Številni študenti napovedali bojkot Škisove tržnice, ker je neznano kam izginilo 70 tisoč evrov!

Foto: STA

Lanskoletno izginotje več kot 70.000 evrov po Škisovi tržnici je očitno načelo zaupanje nekaterih študentskih klubov v vodstvo Zveze študentskih klubov Slovenije. Po poročanju Radia Študent se je 10 klubov zaradi slabega informiranja o dogodku odločilo za bojkot letošnje tržnic.

Očitno se v študentski organizaciji dogajajo čudne stvari. Lani je izginilo namreč kar 70.000 evrov. Zaenkrat niti ne vedo kako in kdaj. Bojkot Škisove tržnice 2019 je napovedalo 10 študentskih klubov iz vzhodne Slovenije, ki trdijo, da so preko objav v medijih in izjav delavcev na lanskoletni Škisovi tržnici v zadnjih tednih prejeli povsem nasprotne informacije v zvezi s celotnim dogodkom. “Zveza, ki bi morala povezovati vse študentske klube v Sloveniji in ki med svojimi vrednotami izpostavlja integriteto, dobro komunikacijo, transparentnost in zaupanje, je vsaj 10 svojih članic močno razočarala,” odziv klubov navaja Radio Študent za 24ur.

Bojkot Škisove tržnice 2019 so napovedali: Klub koroških študentov, Klub mariborskih študentov, Klub ormoških študentov, Klub prekmurskih študentov, Klub ptujskih študentov, Klub študentov Lendava, Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca, Klub študentov Slovenska Bistrica, Študentski klub Slovenskih goric in Študentsko-mladinski klub Klinka.

Razočarani klubi so zahtevali, da naj se zveza “skozi svoje delovanje vrne k svojim vrednotam, s katerimi bi resnično morala skrbeti za vse svoje članice in dobrobit študentov in dijakov v Sloveniji”.

Kaj se dogaja z izginotjem 70.000 evrov, pa policija ne razkriva. Upajmo le, da se ta incident ne bo pometel pod preprogo.

E-maribor.si