fbpx

Soočenje na Kanalu A: Kangler bi povezal politične stranke, Arsenovič poln samohvale

(Foto: e-maribor.si)

Bliža se drugi krog volitve za župana Maribora. Taktiziranj je konec in veljajo dejstva. Na sicer bolj levo usmerjeni televiziji, Kanalu A, sta o prihodnosti Maribora spregovorila glavna akterja za županski prestol, Franc Kangler in Saša Arsenovič.

Kljub zamujanju Saše Arsenoviča (to naj bi se pri njem stalno dogajalo) sta sogovornika veliko govorila o prihodnosti mesta ob Dravi in o sodelovanju. Kangler je poudaril, da ima njegova lista v občinskem svetu 10 svetnikov in daleč največ predstavnikov KS v mestu Maribor, tako da bo sodelovanje med svetniki različnih list še kako pomembno. S tem se je načeloma strinjal tudi Arsenovič.

Maribor mora iti naprej in priti na zemljevid Evrope, je poudaril Kangler. Izrazil pa je dvom o Arsenoviču, da čeprav ima energijo, je vprašanje, če ima dialog. Čeprav je Arsenovič na enem od soočenj tudi dejal, da mu v bistvu ni treba v politiko in da ima dovolj denarja, ni povedal, zakaj je potem kandidat za župana. Sicer pa zatrjuje, da bo deloval tako pošteno, da ne pričakuje nobenih kazenskih ovadb proti sebi. Sicer pa je poln samohvale dejal, da so ljudje v njem prepoznali nekaj novega zato, ker je tako uspešen na svojem področju.

Kangler je dejal, da je treba včasih udariti tudi po mizi, da se stvari v Mariboru premaknejo, predvsem pa je potrebno sodelovanje levih in desnih, kar je bilo v času županovanja Franca Kanglerja tudi dokazano.

Ali je bil Arsenovič vnaprej pripravljen, kot nekakšen rezervni scenarij Andreju Fištravcu, če mu na županskih volitvah ne bi uspelo? Arsenovič zatrjuje, da ne in da dosedanji svetovalec Andreja Fištravca, Marko Kovačič, ne bo njegov svetovalec in ne bo zaposlen na občini.

In kateri so trije največji projekti, ki so potrebni obnove? Franc Kangler je omenil Mariborsko knjižnico, Ljudski vrt in Mariborski otok. Sicer pa je poudaril, da so največji mariborski projekt mariborski ljudje. Arsenovič bi najprej vso energijo vložil v kadre, uredil bi mestno jedro ter knjižnico, tržnico in Mariborski otok.

V Mariboru je potrebno rešiti tudi stanovanjsko politiko, predvsem za mlade. Kangler bi mladim najprej zagotovil delovna mesta. Ker pa je veliko stanovanj v Mariboru enostavno praznih, je potrebno mestnemu svetu predlagati odlok, da se profitna in neprofitna stanovanja preoblikujejo v stanovanja za mlade.

Arsenovič  očitno še vedno vztraja pri zaprtju prometa na Koroški cesti, kjer stoji tudi njegov hotel, in umiku kužnega znamenja (ki bi ga pozneje vrnil nazaj), kjer bi zgradil garažno hišo.

Ampak, kot so bili že vajeni od prejšnjega župana, papir vse prenese, tudi televizija, potrebna so le dejanja in le s sodelovanjem se bodo ta tudi uresničila.

Več na e-maribor.si …