Policija potrdila: Štirje tujci v Ljubljani napadli par: moškega pretepli, žensko spolno zlorabili

Slika je simbolična. (Foto: epa)

V noči s sobote na nedeljo naj bi štirje tujci (domnevno migranti, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo) v podhodu na Vilharjevi cesti v bližini železniške postaje v Ljubljani pretepli moškega in spolno zlorabili žensko. Odgovore ljubljanske policije čakamo od torka.

Na začetku tedna nam je naš vir sporočil, da so v noči s sobote na nedeljo v podhodu, ki povezuje železniško postajo in Zeleno jamo štirje tujci napadli par. Moškega so brutalno pretepli, žensko naj bi spolno zlorabili.

Že v začetku tedna smo vprašanje v zvezi s to neuradno informacijo poslali na PU Ljubljana, vendar do tega trenutka nismo dobili potrditev ali zanikanje informacije. Ker menimo, da je informacija v času, ko migracije postajajo vse večje varnostno tveganje za državo in resna nevarnost za prebivalce Slovenija, smo se v uredništvu vseeno odločili za objavo, čeprav gre za neuradno in nepotrjeno informacijo.

Popoldan smo prejeli odgovor PU Ljubljana. Objavljamo ga v celoti: »Potrdimo lahko, da smo bili v noči iz sobote na nedeljo obveščeni o kaznivem dejanju zoper spolno nedotakljivost na območju Bežigrada. V dogodku je bila ena oseba lažje poškodovana, policisti pa vse okoliščine dogodka še preverjajo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Več podatkov vam zaradi sekundarne viktimizacije žrtve, ter interesa preiskave ne moremo posredovati.«

Spomnimo. V začetku septembra smo prejeli neuradno informacijo, da so migranti pri pregledu vlaka poškodovali slovenskega policista, ki je moral pomoč poiskati v bolnišnici. O tem dogodku slovenska policija ni poročala. Po objavi informacije in poizvedovanju pri policiji, je bil dogodek potrjen.

Demokracija