Romsko klanje: Pri Krškem zaradi pasjega laježa 19-letnik do smrti zabodel 26-letnika!

Slika je simbolična (Foto: Facebook)

V Straži pri Raki v občini Krško je 19-letnika domnevno zabodel 26-letnik, ki ga policisti še iščejo, do dogodka pa naj bi prišlo zaradi pasjega laježa. Na tem območju se sicer že desetletja naseljujejo Romi.

Dolenjski policisti preiskujejo uboj v naselju Straža pri Raki v občini Krško, kjer naj bi po po poročanju lokalnih medijev v ponedeljek po 22. uri prišlo do spora med mladoletnikom, 19-letnikom in 26-letnikom. Zaradi vbodnih ran naj bi slednji izkrvavel na kraju zločina. Kot navaja Škandal24, policisti osumljenca še iščejo.

Razlog za spor naj bi bil pasji lajež
Trojica naj bi se domnevno sprla zaradi pasjega laježa, sledil je pretep, eden od osumljenih pa naj bi pograbil oster predmet in 26-letnika večkrat zabodel v predel vratu in v hrbet. Policija je bila o dogodku obveščena v ponedeljek okoli 21:30. O dogodku je bila obveščena preiskovalna sodnica, ki skupaj s kriminalisti opravlja ogled kraja kaznivega dejanja. Obveščena je bila tudi okrožna državna tožilka, za pokojnega pa so odredili sodno obdukcijo.

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Na tem območju se že desetletja naseljujejo Romi
Ranjeni se je po nekaj metrih zgrudil in izkrvavel. Kriminalisti naj bi na naslovu mladoletnega osumljenca že opravili hišno preiskavo. Na območju dogodka se sicer Romi naseljujejo že vsaj 40 let.

Rok Krajnc