fbpx

Policija: Umor in samomor v belokranjski Radovici

Stop, policija, trak, svarilni. Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

“Metliški policisti so se v četrtek, 12. 1. 2023, odzvali na obvestilo zaskrbljenih občanov, da se jim 61-letna znanka iz Radovice ne javlja na telefon. Ob prihodu na kraj, nekaj pred tretjo popoldan, so policist v garaži našli obešenega moškega, v prostorih hiše zraven pa mrtvo žensko,” sporoča policija. 

“Na kraj so nemudoma poklicali reševalce in dežurno zdravnico, ki je lahko le potrdila, da sta oba mrtva,” v nadaljevanju sporoča policija. Primer so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave, ki so ugotovili, da gre za 61-letnico in 38-letnika, ki sta v sorodstvenem razmerju in sta živela na istem naslovu, so še zapisali. O dogodku so policisti obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca. Po prvih ugotovitvah ogleda je 61-letnica umrla nasilne smrti, 38-let star moški pa se je obesil.

Znakov nasilja pri njem niso odkrili. Med pregledom prostorov so našli še dva mrtva psa in dve mrtvi mački. Ogled kraja so kriminalisti zvečer prekinili in ga nadaljevali v petek zjutraj. Med nadaljevanjem ogleda so zasegli oster predmet, s katerim naj bi 38-letnik zadal smrtne poškodbe pokojni 61-letnici. Našli so tudi poslovilni pismo. “Da se ugotovijo vse okoliščine dogodka in čas nasilne smrti, je preiskovalna sodnica za pokojnico odredila sodno obdukcijo,” še navaja policija.

Domen Mezeg