Skupina mladoletnih državljanov Kosova izsiljevala celjske dijake in z njimi fizično obračunavali – enemu kar dvakrat polomili čeljust!

Foto: iStock

V začetku decembra so bili policisti PU Celje obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala. Pri tem so enega od njiju tako hudo poškodovali, da je zaradi hudih poškodb, dvakratnega zloma čeljusti, še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici. Pri obravnavi tega primera so bili obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova dijaka, ki v bolnišnici okreva po poškodbah, in še enega dijaka, napadla že v začetku aprila letos. Oba so takrat lažje poškodovali.

Pred dobrima dvema letoma so policisti v Celju obravnavali več primerov nasilništva nad mladoletnimi osebami. Takrat so ovadili 20-letnega državljana Kosova, ki je bil pozneje izgnan iz države, nato pa niso beležili izstopajočih primerov nasilja med mladimi.

V začetku decembra so bili obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala. Pri tem so enega od njiju tako hudo poškodovali, da je zaradi hudih poškodb, dvakratnega zloma čeljusti, še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici. Pri obravnavi tega primera so bili obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova dijaka, ki v bolnišnici okreva po poškodbah, in še enega dijaka napadla že v začetku aprila letos. Oba so takrat lažje poškodovali.

Izsiljevali so za denar
Pri zbiranju obvestil so celjski policisti ugotovili še, da je mladoletni državljan Kosova, ki je sodeloval v pretepu, ko so mladoletnika hudo telesno poškodovali, v času od septembra do konca novembra letos najmanj enega mladoletnega dijaka v šolskih prostorih in v okolici šole izsiljeval za denar. V strahu, da ga bo osumljeni pretepel, mu je oškodovani mladoletnik večkrat izročil manjše količine denarja.

Foto: Fb

Osumljeni mladoletni državljan Kosova je na družbenih omrežjih objavljal svojo fotografijo z dvema avtomatskima puškama kalašnikov v rokah in na ta način še dodatno ustvarjal strah med vrstniki in si jih na ta način podrejal. Mladoletnega tujca so zaradi sumov storitve kaznivih dejanj nasilništvo, hude telesne poškodbe in izsiljevanje privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Policija ob tej priložnosti opozarja, naj mladoletniki o vsakem takem ravnanju obvezno seznanijo starše, profesorje ali prijatelje in zadevo prijavijo policiji, saj v nasprotnem primeru dajejo nasilnežem le še večji občutek moči.

H. M.