Slovenija se spreminja v zverinjak

Datum:

Prvomajsko jutro je prebivalcem Dolenje vasi pri Senožečah razkrilo grozljiv prizor. Jurij Može je na svojem pašniku našel poklano drobnico, ki so se je lotile divje zveri. Kar 26 ovac je preminilo v zverinskem napadu.

                   

Damjan Vidmar, član lovske družine Senožeče, je potrdil, da gre v tem primeru najverjetneje za trop zveri, volkov, ki so v zavetju teme raztrgali v ogradi nastavljeno pojedino. Zaradi grozljivosti prizora pa se porajajo domneve, da v tem primeru ni šlo samo za napad zaradi hrane. Brutalnost klanja naj bi nakazovala na učenje volčjih mladičev, kar lahko pomeni, da se v okolici Senožeč sprehaja cel trop volkov, ki se brez državnega nadzora nenadzorovano množijo in širijo na druga območja.

Vlada sprejela sklep o odstrelu, nevladniki in sodišče zadržalo izvajanje
Vlada je že lansko leto sprejela sklep za odstrel zveri, ki povzročajo vse večjo škodo po Sloveniji. Vendar pa je sklep naletel na močan odpor nevladnih okoljevarstvenih organizacij, ki so za izražanje svojih “miroljubnih namenov” celo vandalsko uničile stavbo gozdarske službe v Sežani, uničeno pa je bilo tudi lovsko vozilo.

Njihov pritisk je vladni sklep spravil na sodišče, ki pa o odstrelu divjih zveri še vedno odloča. Eko-teroristi tako z nasiljem in izsiljevanjem vlade prek vladnih inštitucij v šahu držijo celotno državo. Za doseganje svojih “okoljevarstvenih ciljev” pa ti militantni posamezniki ne izbirajo sredstev. Očitno bodo stvari v Sloveniji glede urejanja števila divjih zveri ostale na mrtvi točki, dokler ne bomo poročali o prvih človeških smrtnih žrtvah. Strokovnjaki namreč opozarjajo, da je hladno vreme, ki se nam bliža v prihodnjih dneh, idealen čas za nove napade divjih zveri.

Več si lahko gledate na portalu Primorska24

Sorodno

Zadnji prispevki

Portugalska: V bližini plaž vse pogosteje opaženi kiti

Na Portugalskem so kiti, ki prebivajo v Atlantiku, vse...

Mahnič: Lah kot priča ne more biti predsednik preiskovalne komisije o Gen-I, to je zloraba uradnega položaja

Poslanec in član preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega...

Hezbolah z več kot 160 raketami nad Izrael

Hezbolah je danes v zgodnjih jutranjih urah na Izrael...