Policija ne dvomi v resničnost izpovedi Moravca glede ugrabitve – v teorije zarote verjamejo le še obupani levičarji

Mirko Moravec

Na policiji smo preverili, ali obstaja kakršen koli dvom, da 79-letni Mirko Moravec iz Malega Nerajca v Beli krajini ni bil ugrabljen s strani migrantov. Odgovorili so, da glede na ugotovljeno ni nobenega dvoma v to. Pri ugrabitvi, odvzemu motornega vozila in ropu so sodelovali le tujci, sodelovanja drugih oseb pri tem niso ugotovili.

Alenka Drenik iz novomeške policijske uprave nam je včeraj odgovorila, da so novomeški kriminalisti v petek, 10. maja 2019, opravili policijsko zaslišanje osumljencev kaznivih dejanj ugrabitve, odvzema motornega vozila in ropa. V popoldanskih urah pa so kriminalisti osumljence – državljana Maroka in dva državljana Alžirije – s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju za vse tri odredil pripor.

V postopku ni bilo ugotovljenih okoliščin, ki bi povzročile kakršen koli dvom o obstoju kaznivih dejanj. Prav tako ni bilo ugotovljenih okoliščin, ki bi kazale na vpletenost drugih oseb v kazniva dejanja, navajajo na policiji.

Mirko Moravec, ki se je po ugrabitvi najprej zatekel k prvi hiši v kraju Prelože pri Lokvi, je bil najprej zaslišan na policijski postaji Sežana, ki jo vodi Jožef Muhič. Policisti v Sežani so pri tem zavarovali tudi vse dokaze, med drugim tudi obleko ugrabljenega Moravca, ponudili so mu tudi zdravniško pomoč. Nadaljnje postopke so prevzeli novomeški policisti, ki so z ugrabljenim opravili še dodatne pogovore.

Vodstvo policije je o tem poročalo na novinarski konferenci, poročilo o tem je dostopno tukaj.

Več si lahko ogledate na portalu moja-dolenjska.si

 • JANEZ GUS

  Moravec naj toži te levičarske pisune vključno z lepotico Carlevo.Zgleda,da je bila tudi ona zaprta v gepeku.

  • pajot

   te popravljam. Ni lepotica,temveč lepotec.

   • JANEZ GUS

    Princ Evgen.

 • Sonce

  Sem mislil da je policija del Kučanove udbo mafije in da ji ne morem zaupat ker laže in zavaja, zdaj vidim da ji lahko zaupam.

  • pajot

   He,he,he,prebrisanec.

  • alojz

   Se čuti sarkazem. Človeka so zasliševali policisti. Ne preiskovalni sodniki ali tožilci, ki dajejo “napotke” policiji.

   • Sonce

    Vodstvo policije (!!) je o tem poročalo na novinarski konferenci, poročilo o tem je dostopno tukaj.

    https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/99027-v-zvezi-z-vcerajsnjo-ugrabitvijo-moskega-v-beli-krajini-policija-prijela-drzavljana-maroka-in-dva-drzavljana-alzirije

    Vredu dečki, važno da policija ni del Kučanove udbomafije, jaz jim zaupam.
    Zdaj so se dokazali.

    • stajerc5

     Sva ze dva, ki zaupava. Jaz zaupam tudi Hrjavcu in Carletovem Eugenu, da o Family Leftic sploh ne govorim! Ejjj, kdo je zdaj bolj zaveden, a!?

     • Sonce

      Vidiš, jaz pa Erjavcu ne zaupam, nobenemu ki je v parlamentu več kot 10 let ne zaupam nič.

   • Dada

    Se čuti, da nekdo bluzi. Se čuti, da nekdo na prazno pumpa. To je streljanje s prazno fračo. Najprej je treba vedeti, kaj policija naredi, kako in kdaj tožilstvo usmerja. Veš, to je dorečen postopek. PA policija ne zaslišuje, to bi bilo izjemoma, če preiskovalni sodnik prepusti policiji, kar se še ni nikoli zgodilo. Ker nekdo komentira o nečem neznanem, je čutiti sarkazem, ha,ha,ha.

