Škandal: Interna komunikacija Project Veritas prek FBI končala v rokah New York Times

Datum:

Pri največjem ameriškem levoliberalnem časopisu New York Times so pridobili kopije zasebnih sporočil ustanovitelja Project Veritas Jamesa O’Keefa, zaradi česar se porajajo sumi, da so informacije izcurljale iz FBI po nedavnih racijah na zaposlene v Project Veritas. FBI se je na organizacijo spravil, ko so v javnost prišli traktati iz dnevnika hčere ameriškega predsednika Joeja Bidna, v katerih je med drugim očeta predstavila v grozni luči.

Agenti FBI so v nedeljo, 7. novembra 2021, izvedli racijo na domu ustanovitelja Project Veritas Jamesa O’Keefa v zvezi s pridobitvijo dnevnika, ki naj bi pripadal Ashley Biden, hčeri ameriškega predsednika Joeja Bidna. Project Veritas je res imel v lasti dnevnik za katerega se je ugibalo, da pripada Ashley Biden, a ker tega niso mogli potrditi, informacij o tem in vsebine dnevnika niso objavljali. Že pred tem je sicer po spletu krožilo kar nekaj izsekov, ki so ameriškega predsednika kazali v incestuozni pedofilski luči.

V četrtek, 11. novembra 2021, še niti en teden od racije FBI na Project Veritas pa so se pri New York Times hvalili, kako so pridobili interno dokumentacijo odvetnika Project Veritas. Z razlogom so konservativci obtožili FBI curljanja dokumentov omenjenemu časopisu. Odvetnik in založnik Human Events Will Chamberlain je početje FBI označil za škandal. Po poročanju RT je zahteval, da eden od avtorjev hvalisanja na New York Times Adam Goldman nemudoma razkrije svoje kriminalne vire.

Chamberlain je ravno tako opozoril, da je Project Veritas v ločeni zadevi sredi pravnega spora z New York Times, zaradi česar je takšno curljanje interne komunikacije s strani FBI še večji škandal. Odvetnica Harmeet Dhillon, ki zastopa Project Veritas in Jamesa O’Keefa je ravno tako New York Times obtožila objavljanja zasebne korespondence za katero “nimajo nobene pravne osnove, da bi jo imeli v lasti”. Po mnenju političnega komentatorja in odvetnika Mika Cernovicha ni nobenega dvoma, da sta tako FBI in New York Times zagrešila kaznivo dejanje.

Racija FBI potrdila verodostojnost izgubljenega dnevnika

Zvezno sodišče je v četrtek ameriškemu ministrstvu za pravosodje naročilo naj preneha z zbiranjem informacij iz O’Keefovih elektronskih naprav. FBI je namreč med racijo zaplenil dva O’Keefova mobitela, na katerih naj bi se nahajalo zaupno gradivo vključno z informacijami vezanimi na O’Keefove novinarske vire. “To je napad na prvi amandma s strani ministrstva za pravosodje,” je povedal O’Keefe. “Slišal sem: ‘Proces je kazen.’ Do tega vikenda nisem zares razumel, kaj to pomeni.”

Sicer pa, če so prej obstajali dvomi o tem, ali gre res za dnevnik Bidnove hčere, pa je to s svojim posredovanjem več ali manj potrdil FBI. Če bi šlo zgolj za potegavščino, FBI ne bi izvedel racije in zaplenil elektronsko opremo. Sicer pa Bidnovi otroci radi izgubljajo stvari, ki družino prikazuje v slabi luči. Spomnimo samo na pozabljeni prenosnik Bidnovega sina Hunterja Bidna, na katerem so bile med drugim fotografije, kako se drogira.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Župan Brežic: Občani so vznemirjeni zaradi načrtovanega azilnega centra

"Občani so bili izjemno nezadovoljni že zaradi samih migrantskih...

Odvetnik Stušek: Vladni odlok je nezakonit, zato ne ustvarja pravic in obveznosti za zdravnike

Vlada Roberta Goloba se je lotila stavkajočih zdravnikov z...

Antisemitizem se je preselil na levico

Antisemitizem je del evropske zgodovine. Sodi na njeno temno...

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...