fbpx

Salonit Anhovo bo namesto občine obnovil vodarno

Foto: STA

STA poroča, da se je cementarna Salonit Anhovo, ki je lastnik vodarne Močila, z dogovorom z Občino Kanal ob Soči zavezala, da bo predvidoma do konca leta 2021 prenovila vodarno in jo avtomatizirala. Tako bi pitno vodo zagotovili tudi za 1138 krajanov v naseljih Deskle, Anhovo, Robidni breg in Močila.

 Iz te občine prihajata več kot dve tretjini naših zaposlenih, zato je bila odločitev o tem, da nadaljujemo z zagotavljanjem pitne vode za prebivalce, v vodstveni ekipi sprejeta soglasno,” je ob podpisu sporazuma povedal prvi mož Salonita Julijan Fortunat.

Dober milijon evrov vredno naložbo v posodobitev vodarne je sicer načrtovala izvesti sama kanalska občina, jo bo pa skladno z novim dogovorom podjetje, ki bo nato občini predalo objekt.

Eden večjih investicijskih projektov na tem področju, ki je do danes bremenil občinski proračun, je zagotovo rekonstrukcija vodarne Močila. Z novim dogovorom, ki smo ga sklenili s podjetjem Salonit Anhovo, sklepamo tudi namero, da vodarno obnovi podjetje ter s tem močno razbremeni občinski proračun,” je pojasnila županja Kanala ob Soči, Tina Gerbec.

C. Š.