 • šmentanamuha

  Mrhovinarka Evgenija (presstitutka ali prostitutka je za njo predobra beseda) se seveda za svoje zlonamerno pisunstvo ne bo nikoli opravičila in ga popravila.

  • FORT WORTH

   Zgleda, da je tako zleht, da jo skodozeljnost rajca…
   Se nekaj je takih motenih modelov.

  • samotoje

   Zakaj pa bi? Nihče je ni vrgel iz službe.

 • antimur

  Takšni dvomi se lahko porajajo samo v levofašističnih tikvah. Ljudje smo vas zdavnaj spregledali, prekleti kučanisti, že od Krambergerjevega umora dalje, Depale vasi, Slivnikovega umora, Patrie in drugih zločinskih dejanj proti Slovencem in Sloveniji.

  • Slovenec

   Točno. Nismo pa enotni, da bi šli množično na ulice in vztrajali
   do padca vlade.

 • Slovenec

  Kakšna antislovenska oblast, ki ne verjame domačinu Slovencu in ta oblast zavaja celotno javnost.

 • Dragan Krstič

  Voice of Europe poroča o nasilništvu afriških migrantov na Portugalskem.

 • Jan Kovalski

  Če kdo ne ve:
  Mirko Moravec je pri svoji pripovedi večkrat uporabil tudi termin “žličkarji”.
  Za ta duhovit termin sem prvič slišal. Namreč Mirko je povedal, da sta ga še preden so ga ugrabili na vinogradu obiskala dva arheologa (kar so pozneje potrdili tudi na njuni ustanovi kjer sta zaposlena).
  Torej:
  Arheolog = Žličkar

  • samotoje

   Kadar pridejo žličkarji na sceno, gredo ljudem lasje pokonci, ker se vsa gradbena dela zavlečejo za kar nekaj časa. Že nekaj časa uveljavljen izraz.

 • Imperial Commando

  Jaz nič ne verjamem, bo že Rdeči Balonček povedal kako in kaj. Že par dni nazaj je dejal, da NPU preiskuje varianto , da je bila ugrabitev zrežirana in da več sledi! Celi faking breaking news!

  :P

 • Jan Kovalski

  V preteklosti so slovenski komunisti pošiljali na avstrijsko Štajersko teroristične udbaše, da so podstavljali razstrelivo pod spomenike, krajevne table in v Velikovcu so celo razstrelili stavbo. O tem zadnjem je bil obveščen tudi Danilo Tuerk, bivši preCednik SLovenije. Vse z namenom, da se očrni avstrijske hajmatdinstovce.
  To omenjam zato, ker je podtikanje svojih kriminalnih dejanj drugim standardno početje komunistov in njihovih današnjih ponosnih naslednikov. Zato ni čudno da Moravcu želijo podtakniti to kar bi oni sami naredili.
  Svinje pač razmišljajo po svinjsko.

  • Sonce

   Grozljivo je bilo ko so v sosednjo Avstrijo poslali ugrabitelje, ki so ugrabili grške trgovce!
   Samo jim je ugrabitev spodletela, avstrici so jih posneli, ugrabljeni pobegnili, posledično so ugrabitelji končali za avstrijskimi zapahi.
   Rdeči amaterji pač

 • Antonius

  Koga pa zanimajo politikantski dvomi in ne dvomi slovenske *milice*?!
  Zadostuje, da Slovenci dvomimo v poštenje in zdravo pamet slovenske policije.
  Jevšek je bil do upokojitve glavni šef neodvisne policije, danes se napihuje pa med preimenovanimi komunisti, kjer promocijsko ob veleizdajalcu, s Fajonovo naskakuje evropski parlament.
  Policija ne dvomi v resničnost izpovedi 80 letnega starca? Zakaj bi starec pri teh letih sploh lagal.
  Presstituti?! Prebutasti so, da bi si zastavili preprosto vprašanje, zakaj, čemu naj bi 80 letni starec lagal.
  Carlova je pa itak straniščni osat. Čakamo, da jo nekdo končno poserje in odplakne iz školjke v greznico

  • Dada

   Zadostuje, da Antonius napiše par laži, potem bo kdo iz SDS to laž podprl, pa bo nov emigrantski terorist na sceni. Oh, je že. Hitri, hitro. i,

   • Antonius

    Par laži?! Izpostavite obe, ki sem jih zapisal.

