fbpx

Številčnost volkov še vedno problematična: Raztrgali kozi le 10 metrov stran od hiše!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

V sredo ponoči se je na območju Male vasi zgodil napad tropa volkov. Volkovi so le deset metrov od hiše raztrgali dve kozi na paši.

Predstavljajte si, da imate pri hiši dve kozi, na kateri ste zelo navezani, ki hiši dajeta mleko, otroci se z njima igrajo. In nekega jutra, ko niste pozorni ali še spite, volkovi nemočni kozi napadejo nedaleč od hiše in ju raztrgajo.

Kaj, če bi bili zunaj otroci? Prizor je strašen, kot iz grozljivk. Kozi in njuni raztrgani telesi, odtrgani udi, vse okrvavljeno. In veste, da bi se to dalo preprečiti, če v sodniških haljah ne bi bivali sodniki, ki so pod vlivom aktivistov za pravice živali, o večini iz vrst stranke Levica.

Številčnost volkov še vedno problematična
Na našem portalu smo že veliko pisali o tem, koliko nezadovoljstva znajo lovcem in kmetom povzročiti sodniki, ki so predvsem zaradi pritiskov strank kot je Levica in  njihovih aktivistov za pravice živali, v preteklosti že večkrat prepovedali odstrel volkov. Svojo motivacijo takšni sodniki navadno zakrivajo s sklicevanjem na birokracijo, ki jo, če menijo, da je tako “pravično”, sicer lahko zaobidejo. Tako pa v teh primerih odločajo povsem neživljenjsko, brez razumevanja položaja kmetov in lovcev, in predvsem v skladu s tem kako se za pravice živali – kar samo po sebi seveda ni napačno  – borijo borci za omenjene pravice. Kmetje pa se soočajo z vse večjo škodo na drobnici, in lovskimi družinami na nekaterih območjih, kjer volkovi naredijo že dobršen del načrtovanega odvzema divjadi.

Foto: STA

Po opažanjih je volkov bistveno več od uradnih ocen, volkovi pa plenijo drobnico, kot smo videli tudi v primeru koz, že v neposredni bližini človeških bivališč.

Aleš Ernecl