Policisti bodo izvajali poostreno kontrolo na cestah, zato vozite trezni!

Foto: iStock

Slovenska Policija sporoča, da bodo policisti med 11. in 24. decembrom 2017 po vsej Sloveniji preverjali, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola. Več pozornosti pa bodo v tem obdobju namenili tudi preverjanju prisotnosti drog pri voznikih, so poudarili na novinarski konferenci v organizaciji Agencije RS za varnost prometa. Vožnja pod vplivom drog je namreč čedalje bolj razširjena tudi v Sloveniji.

Izvajali bodo tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola in sicer bodo preverjali, kje oz. v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku, uživali alkoholne pijače.

Namen poostrenega nadzora je osveščanje o problematiki vožnje pod vplivom alkohola in drog, zmanjšanju števila neodgovornih voznikov ter s tem tudi k zmanjšanju števila prometnih nesreč, ki jih povzročijo taki udeleženci v prometu. Poleg tega so aktivnosti del evropsko usklajenega nadzora, poimenovanega ‘Alcohol & Drugs’, ki bo istočasno potekal v več evropskih državah in se mu pridružuje tudi slovenska policija

Celoten članek si lahko ogledate na portalu e-maribor.si.