    • Dada

     1. Zadostuje, da Slovenci dvomimo v poštenje in zdravo pamet slovenske policije. Prva laž, ti nimaš kaj ocenjevat policijo, za to so institucije
     2. Jevšek je bil do upokojitve glavni šef neodvisne policije.
     <Druga laž, bil direktor kriminalistične policije, sedaj ima doktorat iz policijjske znanosti, haaalooo.čLOVEK JE DELAL 30 LET V POLICIJI
     3. Koga pa zanimajo politikantski dvomi in ne dvomi slovenske *milice*?!
     NIMAMO MILICE, IN POLICIJA NIMA NIČ S POLITIKO, NE MEŠAJ POLITIKE SDS IN POLICIJO
     IN Starci pri teh letih spolno zlorabljajo vnuke in zelo dobro lažejo, NE REČEM ZA TA PRIMER NIČ, MI ZADOSTUJEJO UGOTOVITVE POLICIJE
     IN Policija ne dvomi v resničnost izpovedi 80 letnega starca? Ne, ne dvomi, podala je kazensko ovadbo. PS je za vse tri prijete odredil prvih 30 dni pripora. Torej Antonius, pogorel si na celi črti. Kolikor si se zlagal, zdaj imaš ogledalo.
     PUMPAJ ljudi takrat, ko imaš kaj materiala.

     • Antonius

      Policija je javna služba, ki jo plačujem tudi jaz. Ne samo sprenevedanje s šerijatarji, tudi pranje denarja v NLB je zadosten razlog, da njeno ne delo povsem upravičeno kritiziram.
      Jevšek je bil šef v policiji, ostale podrobnosti so pa ob tem popolnoma nepomembne. Policija je, bi morala biti povsem depolitizirana, obnašanje Jevška v javnosti pa dokazuje, da je bil še kako političen in po naročilu političnih, pristranski.
      Ozrite se po početju Kresalove in direktorju policije Janku Goršku, ki ga je nastavila Kresalova, ob ravnanju policije v primeru Baričevič. Tožilko Kotnikovo so takrat politikantsko spravljali ob službo, ker je opozorila na kri v prvem nadstropju in izpostavila kamere, ki so posnele avto na begu, kot ga ima njen Senica.
      Ostalo, kar ste v zvezi z mojim komentarjem nasračkala spodaj, pa niti branja ni vredno. Kot bi v frizeraju dlako iskal med odstriženimi lasmi.

     • Dada

      SEVEDA je nepomembno, če ti lažeš in trosiš in kvasiš neumnosti. Jaz sem že enemu državljanu povedala, da če plačuje davke, da še ne pomeni, da bo zajebaval druge z izmišljevanjem in z lažmi. Do tedaj je še vsakega tožil na sodišču, potem je nehal.

      Jevšek je bil vedno profesionalen v policiji, Goršek je bil nastavljen toliko kot vsi do sedaj, in po tem, torej nič politično. Vsak bedak misli, da kritizira, a se dela osla iz sebe, kot ti Antonius. v policiji ni politike. Vsake toliko časa kdo od zunaj policije kaj napiše, a najbolj političen v policiji , je bil inšp. Vinko, ker je šel v SDS, za njim je šel v politiko Zinrajh, vendar v redu, ker je že on bil zunaj policije. Misliš, da si frajer, v resnici pa samo kvasiš, sploh ne veš kaj je bilo s Kotnikovo. Ne gre za to kaj je opozarjala, niti kaj je ali ni videla. Bedak, spet ne veš. SEVEDA zate ni pomembno da ne veš. Kotnikova je preganjala dva policista, ki sploh nista bila tam na kraju v zadevi Baričević……Zato se gre, ker je nekaj preganjala, kar je brez veze, kasneje policista nista bila obsojena. Torej tožilka ni nikogar preganjala, ki bi kaj narobe naredil, skril kar ti namiguješ, kri, kamere itd., bedak si in boš ostal.

