Roparji vsak dan drznejši

Fotografija je simbolična (Foto: Pixabay)

V zgodnjem nedeljskem jutru so bili policisti obveščeni o roparski tatvini nad državljanom Švedske, ki je bil v družbi dekleta v centru Ljubljane.

Tujca sta ogovorila dva osumljenca in mu medtem odtujila telefon ter denarnico. Oškodovanec je tatvino opazil, zato sta z dekletom zahtevala, naj vrneta odtujene predmete. Nato sta ju osumljenca fizično napadla, kar sta skušala preprečiti varnostnika bližnjega lokala in mimoidoči občan.

Pri tem sta osumljenca z nožem v roki vsem pričela groziti in lažje poškodovala občana, nato pa s kraja dogodka pobegnila. Tja je bilo napotenih več patrulj, ki so prvega 20-letnega osumljenca na podlagi obvestila varnostnikov prijeli v bližini. Kmalu po dogodku je bil na območju Viča prijet tudi drugi 27-letni osumljenec, ki je s kraja pobegnil s skirojem.

Obema je bila odvzeta prostost, pri tem so bili pri 27-letniku najdeni tudi predmeti, za katere se sumi, da so bili odtujeni pri drugih kaznivih dejanjih, ter manjša količina prepovedane droge. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, osumljenca pa bosta zaradi sumov kaznivih dejanj roparske tatvine in lahke telesne poškodbe privedena k preiskovalnemu sodniku.

Portal OS