Stroka naslednji teden o odpravi mask v šolah

Datum:

Predstavniki zdravstvene stroke naj bi naslednji teden razpravljali o možnostih nadaljnjega sproščanja ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19. V igri naj bi po besedah ministra za zdravje Janeza Poklukarja bila tudi odprava obveznega nošenja zaščitnih mask v šolah.

Stroka naj bi po besedah ministra za zdravje Janeza Poklukarja naslednji teden razpravljala o odpravi preostalih ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije covida-19. Na tapeti naj bi bilo tudi nošenje mask v šolah, a po poročanju STA za zdaj ostaja neznanka, ali bo šlo samo za odpravo mask v prvi triadi osnovne šole ali pa za vse razrede OŠ.

Število novookuženih iz tedna v teden pada, ravno tako pa se znižuje število hospitaliziranih covidnih bolnikov, opazna pa naj bi bila tudi stagnacija števila bolnikov za covidom-19 na intenzivni negi. Se je pa zato zvišala starost hospitaliziranih.

Po zadnjih podatkih naj bi bilo v Sloveniji v četrtek 25. februarja 2022 potrjenih 1.911 okužb s sars-cov-2. Po ocenah NIJZ naj bi bilo v Sloveniji trenutno več kot 52 tisoč primerov aktivnih okužb. Po podatkih vlade je zaradi covida-19 trenutno hospitaliziranih 345 ljudi, od tega jih je sto na intenzivni negi.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...