že na vsakem jih koraku,
  Šaro jih s Pokljukcem čuva budno,
  je le to domačim vse bolj čudno,
  da nasedli bebčki so bedaku.

 • Peter

  Meja je dejansko dobro varovana.
  Hrvati ne poročajo o ilegalnih prestopih z naše strani. Torej kaj spet gnjavite in zavajate in delite narod ?

 • šmentanamuha

  Ani Bidar (Zedinjena Slovenija) je zadnjič posnela vrata v ograji, ki so nezaklenjena in nezaščitena. Prav za norca nas imajo.

 • šmentanamuha

  Cerar, Šarec, Poklukar … zapomnili si bomo.

 • Franjo Trojner

  Šarec ves čas take seka, da se človek upravičeno vpraša a morda pije?? Če ne in trezn, kot predsednik vlade dela in govori neumnosti, smo pa res z državo vred vsi v pizdi.

  • Novakec1

   Tahujš šele prihaja.

 • šmentanamuha

  Najmanj 7.000.000 (sedem milijonov) afro-arabcev nam mislijo uturiti, po neki prijekciji celo do 18.000.000. Te izračune so naredili v Bruslu. Folk, najhujše šele prihaja. Če boste spali, morda sploh ne boste vedeli, kdaj bo konec.

  • pajot

   Suma sumarum 9 afroarabcev po osebi. Lepo. V naši družini jih bomo imeli torej 27.

 • Novakec1

  Šefic pa diktira tempo iz ozadja, pa čist tiho je in lepo skrit dela svoje delo po naročilu iz tujine.

  • Darth Vader

   šefic je res pezde…za malce denarja je zvest tistemu, ki ga plača,pa tudi če povzroča pizdarije celotnemu narodu v sloveniji…..res mentalni siromak idealen kader za slovensko policijo…….

 • Anton

  ta dva sta kot da bi gledal risanko

  https://www.youtube.com/watch?v=fPXg9gUWS20

  sarkazem press