      ČE NEKAJ KRITIZIRAŠ MORAŠ VELIKO VEDETI, očitno si v SDS, ker veš zelo malo, kritiziraš pa veliko.

     • Antonius

      Dva površna policista inšpektorja, pa kri umrlega Baričeviča v prvem nadstropju na stikalu luči in snemalne kamere v okolici, ki naj bi ne posnele tistega avta, ki je bil na moč podoben Seničinemu, so bila tožilkina vprašanja in očitek Kresalkini policiji, ki je naslednji dan z medicinsko oskrbljenim partnerjem v KC, takoj pobrisala v Švico. Kotnikova jim je bila zelo nevarna pri skrivanju resnice o smrti Baričeviča in pobeglem avtu z Oražmove, zato so jo nemudoma suspendirali in spravili na sodišče, kjer jo niso uspeli obsoditi.
      Da policaji niso bili obsojeni se ne čudite samo vi. Zaradi mižanja ob pranju iranskega denarja v NLB se tudi ne bo nobenemu inšpektorju na glavi skrivil las.
      Nekje sem zapisal, da ste tepka, zdaj pa k tepki dodajam še lažniva.
      —– Da lahko kritiziram, moram veliko vedeti?! Vi ne veste nič, pa se kljub temu napihujete.

     • Dada

      Bedak, spet, na pamet. Osebno poznam tista policista, ki jih je Kotnikova ganjala. zapomni si za uho, nista imela nič za zadevo. Odločajo tisti, ki so bili tam, na kraju samem in vodijo ekipo. Če pride tožilka na kraj in preiskovalni sodnik, odločata onadva in je policaaj samo izvajalec. Nauči se enkrat kritizirati tisto, kar je narobe ne obstransko.

     • Antonius

      Na portalu lahko vsi vse osebno poznamo. Zavisi od potreb zagovarjanja in laganja.
      Policaja, inšpektorja sta vam zaupala in povedala, o čemer sta zagotovo zaradi svoje varnosti strogo molčala. Navsezadnje se človek vpraša, kdo pa ste, da bi vam kot znanec policaj zaupal.
      Problem ni ne preiskovalni sodnik, ne tista inšpektorja, problem je Kotnikova in tisti one, ki je Kotnikovi povedal, kar je policija načrtno spregledala in prikrila.

     • Dada

      Seveda in druge trabulajke, ha,ha policaju naročeno, ha,ha Domišjija nima meja, če pa je podprta z SDS miselnostjo, potem postane zabavno. Nihče ni nič sporočil Kotnikovi, to je na njenem zeljniku zraslo, zato so jo opozarjali, da naj ne meša in naj vodi preiskavo. A gospa je menila drugače. Post festum je ugotovila, da nima prav, s prepozno. Sodišče je vabilo policaje na zaslišanje, brez veze. Jaz sem bogaboječa, javna uslužbenka, čuva me pa župnik, ki moli zame. Mimogrede moj sošolec iz osnovne šole. On mi občasno pove zgodbe o pobojih komunistov med 2. svet vojno.

     • Antonius

      Na njenem zeljniku zraslo? Vi boste že vedeli, ker je prirejenih resnic na vašem zeljniku polno.

     • Dada

      Na žalost je pozabila, da je pravnica in da na sodišču štejejo dokazi in ti so zakonito pridobljeni. Zeljnik nič ne šteje. Hunch pa uporabljajo detetektivi v ZDA filmih ….

