fbpx

Slovenska karitas zbira denar za družine v stiski v okviru jubilejnega 30. dobrodelnega koncerta Klic dobrote!

Plakat Klica dobrote 2020 (Foto: Kristijan Bišof)

Slovenska karitas v sodelovanju z RTV Slovenija organizira jubilejni 30. dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski Klic dobrote, ki se je pričel ob 20. uri. Koncert pod geslom Slišim te je prvič do sedaj organiziran v neposrednem prenosu iz studia javne televizije. 

Koncert si je mogoče ogledati na Televiziji Slovenija, spremljati pa ga je mogoče tudi preko radijskih valov na Radio Slovenija in Radio Ognjišče. Na koncertu bo po poročanju STA nastopilo manj nastopajočih kot je to v navadi. Slovenska karitas je razkrila, da bodo koncert popestrili tudi s posnetki iz nastopov v preteklosti.

Poleg Alenke Godec bodo na koncert nastopili še Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Nuška Drašček in Gašper Rifelj. Scenarij za koncert je delo Francija Trstenjaka, režijo pa je pripravil Tomaž Švigelj.

V lanskem letu so v času koncerta Klic dobrote za družine v stiski zbrali 152.240 evrov. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah materialno pomoč vsako leto prejme več kot 20 tisoč družin po vsej Sloveniji. V letošnjem letu bo ta pomoč na račun posledic epidemije še toliko bolj potrebna, poudarjajo organizatorji. “S koncertom želimo opozoriti na številne stiske družin, povabiti k darovanju in se zahvaliti vsem darovalcem za njihovo solidarnost,” so še navedli pri Slovenski karitas.

V dobrodelno akcijo se je mogoče vključiti  s telefonskim darovanjem v času koncerta ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu.

Sara Kovač