Število prijetih migrantov še vedno nezaustavljivo raste!

V letu 2020 nas bo Goran Vojnovič presenetil s migrantsko begunsko pravljico Nekoč so bili ljudje. Fotografija je simbolična (Foto: Demokracija)

V letu 2020 nas bo Goran Vojnovič presenetil s migrantsko begunsko pravljico Nekoč so bili ljudje. Fotografija je simbolična (Foto: Demokracija)

V sredo so slovenski policisti zabeležili kar 128 prijetih ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 50, so jih prijeli na območju Bele krajine, večinoma v občini Črnomelj, kjer so v Kanižarici ustavili tudi osebni avtomobil, v katerem je bilo kar 10 Eritrejcev.

V zadnjem času se umirja število prijetih na območju Ilirske Bistrice, povečuje pa se v Beli krajini in na mariborskem ter murskosoboškem območju.

PU Novo mesto: 50 ilegalcev in tihotapca
Policisti so na območju krajev Tribuče, Božakovo, Dolnji Suhor pri Vinici in Semiču izsledili in prijeli 40 ilegalnih migrantov. Policijski postopki z 18 državljani Sirije, devetimi državljani Bangladeša, osmimi državljani Irana, štirimi državljani Maroka in državljanom Egipta  še niso zaključeni.

Črnomaljski policisti pa so sinoči nekaj po 21. uri v Kanižarici pri Črnomlju ustavili voznika avtomobila znamke Chrysler francoskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 27-letni voznik, državljan Rusije, v vozilu prevaža 10 Eritrejcev. Ruskemu državljanu so odvzeli prostost in mu zasegli vozilo. Policijski postopki z državljani Eritreje pa še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 4 ilegalce
V Grosupljem in Ljubljani so prijeli 4 tujce (državljane Alžirije in Maroka). Postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 18 ilegalcev
Na območju PU Koper so policisti od torka, 13. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 14. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 18 ilegalnih migrantov. od tega so jih 14 prijeli na območju Ilirske Bistrice in po dva v Kozini ter Kopru. Trije so zaprosili za azil, ostale bodo vrnili na hrvaško stran. Prijeti so se izrekli za državljane Egipta (14), Kosova (2), Albanije (1) in Afganistana (1).

PU Maribor: Prijeli 24 ilegalcev
Včeraj okoli 6.30 so policisti na vlaku v Ormožu prijeli dva državljana Alžirije in enega Sirije. Tujci bodo vrnjeni v Republiko Hrvaško. V Zgornjem Gruškovju pa so ob 14.15 prijeli 19 Pakistancev. Tudi te bodo vrnili na hrvaško stran. V Slovenski Bistrici pa so okoli 12.30 prijeli dva Afganistanca, ki sta zaprosila za azil.

PU Murska Sobota: Prijeli 32 ilegalcev
Prijeli so 32 ilegalnih migrantov. Izrekli so se za državljane Irana, Sirije, Alžirije, Iraka, Libije, Palestine in Maroka. Pri tem sta 2 podala vlogo za mednarodno zaščito – azil, ostali pa so v postopku vračanja hrvaškim varnostnim organom.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Več si preberite na portalu moja-dolenjska.si