Slovenija se spreminja v zverinjak

Foto: Primorska24

Prvomajsko jutro je prebivalcem Dolenje vasi pri Senožečah razkrilo grozljiv prizor. Jurij Može je na svojem pašniku našel poklano drobnico, ki so se je lotile divje zveri. Kar 26 ovac je preminilo v zverinskem napadu.

Damjan Vidmar, član lovske družine Senožeče, je potrdil, da gre v tem primeru najverjetneje za trop zveri, volkov, ki so v zavetju teme raztrgali v ogradi nastavljeno pojedino. Zaradi grozljivosti prizora pa se porajajo domneve, da v tem primeru ni šlo samo za napad zaradi hrane. Brutalnost klanja naj bi nakazovala na učenje volčjih mladičev, kar lahko pomeni, da se v okolici Senožeč sprehaja cel trop volkov, ki se brez državnega nadzora nenadzorovano množijo in širijo na druga območja.

Vlada sprejela sklep o odstrelu, nevladniki in sodišče zadržalo izvajanje
Vlada je že lansko leto sprejela sklep za odstrel zveri, ki povzročajo vse večjo škodo po Sloveniji. Vendar pa je sklep naletel na močan odpor nevladnih okoljevarstvenih organizacij, ki so za izražanje svojih “miroljubnih namenov” celo vandalsko uničile stavbo gozdarske službe v Sežani, uničeno pa je bilo tudi lovsko vozilo.

Njihov pritisk je vladni sklep spravil na sodišče, ki pa o odstrelu divjih zveri še vedno odloča. Eko-teroristi tako z nasiljem in izsiljevanjem vlade prek vladnih inštitucij v šahu držijo celotno državo. Za doseganje svojih “okoljevarstvenih ciljev” pa ti militantni posamezniki ne izbirajo sredstev. Očitno bodo stvari v Sloveniji glede urejanja števila divjih zveri ostale na mrtvi točki, dokler ne bomo poročali o prvih človeških smrtnih žrtvah. Strokovnjaki namreč opozarjajo, da je hladno vreme, ki se nam bliža v prihodnjih dneh, idealen čas za nove napade divjih zveri.

Več si lahko gledate na portalu Primorska24

 • Anton

  te nevladnike bi bilo treba vse po vrsti poslati v gulage, da jih delo izuči.Če pogledate cv-je teh nevladnikov, skoraj vsi izvirajo z vrst premožnih držin/oz so podporniki levičarske ideologije.

  sarkazem press

  • piko8

   Nijihovo delo nadaljuje putin!!

   • Anton

    kot sta jo nadaljevala brata Castro in ne boš verjel, oba kajpak iz premožne družine, Che Guevara se je šel eno gverilo, anmest da bi baraba delu,lena, kajpak spet razvajan meščanski otrok, ki ej imel vsega dost, sam vzgoje ne od svojih staršev očitno

    sarkazem press

    • Marija

     Karel Marx tudi mi bil sin reveža.Taki brezdelneži s polnimi žepi denarja se lahko gremo igrice.Kaj pa je enemu politiku za 20 ovac ali telet.On ima plačo pa ima kmet kaj ali ne.Ko bi morali škode plačevati iz svojih žepov bi bila pa druga pesem.Samo dokler ne bodo šli kmetje na nevladnimi in se z njimi pogovorili ne bo nič.

 • Janka Kranjka

  Vse zverine v državi takoj preselit na južno mejo!

 • RATATA

  Marsikatera politična zverina je za odstrel.

  • piko8

   Sajte politične zveri so najhujše!!

 • Valter BraniSlav

  Kaksne divje zveri neki ???
  Zivali sta pogrizla zakonca Kucan in se ob tem nesramno smejala pravici v brk ter pela partizanske pesmi…

 • alojz

  Kako bi izgledalo, če bi se tile nevladniki mešali npr v delo zdravnikov. Pa bi dajali napotke pri operacijah. In bi odrejali koga operirat in kako.Strokovno delo naj opravljajo strokovnjaki ne pa kup brezveznikov, ki jim je cilj populizem.

 • Franc Šink

  EKO- Teroristi so nevarni.

 • šmentanamuha

  In zdaj nam kažete to fotosešn fotko. To se mi zdi podobno kot, “dokazi”, s katerimi so hoteli obsoditi Noviča, s tem da se je on lahko branil. Tole je prav sramotno početje. Zveri so plemenite živali, zato jih je potrebno obravnavati spoštljivo. Rešitev je treba iskati v smeri, da bodo ostale žive, ker imajo vso pravico tukaj živeti, tako kot mi. Kdor ne mara živali oziroma misli, da ima pravico, da se priseli na njihovo področje in jih nato jih pobije, če se mu slučajno znajdejo na poti, naj se ne dela dobrotnika. Zastonj govoričenje o srčni dobroti, če nimaš srca za živali.
  KAKO DALEČ SMO TOREJ Z NACIONALNIM PARKOM?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!