fbpx

Resnica okoli najdenih trupel moškega in ženske v Kopru še vedno nejasna!

Foto: iStock

V nedeljo so bili na Policijski upravi Koper obveščeni o tem, da pod balkonom stanovanjskega bloka ležita mrtva ženska in moški. Na kraj dogodka je odšla policijska patrulja, ki je zavarovala območje, kjer so našli trupla. Na podlagi zbiranja obvestil je bilo ugotovljeno, da gre za 49-letno Koprčanko in njenega 51-letnega partnerja, sicer državljana Hrvaške. 

Potem, ko so kriminalisti in policisti zbrali potrebna obvestila in opravili ogled kraja dejanja, je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo obeh najdenih trupel.

Sosedje so po navedbah Primorskih novic pred dogodkov iz stanovanja sedaj pokojne 49-letnice v devetem nadstropju slišali kričanje in prepir. Po nekaterih domnevah, kot so dejali, naj bi moški po prepiru v globino porinil žensko, nato pa naj bi skočil še sam. V današnji izjavi za javnost so razkrilil, da trenutno ne morejo potrditi navedb medijev, da je bilo storjen umor, preiskava je namreč še v teku, prav tako tudi obdukcija.

Dejan Grandič, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Koper, zaradi interesa same preiskave medijem ni izdal, ali je bila ženska pred samim padcem morebiti zabodena ter kaj točno so zasegli v stanovanju žrtve. “Trenutno potekajo vse aktivnosti zaradi razjasnitve okoliščin tega dogodka, tako da ne moremo odgovoriti na vprašanje o motivu tega dogodka, prav tako tudi ne tega, ali je bilo pri tem dogodku storjeno kaznivo dejanje,” je povedal Grandič po poročanju STA.

Foto: STA

Par je bil v času dogajanja sam
Pokojna naj bi bila prav tako tujka, vendar je imela slovensko državljanstvo, že vrsto leto naj bi živela v Kopru. Policija še vedno nadaljuje z zbiranjem obvestil in druge aktivnosti za razjasnitev vseh okoliščin. Hrvaško diplomatsko-konzularno predstavništvo v Sloveniji je bilo v nedeljo že obveščeno o smrti hrvaškega državljana. Zoper dvojico, ki je umrla, policija do sedaj še ni posredovala zaradi kaljenja miru, je pa znano, da je bil par sam v času dogajanja.

Nina Žoher