Stroka naslednji teden o odpravi mask v šolah

Foto: STA

Predstavniki zdravstvene stroke naj bi naslednji teden razpravljali o možnostih nadaljnjega sproščanja ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19. V igri naj bi po besedah ministra za zdravje Janeza Poklukarja bila tudi odprava obveznega nošenja zaščitnih mask v šolah.

Stroka naj bi po besedah ministra za zdravje Janeza Poklukarja naslednji teden razpravljala o odpravi preostalih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije covida-19. Na tapeti naj bi bilo tudi nošenje mask v šolah, a po poročanju STA za zdaj ostaja neznanka, ali bo šlo samo za odpravo mask v prvi triadi osnovne šole ali pa za vse razrede OŠ.

Število novookuženih iz tedna v teden pada, ravno tako pa se znižuje število hospitaliziranih covidnih bolnikov, opazna pa naj bi bila tudi stagnacija števila bolnikov za covidom-19 na intenzivni negi. Se je pa zato zvišala starost hospitaliziranih.

Po zadnjih podatkih naj bi bilo v Sloveniji v četrtek 25. februarja 2022 potrjenih 1.911 okužb s sars-cov-2. Po ocenah NIJZ naj bi bilo v Sloveniji trenutno več kot 52 tisoč primerov aktivnih okužb. Po podatkih vlade je zaradi covida-19 trenutno hospitaliziranih 345 ljudi, od tega jih je sto na intenzivni negi.

Ivan Šokić