Policisti z Mirne med tovorom tovornjaka našli sirskega migranta, samo na območju Črnomlja so jih v enem dnevu prijeli 55!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli 55 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Bralec nas je obvestil, da so v iskalni akciji na Mirni iskali nezakonitega migranta, kar so nam pozneje potrdili tudi na policiji.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v eni noči med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli kar 55 nezakonitih migrantov. Med prijetimi tujci je bilo več otrok, tiste brez spremstva so policisti odpeljali v center za tujce. Več tujcev so zaradi izčrpanosti, obnemoglosti in zdravstvenih težav oskrbeli v Zdravstvenem domu Črnomelj in novomeški bolnišnici. Policijski postopki s tujci pa še niso zaključeni.

Bralec nas je obvestil, da je na Mirni na Dolenjskem potekala iskalna akcija za pobeglim migrantom. Na naše vprašanje so nam s policije odgovorili, da so 14. avgusta na Mirni izsledili in prijeli državljana Sirije, ki se je v tovornem delu tovornega vozila turških registrskih oznak, skrit med tovorom, izognil mejni kontroli in nezakonito vstopil v Slovenijo. Tujca so policisti po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

C. Š.