Policija podala kar dve kazenski ovadbi zoper župana Arsenoviča?

Župan Arsenovič (Foto: Družabna omrežja)

Mariborski kriminalisti naj bi zaključili preiskavo incidenta župana drugega največjega mesta v Sloveniji Saše Arsenoviča z mladoletnikom in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kot neuradno poroča portal 24ur, naj bi kriminalisti zoper župana Arsenoviča zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe na tožilstvo podali ovadbo. Po neuradnih informacijah pa naj bi mariborskega župana ovadili tudi zaradi suma kaznivega dejanja groženj.

Mariborski župan še vedno v svoj zagovor pravi nasprotno, kar mu kriminalisti očitajo, tj. napad na mladoletno osebo. Pravi, da si želi, da bi se zadeve čim prej raziskale: “Ponavljam, da v samem dejanju ni bilo očitanega nasilja in da se to nasilje zlorablja v politične namene, sam imam mirno in čisto vest in komaj čakam, da se postopek zaključi ali na tožilstvu ali pa potem na sodišču.”

Svojega županskega stolčka se torej Arsenovič še naprej oklepa, pa čeprav je zaradi tega že izgubil večino v mestnem svetu, še več, kandidiral bo ponovno za župana. Meni namreč, da dobro dela v korist mesta Maribor. Na tožilstvu bo torej, da presodi, ali bo postopek vodilo naprej ali ovadbi zavrglo.

E-Maribor