 • Dada

  Moram reči, da kretenizem presega meje. Nihče od vodilnih, V KOALICIJI, kjerkoli ni komentiral resničnosti o ugrabitvi. NA forumih so različni ljudje tudi dvomili.. Pa kaj zato. Veljajo ugotovitve policije. ZA JANŠO IN SDS, veljajo tudi ugotovitve policije glede požara v NOTREDAME…Bi pa dodala, da že nekaj dni SDS izkorišča naivce, ČEŠ… Ne levosredinska koalicija sprejema dodatne ukrepe za varovanje meje in te dni ste bili seznanjeni na TV,
  Še već, leva koalicija sploh ni komentirala TERORISTIČNEGA NAPADA NA AVTOBUS Ljubljani, pa si je to SDS medij popolnoma izmislil. Storilec je bil Kranjčan, Slovenec.
  Raje pišite tako kot se za rumeni tisk spodobi, Kaj ima Megan Markle oblečeno sedaj po porodu. Tukaj ste povsem nekredibilni. VELJA za SDS, kaj je že to resnica ??? Bo treba zakopat globoko

  • JANEZ GUS

   Za rit se vkoli in poj internaciponalo.

   • Dada

    Ti poj domobransko himno, pa si nekaj v rit vštekaj, da bo zvenelo bolj moderno, ha,ha,ha. To bo vibrratto. Janez.

    Saj vem, resnica boli, boli…Tako je življenje ne moremo pomagati.

  • stajerc5

   Ja Dadek, pa tebi se je cisto zdadilo, ejejej!

 • Dada

  Moram reči, da kretenizem presega meje. Nihče od vodilnih, V KOALICIJI, kjerkoli ni komentiral resničnosti o ugrabitvi. NA forumih so različni ljudje tudi dvomili.. Pa kaj zato. Veljajo ugotovitve policije. ZA JANŠO IN SDS, veljajo tudi ugotovitve policije glede požara v NOTREDAME…Bi pa dodala, da že nekaj dni SDS izkorišča naivce, ČEŠ..GLEJTE. Ne, levosredinska koalicija sprejema dodatne ukrepe za varovanje meje in te dni ste bili seznanjeni na TV,
  Še već, leva koalicija sploh ni komentirala TERORISTIČNEGA NAPADA NA AVTOBUS Ljubljani, pa si je to SDS medij popolnoma izmislil. Storilec je bil Kranjčan, Slovenec.
  Raje pišite tako kot se za rumeni tisk spodobi, Kaj ima Megan Markle oblečeno sedaj po porodu. Tukaj ste povsem nekredibilni. VELJA za SDS, kaj je že to resnica ??? Bo treba zakopat globoko

 • Marija

  Ste pričakovali kaj drugega?Seveda ugrabljeni se je sam ulegel v prtljažnik in užival v šest urni vožnji.Saj ni da bi človek še kaj komentiral.

 • kalavnik

  Levicarji so na istem mentalnem nivoju kot muslimani, v pretezni meri tudi katoliska veja krscanstva, kjer se ne casti boga, marvec papeza, z razliko, da katoliki ne ogrozajo svetovnega miru, so benigni v primerjavi z malignimi levicarji ali Islamom, ki je levicarstvu ideolosko popolnoma kompatibilen.

  Tako Islam kot socializem zapovedujeta fizicno odstranitev vseh drugace mislecih, v islamu je to zapisano v koranu, pri levicarjih v vseh vasih taksnih in drugacnih manifestih vkljucno s Hitlerjevo Mein kampf, postmarksisticno teorijo se enega pravega socialista kar je Hitler nedvomno bil.,

  Z levicarji je racionalna debata popolnoma nemogoca, kar je dokaz njihove mentalne bolezni v kombinaciji z opranimi mozgani.
  Levi destruktivizem odraza jasno sliko agende,ki jo skupaj z Islamom krvavo zagovarja in udejanja.

 • opazovalec

  Glede na zgodovino stranke (Po spominu ujet prisluh Janša-Senader: “Incidenti (v Piranskem zalivu namreč) niso več potrebni…” ni tako neumestna teza, da je ugrabitev montirana. No,čas bo pokazal svoje, trenutno pa moramo verjeti policijskim ugotovitvam

 • kokobily

  A je kdo zasledil kakšno besedo o “dveh arheologih”, ki bi bili ta prvi, ki so ugrabljenemu pristopili ???
  To, o “arheologih” so bnile trditve “ta starega”.. Naj bi nekdo zapisal št. tablic njunega avta…
  Ničesat več o njih.