fbpx

Pridobitve občine Krško pod vlado Janeza Janše

V zadnjih dveh letih je bilo vodilo vlade, da “Slovenija ni samo Ljubljana” in da so pomembni vsi državljani v Sloveniji, ne glede na to, kje živijo.  S sredstvi državnega proračuna in različnih evropskih skladov so bili v Sloveniji sofinancirani številni projekti in programi. Ti s spodbujanjem lokalnih razvojnih programov dolgoročno pomagajo k enakomernemu razvoju urbanih središč in podeželja po vsej državi.

Ker so državnozborske volitve vse bližje, je tudi vse več pozornosti usmerjene v aktualno vlado, ki je v zadnjih dveh letih pokazala precej posluha za potrebe občin po celotni Sloveniji. V občinske proračune je z zvišanjem povprečnine prišlo bistveno več denarja kot kdaj koli prej, povečale so se investicije države v infrastrukturne projekte lokalnega značaja.

V nadaljevanju navajamo projekte, ki jih je vlada Janeza Janše v tem mandatu potrdila, načrtovala, začela izvajati oziroma jih dokončala za občino Krško.

Skupaj evropska sredstva: 5.395.174 evrov

Največji investicijski zagon v zgodovini države

V Sloveniji imamo v času te vlade po oceni ekonomistov največji investicijski zagon v zgodovini države in najvišjo rast bruto domačega proizvoda v EU. Pri investicijah gre skupno za 7,96 milijarde evrov vreden naložbeni cikel, od tega 6,760 milijarde evrov iz državnega proračuna in 1,2 milijarde evrov iz različnih evropskih skladov.

Pregled izvedenih projektov ter projektov, ki so teku in je zanje zagotovljeno financiranje bodisi v proračunu bodisi v skladih, si je mogoče ogledati tudi na zemljevidu slovenskih občin – Projekti po občinah.

Moje Posavje