fbpx

Škobrnetov hvalospev Katičevi, ki nas in Slovensko vojsko drago stane

Foto: YouTube

Potem ko je klavrno stanje v Slovenski vojski povzročilo pravi vihar in je vlada na četrtkovi seji, 22. februarja, ekspresno razrešila dosedanjega načelnika generalštaba Slovenske vojske, Andreja Ostermana, ter za novega načelnika imenovala dozdajšnjega Ostermanovega namestnika Alana Gederja, se je na socialnih omrežjih javil tudi eden vidnejši članov stranke SD, Jan Škoberne.

Spomnimo, podjetje Škobernetovih, ESOTECH d.d., na veliko služi ravno z Ministrstvom za obrambo. Samo v zadnjih štirih mesecih je bilo podjetju nakazanih čez 570.000 evrov davkoplačevalskega denarja. Kar lepo število novih čevljev in rokavic za slovenske vojake bi ministrica Katičeva lahko priskrbela za ta denar. Pa jih ni. Skratka, po viharju, ko bi morala ministrica Katič odstopiti (v vsaki normalni državi tudi bi!), se je oglasil poslanec Škoberne in ji zapel slavospev.

“Vedno bolj je jasno, da je Andreja Katič ena najuspešnejših ministric za obrambo in številni kar tekmujejo, kdo jo bo bolj učinkovito oviral pri tem, da naredi red in vzpostavi pogoje za rast in razvoj SV. Ampak Andreja se ne da in dela naprej.”

Katičeva je sicer že tretji obrambni minister iz vrst SD. Po Ljubici Jelušič in Janku Vebru je Socialnim demokratom uspelo Slovensko vojsko pripeljati na sam rob preživetja. Žalostno.

S. P.