Srečanje Janše in ministrov SDS s predstavniki SDS Jugovzhodne Slovenije

Datum:

Predsednik vlade Janez Janša in ministri Vasko Simoniti, Zvone Černač in Helena Jaklitsch ter državni sekretar Božo Predalič so se danes, 11. 11. 2021, srečali s predsedniki občinskih odborov SDS v Jugovzhodni Sloveniji.

Na srečanju s predstavniki vlade so sodelovali predsedniki lokalnih odborov ter vodstvo regijske koordinacije. Srečanja sta se udeležila tudi poslanca Državnega zbora Republike Slovenije Franci Kepa in Anja Bah Žibert, udeležil pa se ga je tudi generalni sekretar stranke mag. Borut Dolanc.

Predsednik Vlade RS Janez Janša je na začetku srečanja izpostavil, da so obiski vlade namenjeni temu, da se ministrska ekipa sooči s problemi po občinah in v regiji ter da se jih na terenu začne tudi reševati. Povedal je, da ima Jugovzhodna regija ogromno uspehov, poleg tega pa ima tudi ogromno problemov. Kot enega izmed ključnih problemov v regiji, tako kot tudi v državi, je izpostavil pomanjkanje delovne sile na vseh področjih.

Predsednik Dolenjske regijske koordinacije SDS Janez Mežan je na začetku srečanja pozdravil vse zbrane. Izpostavil je, da je regija po površini največja v Sloveniji in da jo zaznamujeta močno gospodarstvo ter prirast ljudi, kar predstavlja perspektivo za regijo. Regija je že vključena v predvolilno kampanjo, prav tako pa poskuša pridobiti čim več mladih članov. Predsednik Obljubljanske regijske koordinacije SDS Rado Gladek se je zahvalil za izjemen prispevek vlade k razvoju regije in izpostavil največje probleme v regiji.

V pogovoru z ministrsko ekipo so se predstavniki zahvalili za višje povprečnine občinam, kar pomembno prispeva k razvoju občin in omogoča, da se sredstva namenjajo za investicije. Izpostavili so, da so področja, ki so bila v prejšnjih mandatih zapostavljena, v času te vlade stopila v ospredje. Gre predvsem za cestno, kolesarsko, športno in komunalno infrastrukturo ter za zagotavljanje sredstev za vrtce, šole in domove za starejše.

Kot glavne probleme v regiji so predsedniki občinskih odborov izpostavili odpuščanje v avtomobilski industriji, stanje in opremljenost z vodovodi ter romsko in varstveno problematiko. Romska problematika obsega predvsem brezposelnost, kriminal in slabo oziroma praktično nično precepljenost. Predsednik vlade, ministri in ostali člani vladne ekipe so na koncu srečanja odgovorili na aktualna vprašanja v regiji.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...